Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Napokon treba kazniti komunističke zločince

Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, fašizma, nacizma i komunizma u Hrvatskoj je farsa
 

 
U Hrvatskoj je Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, fašizma, nacizma i komunizma, odlukom Hrvatskog sabora, spomen dan. Svim se žrtvama izražava pijetet, što je konačno i Europski parlament u više navrata potvrdio kroz:
– Deklaraciju o proglašenju 23. kolovoza Europskim danom sjećanja na žrtve staljinizma i nacizma usvojenu 23. rujna 2008.
– Varšavsku deklaraciju od 23. kolovoza 2011. o Europskom danu sjećanja na žrtve totalitarnih režima,
– Zajedničkom izjavom koju su 23. kolovoza 2018. dali predstavnici vlada država članica EU-a u spomen žrtvama komunizma.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/08/croatian-communist-crimes-victims-scaled.jpg
Europski parlament izglasao je 19. rujna 2019. Rezoluciju o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe u kojoj su kroz točku 3. svi totalitarni režimi proglašeni zločinačkim, pa podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u XX. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi. Sve je to u redu, ljudski , sa empatijom prema žrtvama, ali nitko nigdje ne spominje zločince i njihovu moralnu, ljudsku, materijalnu i fizičku odgovornost.
 
Tko je odgovoran za agresiju, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava?Režimi, vlade, predsjednici, sudionici u vladajućim strukturama? Tko je odgovoran? Netko je predvodio te režime, bio na čelu tih država i tih režima! Sjećamo se žrtava, u redu je, ali te žrtve vape za pravdom, vape za kaznom prema odgovornima, da se više nikada ne ponovi! Europski parlament, Vijeće EU-a i sve ostale međunarodne organizacije ne navode odgovorne osobe koje su vodile te režime, nisu ih imenovali, a poznate su! Nažalost, upravo je to veliki propust, jer baš zahvaljujući tom propustu još uvijek nisu osuđeni, nisu kažnjeni barem verbalno, nisu ni prozvani kao nositelji vlasti tih zločinačkih režima, osobito komunističkih, da služe kao upozorenje mlađim naraštajima, da takvo ponašanje nije društveno prihvatljivo. Naprotiv nisu kažnjeni, već su u komunizmu i nagrađeni!
Za zločine fašizma Benito Mussolini je strijeljan.
Za zločine nacizma Saveznici su organizirali suđenje u Nürnbergu
Ukupno je optuženo 24 osobe po četiri točke optužnice: ratni zločini, zločini protiv čovječnosti, poticanje agresije, i poticanje ili sudjelovanje u zločinima protiv mira.
Za zločine NDH i Nedićeve Srbije osuđeni su od strane komunističke Jugoslavije.
Suđenje visokim hrvatskim časnicima u svibnju 1945. godine u Beogradu
Suđenja u Hrvatskoj u vrijeme političke represije: »veliki sudski procesi« u Hrvatskoj 1945.-1948. godine.
Brojna politička suđenja bi­la su pretvorena u montirane sudske procese, farse, potkrijepljene iznuđe­nim priznanjima optuženika. Takozvani veliki sudski procesi pokazuju koliko je neo-inkvizicijski model krivičnog postupka postavio problem samovolj­nog zahvaćanja političke vlasti u područje osobnih prava građana i onemogućio postojanje efikasne procesne obrane optuženika. Posebno onih slomljenoga državnog sustava NDH, iz redova pristaša HSS-a i redova katoličkoga svećenstva. Mnogi od njih bit će optuženi , pogubljeni i podvrgnuti kazni u montiranim sudskim procesima.
Optužnica i presuda protiv "Filipović Majstorović Miroslava i družine" objedinjavala je zbog "racionalizacije" procesa pedeset i osam međusobno nepovezanih optuženika različitih zvanja i vjera. Očito, zbog "zvučnosti" procesa prvooptuženi je bio Miroslav Filipović-Majstorović, bivši fratar, ustaški bojnik, odgovoran za masovne zločine nad srpskim stanovništvom u NDH, koji je, među ostalim, obnašao dužnost zapovjednika u logorima Jasenovac i Stara Gradiška, a zbog zločina prozvan "fra Sotona", te isključen iz franjevačkog reda.
 
