Hrvatski Fokus

Na tragu Stipe Mesića mostarski sociolog podučava Hrvate da svoja prava potraže kod Muslimana-Bošnjaka u Sarajevu

 
 
Slavo Kukić, ljevičarski profesor sociologije iz Mostara, koji nikako da preboli raspad zločinačke Jugoslavije, piše òde Andreju Plenkoviću. Vjeruje da će sin komuniste Marija Plenkovića do kraja izdati Hrvate u BiH. A da to nije nategnuta tvrdnja, pogledajmo kakvo mišljenje ovaj tzv. akademik ima o narodu iz kojeg je proistekao, ali ga mrzi više i od drugih neprijateljski raspoloženih susjeda.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/07/zzzz_0.png
Kukić za hrvatske političare prije dolaska detuđmanizatora Plenkovića kaže da su bili »zagovornici endehazijske ideologije«. Pazite, »zagovornici endehazijske ideologije«! Pa tako nas ne tituliraju Aleksandar Vučić, Željko Komšić ili Vojislav Šešelj. Kukić se otvoreno nada da će ponovno u BiH procvjetati bratstvo i jedinstvo i da će Plenković pripomoći da u tom hercegbosanskom vilajetu zaživi unitarna uprava, što znači da Muslimani, oliti od 1993. Bošnjaci, uređuju politiku po svome. Zato najprije zaziva ukidanje Doma naroda. A, što mu baš i ne ide na ruku Plenkoviću, izjednačio ga je s izdajnikom Stjepanom Mesićem, koji već dva i pol desetljeća prodaje bozu i laži da Hrvati iz BiH trebaju svoja prava tražiti kod militantnih Muslimana-Bošnjaka u Sarajevu i da se nikako ne smiju žaliti službenom Zagrebu. Kukić to ovako zamišlja: »Sada, kada je svoje stranačke radikale Plenković neutralizirao, može se očekivati promjena prema BiH. Promjena koja će slijediti onu Mesićevu da je BiH domovina Hrvata koji u njoj žive – i da rješenja za svoja pitanja ne trebaju tražiti u Zagrebu, nego u Sarajevu kao svome glavnom gradu. Dogodi li se to, a ja priželjkujem, već za četiri godine bismo mogli imati i drugačiji odnos Hrvata BiH prema izborima na način da im primarni budu izbori organa vlasti u njihovoj vlastitoj zemlji, a ne izvan nje – a posljednji izbori za Sabor su stvarali baš takav dojam«, što znači da nam se ne piše dobro. Posebice kada pročitamo što sâm Slavo snuje i u što vjeruje: »Vjerujem da će (Hrvatska) u sljedeće četiri godine napraviti zaokret u svojoj politici na način da ona isijava poštivanje BiH kao prvog susjeda i njezina prava da svoje unutarnje odnose uređuje uz politički konsenzus njezinih, a ne politika izvan BiH«. Lijepo, bogami! Neka Hrvate Muslimani-Bošnjaci gaze, progone, preglasavaju, neka im otimaju katoličke crkve i biraju političke predstavnike, a oni se ne smiju buniti.
 
Za Kukića i slične kukiće garancija ove potpune unitarizacije BiH i porobljavanja Hrvata je staro-novi hrvatski predsjednik Vlade. I zato Kukić slavodobitno završava popis svojih želja u cilju konačnoga uništavanja Hrvata u BiH: »Što se Hrvatske tiče, još jednom da ponovim, vjerujem da će u sljedeće četiri godine napraviti zaokret u svojoj politici na način da ona isijava poštivanje BiH kao prvog susjeda i njezina prava da svoje unutarnje odnose uređuje uz politički konsenzus njenih, a ne politika izvan BiH«. Na potezu je Plenković da ga ne razočara, a na nama je da to sve pozorno pratimo i pokušamo zaustaviti.
 

Vid Hinković

Povezane objave

Britansko masonstvo u bleiburškom pokolju i logoru Eboli

HF

Jugo rječnik izdajnika Zorana

HF

Srbija i domaći izdajnici koriste slike iz Treblinke u Jasenovcu

hrvatski-fokus

Nova “paradigma” hrvatske politike i društva

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više