Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Moramo se riješiti Plenkovićeve diktature!

Koji su Einsteinovi "drugi"?

 
 
U Hrvatskoj vlada diktatura kakvu, ni najveći ljudski um nije mogao predvidjeti. Nije mogao predvidjeti diktaturu samouništenja Hrvata. O tom fenomenu Albert Einstein svojevremeno je rekao: „Postojeće stanje ne mogu promijeniti oni koji su ga stvorili, moraju doći drugi.“ Pa u ovom slučaju, Einsteinov „dolazak drugih“ koji će maknuti one koji provode plan samouništenja Hrvata nije moguć. Iz više razloga. Kao prvo, tko (što) i gdje su ti drugi koji bi trebali maknuti one prve? U sustavu? U Hrvatskoj? Jasno, oni su izvan sustava. I nije moguće pokrenuti nikakve promjene izvan sustava. Začeci promjena moraju nastati u sustavu. Što se i dogodilo. Prvi je počeo mijenjati stanje Vladimir Nazor. Iz sustava. Zbog jezika. Nastavio Miroslav Krleža. Isto iz sustava. Isto zbog jezika. Nastavili Proljećari i Franjo Tuđman. Isto iz sustava.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/07/41WBH7BeZTL.jpg
Više je vrijedio jedan glas (Miroslav Krleža) iz sustava nego milijun glasova izvan sustava. I izvan Hrvatske. Drugo, dolazak drugih, nije moguć bez krvi i revolucije. Ostaje nam samo pravosuđe i zdrav razum u borbi protiv samouništenja Hrvata. Ne zbog micanja svih koji su stvorili to stanje, nego zbog njihova poraza na sudu, zbog njihova poraza pred zdravom pameti. Što bi u konačnici bilo njihovo micanje. Što bi bilo lako da imamo pristup HRT-u. Kad nemamo, treba pritiskati HAZU i Institut Ivo Pilar da rade svoj posao. Od HAZU-a i Instituta Ivo Pilar treba tražiti egzaktne odgovore na prozirne ideološke laži koje su uzrok stradanja. Ne samo Hrvata. Gdje se mogu koristiti krajnje negativni pojmovi, kao… bezumlje, perverzija, idioti i hohštapleri. Za promotore diktature samouništenja Hrvata. Rotiranja politike za 180 stupnjeva, ideološkog nasilja i znanstvenih kontroverzi.
 
Kao: „Prestanak Drugog svjetskog rata (rat ustaša i partizana)“, Jasenovac: „logor smrti“, „Indoktrinacija mladih Hrvata za tajno crtanje zabranjenih simbola na javnoj površini“, „Treći put“, „Razbijanje HSP-a, Anto Đapić“ i „Revizija“. Dok Rusi svake godine na trgu Crvene armije u Moskvi slave dan pobjede nad Hitlerom, i dok svake godine Saveznici iz Drugog svjetskog rata slave dan D (iskrcavanje na Normandiju, oni koji svake godine idu na komemoraciju u Jasenovac, Srb i Brezovicu, kao svoj politički program obećavaju „Zaustavljanje Drugog svjetskog rata (ustaša i partizana) u Hrvatskoj“. I bez pokazivanja (ruskog) oružja, i bez slavljenja dana D, mir poslije oružanog rata je nastavak oružanog rata. U moderno doba, i igrani film je nastavak oružanog rata. Pa je potrebno nekoga pitati, jesu li filmovi Neretva i Okupacija u 26 slika nastavak Drugog svjetskog rata? Ili nešto drugo? Odnosno, je li drama Obitelj Zec, filmovi Brešanovi Svjedoci, „15 minuta do dvora na Uni i Dnevnik Dijane Budisavljević; nastavak Domovinskog ili Drugog svjetskog rata? Da, da, Hrvatski državni Sabor, hrvatsku Vladu, HAZU i Institut Ivo Pilar treba pitati, je li film Dnevnik Dijane Budisavljević nastavak Drugog svjetskog rata? Odnosno, je li film Dnevnik Dijane Budisavljević srpski ratno-huškački pamflet protiv Hrvata? Kao i drama Obitelj Zec? Jasno da jest. To je sve za pravosuđe. To su sve srpski ratno-huškački pamfleti u Hrvatskoj.
 
