Hrvatski Fokus
Aktualno

IZDAJA I KARIKATURA – Od Šiljkovače do izdaje

Tomo Medved ili kako se prodati za šaku Judinih škuda

 
 
O Tomi Medvedu običan, pošteni i većinski hrvatski puk zadnjih mjeseci govori i piše najgore otkako se prodao za šaku Judinih škuda. Cijelo to vrijeme šutio je Medved, a i njegov šef Andrej Plenković iako javnost bruji i otvoreno osuđuje ovo izdajničko i jadno Tomino ponašanje. No, i tomu je došao kraj. Naslovnica Hrvatskoga tjednika na kojoj Plenković na karikaturi drži Tomu na uzici-lancu, a Tomo u ritmu pleše onako kako u bubanj svira Milorad Pupovac odjeven u srpsku narodnu nošnju. Naslovnica je pogodila "u sridu".
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/08/hg_tjednik.jpg
A nije se javio Tomo Medved. Nije se oglasio i pobunio onaj koji na karikaturi drži lanac u ruci, pobunio se umirovljeni general Josip Lucić s kojim smo uoči predizbornoga skupa HDZ-a ranih devedesetih postavljali klupe ispred pozornice na parkiralištu ondašnje Name u zagrebačkoj Dubravi. Lucić je osudio naslovnicu Hrvatskoga tjednika, a nismo ga čuli da je ikad osudio bilo koju naslovnicu velikosrpskih i četničkih Novosti bubnjara Milorada dok su puno puta ismijavali Franju Tuđmana, hrvatsku himnu, hrvatski grb, hrvatske svetinje… Nije se oglašavao Josip, a sada se oglasio… A oglasio se ne da zaštiti "lik i djelo" ministra Tome Medveda, nego najočitije po nalogu naredbodavca sa zagrebačkoga brdašca. Lucićevo obrazloženje da je naslovnica HT-a prikazala Plenkovićeva potrčka Tomu "na vulgaran način" ne stoji, jer onoga trenutka kada je do tada također umirovljeni general Medved ušao u politiku izložen je javnosti i nema nikakav medijski imunitet. Još je manje točna Lucićeva tvrdnja da se ne radi "samo o napadu na Medveda već i na hrvatsku Vladu i hrvatske branitelje", jer velika većina hrvatskih branitelja nikada nije niti bi prihvatila sramnu i izdajničku ulogu Tome Medveda da odlazi u Grubore sa srbijanskim ministrom Veranom Matićem i tim činom izjednačava srbijansku agresiju na Hrvatsku s nedokazanim ubojstvom tamo nekih civila.
 
Točno je, kako nas podsjeća i sam general Lucić, da je Medved od 1990. bio u ATJ Lučko i da je bio zapovjednik legendarnih Tigrova, ali upravo ta činjenica ne ide u korist ministra Tome. Naprotiv, upravo zbog toga nikada nije smio učiniti ovo što je učinio i čini zadnjih mjeseci kada se pretvorio u smokvin list izdajnika Plenkovića. I nije u pravu Lucić kada kaže da je slika s naslovnice "najsramotnija slika koju je vidio posljednjih 30 godina", jer su puno sramotnije i opasnije slike odnosno karikature, koje godinama, iz tjedna u tjedan, producira i širi bubnjar i dobošar Milorad u svojim Novostima. Spomenuo je Lucić i tzv. krizu zbog korone, koja je "urušila gospodarstvo". Nije korona kriza uništila gospodarstvo, nego vladajući koji su podlegli globalizacijskim lažima i mentorima iz Bruxellesa, Berlina, Pariza…
 
Dakako, Lucić nema opravdanje za Tomin sramni odlazak u Grubore jer ga je nemoguće naći. Pokušao je s nekakvim vraćanjem u prošlost optužiti sve nas koji čuvamo istinu o Domovinskom ratu i koji se nismo prodali za šaku vlasti i kilograme Judinih škuda. Činjenica je da je Tomo Medved iz Šiljkovače 1990. stao u prvi red obrane svoje domovine. Činjenica je da je bio ranjavan i da je višestruka žrtva srbočetničke agresije. I baš zato, ili baš zbog toga, nije smio poslušati savjete i naredbe lukavaca koji su – dok je branio domovinu – bili u JNA, Udbi, KOS-u ili Bruxellesu da otiđe u Grubore i tim činom poništi sve ono pozitivno što je učinio protekla tri desetljeća. I zato je ova karikatura – koliko god bila neprimjerena na prvi pogled – ustvari učinila više nego sva pisanja i prosvjedi da Medved i drugi njemu slični Plenkovićevi smokvini listovi više nikad ne izdaju svoju domovinu.
 

Pavao Blažević

Povezane objave

Treba poštivati ono što je napravio Zdravko Mamić

HF

Pobjeda koronaznanosti nad zdravim razumom

HF

Zemlja plače

HF

Petokraka iznad ulaza u Katedralu!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više