Hrvatski Fokus
Kultura

Stratigrafija kolora u novom ciklusu Mladena Žunjića

Slikar slaže svoje slojeve, sve dok se oni ne poklope, pred njim na platnu

 
 
Rijetko koji ciklus Mladena Žunjića nema svoju posebnost koja ga razdvaja i udaljuje od drugih dijelova opusa, no, svejedno, u njima se nalaze barem tragovi koji upućuje i na druge slike.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/08/m.z-20191214_124334-1.jpg
U posljednje vrijeme, u stalnom istraživačkom pohodu u traženju onog iznimnog što svaku sliku čini jedinstvenom, slikar često nanosi niz slojeva boje, jedan na drugi, nastojeći se približiti nesvakidašnjoj kolorističkoj kombinaciji u realizaciji neobičnih oblika što nastavaju njegove slike.
 
Pred nama su gotovo stratigrafski slojevi, različitih boja i tonaliteta, složeni u dubinu, od najnovijeg, jedino vidljivog i opipljivog do mnogih drugih, prekrivenih i možda i zaboravljenih. Slikar slaže svoje slojeve, sve dok se oni ne poklope, pred njim na platnu, s njegovom vizijom u zamišljaju i stvara  imaginarne svijetove, prepune razigranih oblika u kojima vrije energije.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/08/m.z-20191214_123649-2.jpg
Zapravo, Žunjićeve slike, dojma sam, često prikazuju trenutak prije preokreta, neposredno prije nezaustavljivih promjena, prije početka kraja. Naravno i ovaj je ciklus debelih nanosa akrila izveden na velikim formatima, nešto preko 100 cm, s uobičajenom gibajućom motivikom slikara.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Masline Roberta Budora

HF

Katamaran Art Ivana Posavca

HF

Najljepša riječ

HF

Bez tebe

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...