Ako je Jasenovac bio „Logor smrti“, ako je u Jasenovcu „holokaust dosljedno proveden“, zašto Ante Pavelić, kao najveći saveznik Adolfa Hitlera, kako kažu hrvatski znanstvenici, nije izveden na sud u Nürnbergu? I zašto Simon Wiesenthal nije tražio niti jednog političara i generala NDH? Postoji li „Treći put“ između Vukovara (Bleiburga) i Srba („ustanak u Srbu“)? Što je to „Indoktrinacija mladih Hrvata ustaštvom“? Često na televiziji, na nekoj javnoj površini u Hrvatskoj vidimo slovo U sa križićem, kukasti križ i neki ružni grafit. A nikad se ne kaže tko je to nacrtao. Samo što čujemo je „Jačanje fašizma-ustaštva u Hrvatskoj, kojega treba najoštrije osuditi“. Što moramo povezati s terorizmom. Naime, kada se u svijetu dogodi neki teroristički akt, osumnjičeni… ETA, AL KAIDA; ili prihvati ili odbaci odgovornost za dotični terorizam. Stoga moramo pitati Antu Đapića, Antu Prkačina i Ružu Tomašić, (koja je počela kao pravašica), prihvaćaju li oni odgovornost za sve te grafite, svastiku na Poljudu i onu predstavu u Kustošiji. I znanost bi morala pojasniti slučaj „Indoktrinacija mladih za tajno crtanje zabranjenih simbola na javnoj površini“.
 
Kakve koristi ima HDZ od Đapićeva (Anto Đapić) razbijanja HSP-a? Kada na svim političkim izborima u Hrvatskoj 150.000 glasova desnice „ode u vjetar“. A kažu da je HSP privjesak HDZ-a, te da je Anto Đapić HDZ-ov agent u HSP-u. Kakve koristi Hrvatskoj od Ruže Tomašić, od njezina nošenja ustaške odore u Kanadi? Zbog čega moram navesti jednu zgodu. Koju sam, čini mi se čuo na TV Kalendaru. Kada se u Njemačkoj (Berlinu), u 19. stoljeću jedan postolar dočepao odore njemačke vojske, i visokih činova. Na gradskom trgu, paradira vojna jedinica. I postolar u odori, sa visokim činom stane pred njih. Normalno, oni stanu, jer postolar ima viši čin od njihova zapovjednika. I postolar ih otjera u postaju. I iz postaje uzme što ga je bilo volja. A njemački car pohvali postolara zbog stege u njemačkoj vojsci. A Ruža Tomašić u Kanadi u ustaškoj odori? Je li Ruža sa ustaškom odorom zaustavila policiju u Torontu? Što je Ruža bila za Kanađane koji su je gledali u crnoj robi? Valjda i u Kanadi ima dimnjačara. Sigurno se i u Kanadi netko uhvati za botun kada vidi dimnjačara. Nisu Brunu Bušića i mnoge Hrvate ubili zato što je nosio crnu košulju i vikao za dom, nego zato što su iznosili istinu o Juri Francetiću koji je nosio crnu košulju. Dakle, suprotan režim od nošenja crne-ustaške odore, poslije Jure Francetića. Da je Vladimir Putin pustio „zadomaše“ na SP u Rusiju 2018. Hrvatska, sigurno ne bi bila u finalu…
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Plenković se ne mora bojati oporbe, ni lijeve ni desne

hrvatski-fokus

Uljanik u stečaju, a IDS-ovci feštaju

HF

Nema raspleta bez uhićenja čelnika IDS-a

HF

Veći je problem Anto Nobilo od Josipa Perkovića

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više