Hrvatski Fokus
Znanost

Irci protiv solarne farme u okrugu Tipperary

Ova nova instalacija solarne energije ozbiljno bi utjecala na živote lokalnih stanovnika, divljinu i životnu sredinu

 
 
Za vrijeme zaključavanja, vijeću okruga Tipperary, pod nazivom Rathduff Stud, Thomastown, Tipperary, poljoprivredno zemljište Golden Golden Vale, podneseni su prijedlozi za 44.000 farmi solarnih panela. Ova nova instalacija solarne energije ozbiljno bi utjecala na živote naših lokalnih stanovnika, divljinu i životnu sredinu, i to samo na negativan način. Stanište za okoliš, gubitak flore i faune, posebno ptice. Inhibirani rast vegetacije, buka, svjetlost i zračenje, što dovodi do oštećenja ljudskog zdravlja, poput raka, sterilnosti, tumora i niskog imuniteta. Da ne spominjemo opasnost od požara takve farme – Munje privlače solarne ploče koje sadrže kadmij telurid, ovaj toksin ima specifična kemijska svojstva, koja su posebno opasna za SVE ŽIVOTNE OBLIKE koji borave u blizini solarnih elektrana.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/06/GN4_DAT_8807641.jpg-solar_farm_donohill.jpg
Baterije sumporne kiseline koje se koriste u fotonaponskim solarnim biljkama izbacuju otrovne pare kada struja prolazi kroz njih. Olovni prodavači uvlače otrov u podzemne vode što ga čini izuzetno opasnim za pojedince u tom području. Oluje i jaki vjetrovi također će predstavljati veliku opasnost. Solarni paneli obično se jeftinije stvaraju, u Kini gdje za izradu koriste aluminij umjesto čelika, ovaj se materijal lako raspada pri jakim vjetrovima, pa toksični leteći krhotine predstavljaju uobičajenu opasnost od solarnih farmi, Irska Zlatna Vale, poznata je po plodnosti, ljepoti i biološkoj raznolikosti. Zašto bi itko htio industrijalizirati? Ne pristajemo. Nikada ne ćemo pristati.
 
Mi, dolje potpisani, kažemo NE na Prijedlog, koji je „Obnovljivi energetski sustavi doo“ uputio županijskom vijeću u Tipperaru, za solarnu farmu u Rathduff Stud, Thomastown, Golden, Co Tipperary.
Ova nova instalacija solarne energije zasigurno bi imala ozbiljan negativan utjecaj na našu lokalnu divljinu, sigurnost, buku i svjetlosno onečišćenje i dugoročno zdravlje. Živimo u Irskoj zlatnoj vali, u kojoj naša zemlja slavi po plodnosti, ljepoti i biološkoj raznolikosti. Prime poljoprivredno zemljište. Zašto bi itko htio industrijalizirati? Oko ove predložene Farme nalaze se mnogi privatni vlasnici domova i poljoprivrednici sa stočarstvom, usjevima i ruralnim poduzećima.
Ako se dopusti, ovaj će prijedlog uništiti imovinu, zagađivati ​​i otrovati okolna područja, kočiti usjeve, štetiti stoci, ubijati divlje životinje i utjecati na zdravlje lokalnog stanovništva.
 

Rachel Louise, 10. VI. 2020., https://www.gopetition.com/petitions/stop-life-threatening-solar-farm-at-rathduff-stud-tipperary-wedonotconsent.html?utm_source=marketing&utm_medium=email

Povezane objave

Svjetski dan veterinarstva

HF

Newyorčani pristali na Covid totalitarizam

hrvatski-fokus

Održana redovita skupština HAZU-a

hrvatski-fokus

Bolest kvrgave kože

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više