Hrvatski Fokus
Kultura

Jata očiju u novom ciklusu Mladena Žunjića

Nastoji što više približiti se onoj zamišljenoj, idealnoj slici, koju svi umjetnici sanjaju

 
 
Slikar Mladen Žunjić, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, poznat i prepoznat po nizu ciklusa ulja i akrila na velikim formatima platna, uglavnom s nefigurativnim motivima, izrazitog kolora uz značajno prisustvo dominirajuće fluktuirajuće energije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/07/mladem_zunjic.jpg
Iz ciklusa u ciklus Žunjić istražuje nijanse tema i mogućnosti kolora, kontinuirano varirajući vlastito promišljanje o slici samoj, o njezinom doživljavanju, o njezinom značenju, o njezinoj potrebi da postoji u aktualnoj produkciji.
 
U najnovijem ciklusu Žunjić se poigrava s zmijolikim formama uz isticanje brojnih očiju, rekli bi, jata očiju ili su to ipak samo krila leptira, koje svoje poglede upiru u svim pravcima i nitko im ne može izbjeći, pobjeći. Žunjić slika posve slobodno, uopće se ne obazirući niti na modne likovne trendove niti na dobrohotne savjete, on slika kako hoće, kako želi u tom trenutku, nastojeći, što je moguće više približiti se onoj zamišljenoj, idealnoj slici, koju svi umjetnici sanjaju.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/07/0000000000000000000000_zunic_zmijoliki.jpg
Njegov je atelijer prepun slika jer on neprestano slika, danomice se sučeljava s opasnom površinom velikog bijelog platna, koristeći iznimne kolorističke mogućnosti i stvarno nestvarne teme kao motive. Ciklus zmijolikih portreta prirodno se uklapa u niz slikarskih ostvarenja zanimljivih i često intrigantnih slikara Mladena Žunjića.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Svjetska praizvedba skladbe velikog Alexandera Rahbarija!

hrvatski-fokus

Izložba DRAW

hrvatski-fokus

Ciklus simbolike Mladena Žunjića

hrvatski-fokus

Glazba bez hrvatskoga identiteta

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više