Hrvatski Fokus
Kultura

Denisova Modra i Crvena jezera

Na Kujundžićevim slikama priroda je posve sačuvana, nedrnuta, utjecaj čovjek je zanemariv, ovo su ulja iskonskog krajolika

 
 
Denis Kujundžić iz Imotskoga, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, slikar iznimna i kompleksna opusa, posvećenog mnogim morskim ali i kontinentalnim motivima, posebice njegova rodna kraja, prostora u kome živi i djeluje. Nedavno je predstavio devet novih ulja na platnu s motivima svoga zavičaja, rekli bi najprije i neponovljivog kolorizma.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/08/modro-jezero.jpg
U središtu zanimanja slikara su dva dragulja, dva jezera, Modro i Crveno. Jezera na slikama Denisa Kujundžića okružena su posebnošću svoje pojavnosti, ističe se njihova simboličnost, osobitost plave boje.
 
Novi ciklus nosi poznati i prepoznatljivi autorski karakter, slike odišu mirnoćom i gledatelj stječe dojam kako su ovi motivi iz zamišljene i nikada dosegnute Arkadije. Na Kujundžićevim slikama priroda je posve sačuvana, nedrnuta, utjecaj čovjek je zanemariv, ovo su ulja iskonskog krajolika.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/08/Imotsko-polje.jpg
Slikar svojim slikama, svojim promišljanjima svjedoči o ljubavi prema postojbini, prema naturi koja ga okružuje, u kojoj i on živi i djeluje, uvijek u skladu s njom. Novi ciklus slika slikara Denisa Kujundžića potvrdio je njegov neosporni talent i ispravnost autorskog kontinuiranog istraživanja, kako motiva tako i boja.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Aktualnost misli Marka Marulića

HF

Srbija prepuna Stuba, Stubica, Stublina…

HF

Skulpture Josipa Konte

HF

Zima je…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više