Hrvatski Fokus
Hrvatska

HDZ nije više stranka dr. Franje Tuđmana

Plenković je izdao sve ono što je predsjednik Tuđman radio i govorio
 

 
Andrej Plenković i HDZ pobjednici su ovih izbora za Sabor održanih pod epidemijom koronavirusa, s malom izlaznošću od 46,85 posto birača koji su glasovali. Samo što je od HDZ-a dr. Franje Tuđmana ostalo je samo ime, HDZ!  Plenković potpuno je preuzeo stranku i skrenuo je sa puta dr. Franje Tuđmana, mada se on poziva na dr. Tuđmana. To više nije stranka demokršćanske desnice.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/07/franjo_tudjman.jpg
HDZ je nakon Plenkovićevog inženjeringa skrenuo ulijevo, pozicioniran je u centru i zato je dobio glasove lijevih SDP-ovih birača. Osvojenih 66 mandata je među boljim rezultatima ove stranke od 1990. godine! Međutim, s obzirom na malu izlaznost dobio je brojčano manje glasova. SDP je na izborima dobio čak 222.000 glasova manje nego 2016., dok je HDZ dobio oko 80.000 tisuća glasova manje nego 2016. godine. Samo što nažalost to nije više stranka dr. Franje Tuđmana, nego Andreja Plenkovića. Vlada strankom željeznom rukom, pod prividom demokracije, ali on je taj koji je dirigirao izborima, on je odredio datum izbora, on je sastavljao liste, on osobno je vodio kampanju, bio u svim predizbornim spotovima!
 
U pobjedničkom govoru Andrej Plenković je naglasio: "Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio". Ta mi se rečenica usjekla u pamćenje, jer nije točna, pa stoga da vidimo što je dr. Tuđman želio Hrvatskoj i hrvatskom narodu. U govoru Franje Tuđmana novinarima u Zračnoj luci Zagreb 23. studenog 1996. izrekao je ovo: "Mi ne ćemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Ne ćemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Ne ćemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima… Ne ćemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima… Ne ćemo dopustiti onima koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija. Da! Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda. Ali ćemo, razumije se, mi sa tom hrvatskom slobodom i demokracijom osigurati i manjini ta ljudska prava i slobodu medija. Ali ne ćemo dopustiti da nam ti sa strane rješavaju, odnosno nameću rješenja. Hrvatska ne će biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom. Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini."
 
Plenkovićev je u svom govoru rekao: "Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio". A Tuđman je rekao:
1. "Mi ne ćemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije". Ostaci jugokomunističkog i jugosrpskog su još uvijek u Hrvatskoj na vlasti. Dovoljno je doći u Istru, gdje se na svakom koraku vidi dvojezičnost ili čisti talijanski jezik, bez dvojezičnosti!
Stoga pozvati manjine u Vladu i ponuditi im ministarstvo nije dr. Tuđman želio niti postavljao. Dr. Tuđman je bio za ljudska prava manjina, ali je naglasio u svom govoru: "Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda." A po Andreju Plenkoviću  Hrvati će postati manjina u vlastitoj državi! U Istri već jesmo! Furio Radin ne koristi više ni dvojezičnost, već u državi Hrvatskoj za njega postoji samo talijanski jezik. Ne koristi niti jedno obilježje Republike Hrvatske, ali zato koristi talijansko (trikolor – zeleni, bijeli, crveni), što znači da mi Hrvati nemamo pravo čak ni na dvojezičnost, mi moramo znati talijanski, a on u Hrvatskoj ne mora znati hrvatski?
 
