Hrvatski Fokus
Kultura

Vrljićevi “kupači” prepuni optimizma

Čudesne ljepote ljeta

 
 
Moram priznati da mi je ovo ljeto, ozbiljno i virusno, uljepšao suvremeni hrvatski likovni umjetnik, Vladimir Vrljić Ankin sa svojim najnovijim ciklusom posvećen kupačima, uživateljima mora i svih njegovih dobrih strana. Njegove slike, snažno obilježene plavilom, prepune su igre, vriske, cike, pljuskanja, skakanja, vikanja i dovikivanja, ali i ispodpovršinskih motiva s opuštenim tijelima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/kupaci_vrljic_ankin.jpg
Doista jedinstveni trenuci za svakoga kupača ali i za svakoga od nas koji promatramo ove sasvim jednostavne ali istodobno i tako kompleksne teme koje govore o čovjeku i o njegovom povratku, u praiskonsko, u mir majčine utrobe, u početak svega. Iznimni optimizam koji se tako nezaustavljivo širi izvan okvira svake slike, gotovo da možemo u trenucima promatranja, osjetiti niz letećih slanih kapljica kako padaju po nama i povezuju nas sa slikom i njezinim svijetom.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/Vladimir-Vrljic-Ankin-8-944x1200.jpg
Vladimir Vrljić Ankin realizirao je sjajan ciklus, ciklus posvećen oslobađanju, ciklus koga čini samo optimizam i impresivna plava boja. Čudesne ljepote ljeta. To je ciklus koji se veseli sutrašnjem lijepom danu, to je ciklus u kojem bi vrijedilo stalno živjeti i maknuti se od ove surove stvarnosti svijeta.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

O ljubavi

HF

U Splitu predstavljena monografija ‘Naša Ivanka Boljkovac’

hrvatski-fokus

Nova jedra Mate CROate

HF

Glas savjesti

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više