Treća grupa suđenja visokim dužnosnicima NDH
 
U Zagrebu je u lipnju 1947. u odmakloj životnoj dobi osuđen i pogubljen ministar hrvatskog domobranstva, vojskovođa i doglavnik Slavko Kvaternik. Sudski proces Kvaterniku odgovarao je politici toga vremena. U komunističkom režimu stvarao se mit o ustaškim ministrima »ratnim zločincima«
 
Po preuzimanju vlasti u Jugoslaviji 1944.-1945. godine komunisti, predvođeni Titom, počinju u državi provoditi staljinistički oblik komunizma, kao i masovne zločine nad njemačkim kolaboracionistima, kapitalistima, poduzetnicima, brojnim uglednicima,intelektualcima te političkim disidentima (neistomišljenicima ili antikomunistima… To je samo jedan dio sudskih procesa koje su jugoslavenske vlasti povele protiv vojske NDH. Jugoslavenske tajne službe uklanjale su svakoga za koga su sumnjale da bi stvarao prijetnju političkom poretku. UDB-a, OZN-a, KOS, emigracija, represija, progoni, ubojstva i likvidacije…
 
A sada osuđeni za masovne komunističke likvidaciju u Jugoslaviji. NEMA NIKOGA, NITKO!!! Znači za masovne poslijeratne likvidacije, komunističke zločine iz mržnje prema vjeri i Katoličkoj Crkvi, nitko nikada u Jugoslaviji nije odgovarao! Samo u Hrvatskoj pobijeno je 667 katoličkih svećenika, bogoslova i časnih sestara. Ni jedna optužnica nije nikada napisana. Ni jedna presuda nije donesena! Policijske i sudbene vlasti komunističke Jugoslavije nisu nikada provodile istrage o takvim zločinima, sustavno su prikrivale grobišta, te su pomno vodile brigu da čak ni u popisivanju ratnih žrtava ne bi slučajno popisale vojne i civilne žrtve na strani "neprijatelja", koje su bile osuđene na trajni zaborav. Josip Broz Tito je u tom razdoblju masovnih likvidacija u svibnju 1945. godine bio na tom području i kontrolirao provedbu plana likvidacija. Zbog golemih ratnih i poratnih zločina, te dugogodišnje represije totalitarnog režima komunističke Jugoslavije, Tita svrstavaju među deset najvećih ubojica XX. stoljeća.
 
Umjesto osude, nagrada
 
Umjesto osude i odgovornosti, veliki dio komunističkih i partijskih funkcionara nagrađen je dobrim poslom, velikom plaćom, velikim stanovima, zapošljavanjem i školovanjem djece, ugodan i miran život i tako se prenijelo i u novu državu Hrvatsku! Već 30 godina od oslobođenja i osamostaljena u Hrvatskoj većina grobišta nije otkopana niti obilježena. Među ubijenima su bili razvojačeni vojnici, starci, žene, djeca i svećenici. Politička vlast već desetljećima zaustavlja sve pokušaje njihova pronalaženja. Jugokomunistima nije bilo dovoljno samo izvesti zločin i zabraniti istraživanje skrivenih grobišta, nego u narodu uliti strah u kosti pri samoj pomisli na potrebu pronalaženja grobova i osude počinitelja. I ove su godine u Hrvatskoj njihovi nasljednici, koji vladaju Hrvatskom, licemjerno obilježili Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, i nije im i ne će ni pasti na pamet pokrenuti pitanje odgovornosti!
Žrtve vapiju za pravdom! Ali ih nažalost nitko ne čuje!
 

Lili Benčik

Povezane objave

Imamo mi dovoljno svojih vračeva

HF

Besćutna i besramna uporaba izbjeglica

HF

Što se to dogodilo sa sustavom vrijednosti u Hrvatskoj?

hrvatski-fokus

U Srbu Hrvatska pada ili o(p)staje

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više