Hrvatski Fokus

Amerika se vraća u Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način

 
 
Dana 29. svibnja 2020. bošnjačko muslimanski mediji svih predznaka i svih vlasnika, žestoko su se natjecali koji će od njih više pjevati hvalospjeve Turskoj koja je tog dana obilježavala najstrašniji povijesni genocid i konfesiocid 567. godišnjicu osvajanja Carigrada. Nekažnjeni zločini i zločinci sjeme su  budući zločina, genocida i konfesiocida. Primjer nekažnjavanja Turske kao najvećeg povijesnog zločinca počinjenih zločina genocida i konfesiocida diljem okupiranih kršćanskih prostora, pokazuje da oni nikad ne prestaju i da se uvijek spremaju za nove, ili nastavke zaustavljenih ili početke novih. Što je neki imperij počinio strašnije i obimnije zločine svih predznaka, tim je ostavljan nekažnjenim od svjetske zajednice, čime mu se šalje poruka da može ponovno nastaviti bilo gdje i bilo kad u svojim zločinačkim pohodima. Time i svjetska zajednica, napose onaj njezin dio koji je bio žrtva osmanlijskog krvoločnog zločina, znači onaj kršćanski dio kao najstradalniji, snosi veliku odgovornost nekažnjavanja Turske nakon propasti zloćudnog imperija.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/07/1200px-NessebarVieilleMetropole.jpg
Propast imperija ne znači i propast imperijalista. Školski primjer je današnje obilježavanje turskih imperijalista, kao i potomaka Osmanlija u Bosni i Hercegovini godišnjicu osvajanja Istanbula, drugog Rima kršćana i kršćanstva. U Turskoj se slavio dan konfesiocida, genocida, urbanocida i kulturocida, u Bosni i Hercegovini potomci Osmanlija natjecali se tko će ljepše i snažnije, dojmljivije i slikovitije opisati "historijski podvig osmanske vojske koju je predvodio sultan Mehmed Fatih II." Slaviti i veličati tako strašne zločine, nasilnih preinaka vjerskih bogomolja jedne religije u drugu, što je od pojave Osmanlija praksa islamskih zemalja pretvaranjem crkava u džamije, samosvrstavanje je na stranu najcrnjeg prošlog osmanizma i današnjeg isilizma. Obje te radikalne vjerske ideologije, iz prošlosti i sadašnjosti, duboko su prisutne danas u većem dijelu u vjerskom ratu podijeljene Bosne i Hercegovine. Niti je povlačenjem Osmanlija iz petstogodišnje okupirane, osiromašene, pokradene, razrušene i prisilno islamizirane Bosne i Hercegovine nestalo osmanizma, niti je porazom isilovaca na Bliskom istoku nestalo isila a u beha federaciji.
 
Nigdje u svijetu osmanizam i isilizam nisu našli tako snažno uporište kao na toj europskoj periferiji. Trajat će to toliko dugo koliko se dugo u Turskoj obilježava nasilničko osvajanje Konstantinopola, Istočnog Rimskog carstva, i pretvaranje tisuće crkava u džamije, kao i dok u Bosni i Hercegovini potomci Osmanlija stotine pretvorenih crkava u džamije i danas ih i dalje otimaju. Dva primjera istog turskog zločina konfesiocida, crkva Svete Sofije u Istanbulu i crkva Svete Marije u Jajcu najjasnije kazuju zločinačko pretvaranje crkava u džamije, i današnje pobjedničko prkošenje Turaka kršćanskom svijetu i osmanlijskih potomaka katolicima u Bosni i Hercegovini. No, jednako tako samo ta dva nekažnjena slučaja turskih konfesiocida počinjenih nad okupiranim kršćanima, govore o nerješivosti beha problema dok se ne kazne počinitelj tih strašnih zločina, Turska  kao nasljednica Osmanlija, Bošnjaci kao potomci Osmanlija. Nema većeg i sramnijeg poniženja kršćana i kršćanstva od Erdoğanovog odavanja počasti sultanu Mehmedu Fatihu II. osvajaču crkve Svete Sofije i njezinom pretvaranju u džamiju. Svi kasniji muslimanski zločini konfesiocida diljem svijeta imali su i imaju izvorište u osamnlijskom osvajanju crkve Svete Sofije i njenziom pretvaranju u džamiju, kao što i u Bosni i Hercegovini u osvajanju crkve Svete Marije u Jajcu i pretvaranje u džamiju. Jer ono što je crkva Svete Sofije za pravoslavlje, to je crkva Svete Marije u Jajcu za katolike.
 
I dok velik dio kršćanskog svijeta, kao i Putinova Rusija, šuti na Erdoğanovo ponovno vraćanje crkve Svete Sofije u džamiju, Sjedinjene Američke Države svjetska predvodnica ljudskih sloboda i vjerski prava, pozvale su Tursku da bivšu baziliku Svete Sofije ne pretvara u džamiju. Bez obzira što upozorenje dolazi dosta kasno, ipak ono ulijeva veliku nadu kršćanima svijeta, dakako i katolicima u Bosni i Hercegovini, kako više nigdje i nikada crkve ne će biti pretvarane u džamije. To je i neka nada kako bi moglo doći do kažnjavanja Turske za strašne zločine prisilne islamizacije i rušenja crkava u pokorenim kršćanskim narodima. Američko upozorenje Erdoğanu je također i indirektno upozorenje Bošnjacima da ne pokušavaju ponovno crkvu Svete Marije u Jajcu pretvarati u džamiju. Crkva Svete Marije u kraljevskom hrvatskom gradu Jajce, pretvorena u džamiju nepobitan je dokaz za sve beha narode pa i Bošnjake koji to negiraju, da je turska okupacija Bosne i Hercegovine, uza sve druge zločine, obilježena i zločinom prisilne islamizacije kršćana, napose katolika. Takvim zločinačkim potezima prisilne islamizacije ne gradi se suživot bosansko hercegovačkih vjerskih i nacionalnih razlika. Amerika se vraća u Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. I ne samo u Bosnu i Hercegovinu, već svugdje tamo u svijetu gdje su kršćani u opasnosti biološkog istrjebljenja u globalnom vjerskom ratu započetog 11. rujna 2001. godine, terorističko-islamističkim napadom na Ameriku.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Sažalnica za pobijenu redovničku braću

HF

Za SDA i Bakira Izetbegovića fašizam je samo strana riječ

hrvatski-fokus

Neki novi isilovski borci u drevnoj hrvatskoj Bosni i Hercegovini

HF

Dva svijeta i zveckanje oružjem

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više