Prema plakatu za izbore na talijanskom jeziku onaj tko ne zna mislio bi da se Radin natječe za mjesto u talijanskom parlamentu, jer se po ničemu ne pokazuje da se natječe za zastupnika u Hrvatskom saboru!
A tek spomenici koji veličaju zločinački komunistički režim i velikog vođu "svih naroda i narodnosti Jugoslavije" Josipa Broza Titu!
Plenković ne želi provesti Rezolucije Europskoga parlamenta i Vijeća Europe o osudi komunizma koji je proglašen istim zlom kao i fašizam, već naprotiv dvije godine za redom šalje izaslanike sa vijencem na Sutjesku. A dr.Tuđman je govorio: "Mi ne ćemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije." Ali zato im Andrej Plenković dopušta!
2. "Ne ćemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima", govorio je Tuđman. 
Koliko ima raznoraznih udruga koje se financiraju iz Proračuna? Koliko se svake godine daje Pupovcu i Radinu da ruju protiv Hrvata i hrvatskih interesa? GONG se financira 96 posto preko Proračuna RH! Mnogobrojne ostale udruge financiraju se iz Proračuna RH, a rade suprotno hrvatskim, nacionalnim interesima. Sve su te Udruge "crni, zeleni i žuti vragovi" koje spominje dr. Tuđman u svom govoru. I ne samo to, Gong je osnivač Faktografa, koji u dokazivanju svoje istine, ne koristi više neovisne izvore, već su mu izvor kojim potvrđuje točnost Pupovčeve Novosti i srpski povjesničari, a među njima i poneki ridikulozni, pa sa tom i takvom istinom cenzuriraju tekstove, smanjuju vidljivost portala i stranica, brišu grupe i stranice, koje nisu ideološki na njihovu političkom spektru, sve naravno preko Facebooka, najbrojnije društvene mreže.
 
Andrej Plenković obilno financira udruge i manjine!
 
3. "Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda", govorio je 1996. Franjo Tuđman.
Uzdižući manjine na pijedestal iznad hrvatskog naroda, hrvatski narod postaje diskriminiran u vlastitoj domovini, postaje manjina bez prava koja manjine imaju. Postaje obespravljena manjina!
 
4. "Hrvatska ne će biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom. Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini", govorio je Tuđman 1996.
E, ne može! Hrvatska je pod EU-om, nema samostalnosti, treba slijepo slijediti EU-ove smjernice. Samo ih ne slijedi kada treba osuditi komunizam i "druga Titu"! Ne da slijedi Tuđmanovu politiku, nego radi upravo suprotno po politici Memoranduma 2 SANU-a.
 
Plenković je već sastavio Vladu s manjincima i HNS-om. I to nije nimalo slično politici dr. Franje Tuđmana! Dr. Tuđmanu uvijek su bili na prvom mjestu interesi hrvatskog naroda i hrvatski narod i zato je govorio: "Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda."
Prema svemu HDZ Andreja Plenkovića ni blizu nije ono što je dr. Tuđman htio i želio! Plenković svoje djelovanje i svoje odluke protivne interesima hrvatskog naroda misli da može zamaskirati  manipulirajući s imenom dr. Tuđmana, ali ne računa da ima nas koji imamo dobro pamćenje, koji smo svjedoci tog povijesno važnog razdoblja za Hrvatsku, pa znamo što je govorio dr. Tuđman i kakva je Hrvatska tada bila. Tih desetak godina bila je država hrvatskog naroda i svaki Hrvat osjećao je Hrvatsku kao svoju državu, a sve Vlade i Predsjednici poslije njegove smrti sve su je više udaljavali od njegove vizije Hrvatske i hrvatskog naroda. Ova današnja Hrvatska nije ni blizu one za koju su se hrvatski branitelji borili, kakvu  hrvatski narod želi. Današnja Hrvatska je onakva kakvu želi Andrej Plenković, a to definitivno nije Hrvatska kakvu je stvarao i želio dr. Franjo Tuđman!
 
"Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio", rekao je Plenković.
Ne Plenkoviću, to nije želja dr. Tuđmana, hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda, to je vaša želja i vaša vizija Hrvatske, vas koji se za nju niste borili i koji za nju niste nikakvu žrtvu podnijeli. I to vam govorim ja kao hrvatska žena, hrvatska majka i baka koja voli svoju Hrvatsku i koja jako dobro pamti riječi dr. Franje Tuđmana: »Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!«
 

Lili Benčik

Povezane objave

Gospođo Opačić i vama slični, koliko Vam traje tjedan?

HF

Bogomdani moćnici

HF

Izvadci iz dnevnika Kerubina Šegvića

HF

Promicanje “Sodome i Gomore”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više