Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Srbi su prvi i jedini 1941. pobili sve svoje Židove i Srbiju Milana Nedića i Dimitrija Ljotića pretvorili u – Judenfrei

 
 
Hrvatska i Hrvati žive u lažima. Pojačano nas lažu od 1945. godine i na tom planu nije se toga puno promijenilo i nakon obnove hrvatske državnosti prije tri desetljeća. Zašto je to tako? Prije svega iz neznanja, a i komoditeta. Običan puk slabije poznaje hrvatsku povijest, dok politička elita, za koju se pretpostavlja da je upućenija u tu problematiku, ponaša se kukavički i nastoji ugoditi stranim utjecajnim skupinama i medijima. To se potvrdilo i ovih dana kada je orjunaški nastrojeni novinar Slobodne Dalmacije, Davor Krile, u svome jugonostalgičarskom stilu napisao i opremio tekst koji je u popularnoj Slobodanki objavljen pod naslovom »Kontroverzna presuda o ‘ZDS‘ nije prošla ispod svjetskih radara, potpredsjednik Svjetskog židovskog kongresa upozorava: Prestanite veličati ustaše!« (https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/kontroverzna-presuda-o-zds-nije-prosla-ispod-svjetskih-radara-potpredsjednik-svjetskog-zidovskog-kongresa-porucio-zaustavite-povratak-ustastva-1028995) od 27. lipnja 2020. u tekstu je prepričavao protuhrvatske i ničim utemeljene tvrdnje Menachema Rosensafta, potpredsjednika Svjetskoga židovskog kongresa da su Hrvati genocidni.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/07/menachem-rosensaft.jpg
Menachem Rosensaft
 
Rosensaft veliča "kulturnu revoluciju" u SAD-u i hvali se da njegovi Ameri "ruše spomenike pobornicima ropstva" i pritom optužuje Hrvate da su "nesvjestni stravičnih zločina koje su u njihovo ime počinili ustaše". Što Rosensaft zna o "ustašama"? Ništa! Baš ništa. Sve što "zna" i sve što govori plod je velikosrpske promidžbe koja se od 1945. širi svijetom, sve u cilju da se zaboravi i ne zna da su Srbi prvi i jedini 1941. pobili sve svoje Židove i Srbiju Milana Nedića i Dimitrija Ljotića pretvorili u – Judenfrei. U nastavku Rosensaft piše, a Krile sa zadovoljstvom prenosi te laži i neutemeljene objede, da su "ustaše bile uspostavile mrežu koncentracijskih logora, zloglasnih po svojoj brutalnosti i ravnih po barbarstvu s njemačkim logorima smrti". Umjesto da Krile negira te laži o nepostojećoj "mreži koncentracijskih logora" u vrijeme četverogodišnjega postojanja hrvatske države (1941.-1945.), on bez ikakvih ograda širi te Rosensaftove laži.
 
Dakako, nije za to kriv neznalica Krile, krivica je na uredništvu Slobodanke koje ne zna i koje time omogućuje širenje ovih protuhrvatskih laži. A da se radi o lažima potvrđuje i nova Rosensaftova ničim neutemeljena tvrdnja da je »Jasenovac bio "balkanski Auschwitz" u kojem je brutalno ubijeno između 77 i 104 tisuće Srba, Židova, Roma i hrvatskih protivnika ustaškog režima«. Ako Davor Krile i uredništvo zloglasne orjunaške Slobodanke i nije baš jako krivo – jer su robovi neznanja i naslaga i nasljeđa jugokomunističke lažne povijesti – onda su dakako krivi i odgovorni što dopuštaju da u javnost izlaze poput ničim dokazanih tvrdnji tamo nekih srpskih lažljivaca, poput Mile Despota i stupidne Mare Vejnović, da je "ustaška postrojba odjednom ubila više od stotinu srpskih djevojaka, ukrcavši ih na plovilo, naredivši im da se svuku, da bi ih potom zaklali i pobacali u rijeku", odnosno kako je Mara lagala, da je "gledala kako ustaše u jasenovačkoj baraci ubijaju veliku grupu djece otrovnim plinom".
 

Pavao Blažević

Povezani članci

Zadarska rezolucija u režiji političke elite

HF

Hina brani slijednike komunističkog režima

HF

Modernizam, đavolja klopka za Crkvu

HF

HRT protiv rezolucije Europskoga parlamenta

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...