Hrvatski Fokus

Oni koji blokiraju proglašenje svetim bl. Stepinca blokiraju i spomen na bleiburšku tragediju

 
 
Političke i društvene snage koje su odgovorne za zločin genocidnih razmjera nad hrvatskim narodom još su žive, djelatne i snažne. Najbolji primjer za to je činjenica da ove snage uspijevaju blokirati proglašenje dokazano pravednog čovjeka i mučenika Alojzija Stepinca svetim. Na ovom primjeru se vidi da po ovoj politici hrvatska žrtva ne smije biti čista i dostojna poštovanja, premda je u ovom slučaju očito da ona jest čista i dostojna poštovanja. Pa kad je tako s mučenikom Stepincem što možemo očekivati po pitanju ostalih žrtava nego da nam se događa upravo ono što doživljavamo iz dana u dan: napade na žrtve i one koji održavaju spomen na njih; neprestane pokušaje da se spomen na hrvatske žrtve ocrni, gurne negdje u kut da ne smeta, da ga se na ovaj ili onaj način priguši. Kad već nije moguće potpuno zabraniti i spriječiti govor o hrvatskim žrtvama, onda ga se pokušava kontrolirati i kočiti. Vidimo da takva politika uspijeva čak i u primjeru pravednika i mučenika Alojzija Stepinca.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/20090516-04-Bleiburg-Procesija.jpg
Iste političke snage koje blokiraju proglašenje mučenika Stepinca svetim ulažu velike napore da se makne spomen na bleiburšku tragediju s međunarodne pozornice. Ova tragedija se dogodila na međunarodnoj pozornici, ali ona po ovoj politici i ovom društvenim snagama mora biti maknuta s međunarodne pozornice. Istovremeno se na istoj pozornici ostavljaju, potiču i promiču stare klevetničke optužbe da su hrvatske žrtve genocidni zločinci.
 
Prijašnji pokušaji micanja spomena na bleiburšku tragediju s međunarodne pozornice išli su preko lijevo-liberalne politike. Otpor je došao s desene strane zato ovi pokušaji nisu uspjeli. Ovaj put pokušaj ide preko desne politike, preko nekih desnih udruga, nekih desnih stranaka i nekih istaknutih navodno desnih pojedinaca. Na taj način sve bi se moglo dogoditi bez prevelike buke jer su oni koji trebaju dati otpor neoprezni i uspavani. Čuvaj nas, Bože, od desnice koja zagovara micanje spomena na Bleiburšku tragediju s onog polja gdje su stotine tisuća hrvatskih civila i stotine tisuća hrvatskih vojnika izručeni Titinim komunističkim i jugoslavenskim krvnicima.
 

Vlatko Ljubičić

Povezane objave

Montirani politički pravosudni procesi iz vremena totalitarnih režima

hrvatski-fokus

CIRKUS U SABORU – Aktualni sat je postao sam sebi svrha

hrvatski-fokus

Nema velike razlike između ljevice i desnice

HF

Sve je moguće. Favorita nema!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više