Hrvatski Fokus
Uvodnik

Izmišljena afera Janaf i “bjelosvjetski hohštapleri”

Zašto Jandroković nije Peovićki brzopotezno dodijelio dvije opomene i nakon toga ju izbacio iz sabornice do kraja dana?

 
 
• Već dulje vrijeme pokušavam ljudima pojasniti kako trenutačno u Hrvatskoj nema onoga tko drži vlast. I pisanjem i razgovorom uvjeravam ljude kako smo duboko podijeljeno društvo gdje svatko ima svoju vlast, a zajedljiviji bi mogli dodati kako svatko ima svoj lobi, pa čak i svoju mafiju. Sve što rade opasne poluge društva na planu represije prije ili kasnije svima nam se obije o glavu. Slično je bilo i s progonom Ivice Todorića i Zdravka Mamića, a sada se ponavlja kod progona Dragana Kovačevića. U sva tri slučaja u prvom planu je predstava, medijska predstava iza koje stoje represivni aparat, obavještajne službe i, dakako, tajne interesne skupine kojima je glavni cilj izvući novce iz Agrokora, HNS-a, Dinama, Janafa… Kod svih ovih ustvari izmišljenih afera nekad je "najobavješteniji" bio Nacional Ive Pukanića, a danas su to Jutarnji list, Index, N1 TV i slične parapolitičke medijske toljage za razbijanje preostaloga zdravog tkiva u hrvatskoj državi i hrvatskome društvu u cjelini.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/katarina-peovic.jpg
Katarina Peović
 
Bez obzira kolika je moć medija, a velika je, ponekad se pojavi netko tko još uvijek nije pokoren i koga nisu uvjerili bjelosvjetski hohštapleri da postoji nekakva gripa pod imenom korona ili da će nas od te pošasti odnosno izmišljene pandemije spasiti zamazane platnene maske. Jedan od njih je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji ne vjeruje niti bjelosvjetskim hohštaplerima, koji nas žele pokoriti strašenjem i lažima, a niti vjeruje Andreju Plenkoviću i njegovoj vojsci raznih Vilija Beroša, Alemki Markotića, Krunoslava Capaka, Gordana Jandrokovića, Željka Reinera, Branka Bačića…, koji već mjesecima puze ispred njega. Kod Milanovića ne treba ići daleko, dovoljno je pogledati kako se on odnosi kod afere Janaf, koja Hrvatskoj donosi golemu štetu u svim njezinim pojavnim oblicima. Drugim riječima, ova afera je u službi urušavanja hrvatske stabilnosti, u službi rušenja hrvatske države. Posebice je opasna afera Janaf u vrijeme kada, oni otprije spomenuti "bjelosvjetski hohštapleri", rade ne samo na rušenju Hrvatske, nego na rušenju dvije tisuće godina stare kršćanske civilizacije, a jako dobro im "asistiraju" Plenković i njegove ulizice.
 
Onaj tko prati opasne hrvatske medije sve zna. Zna što je Kovačević jeo određenoga dana, s kime je jeo, kao i s kime se našao sljedećega dana u drugom restoranu. Oni znaju i da je 8. studenog 2019. usred Zagreba, u Slovenskoj 9 – dakle, tri dana prije Martinja – Krešo Petek predao D. Kovačeviću 1,96 milijuna kuna. Čini mi se kako ipak ne znaju u kojim i kakvim apoenima, iako je navodno sve snimljeno. I sada se javlja Milanović s logičnim pitanjem: "Ako je zaista policija pratila nekoga tko nosi dva milijuna ili 200 tisuća kuna nekome da mu da mito, onda hapsiš istog trena i priča je gotova. Koga su čekali uhvatiti, američkog predsjednika?", i dodatno tvrdi: "Meni ova istraga nije jasna". Ako je sve bilo tako kako iznose policija, DORH, izdajnički mediji…, onda ni meni puno toga nije jasno. Odnosno, da budem precizniji, tko je tu lud? Komu treba cijela predstava ako se je prije više od deset mjeseci znalo? Samo neprijateljima hrvatskoga naroda. I zato s pravom Milanović kaže: "Ovdje se skriva nešto opakije i ozbiljnije" i dodatno pojašnjava: "SOA nije znala za istragu, to nije posao za SOA-u. O istrazi sve zna i ministar unutarnjih poslova i zna predsjednik Vlade".
 
Andrej Plenković "ne zna" ništa o kriminalu u Janafu, a ne tako davno prijetio je i pritom upozorio čitavu javnost, "kako su identificirani oni koji ruše virusni stožer". Bi li Plenković trebao znati ili ne? Pa jasno da je trebao znati za tako krupne nepodopštine svojih kadrova. A sve da i nije znao, percepcija javnosti je da je znao ili morao znati. Da Plenković sve "zna", a laže kada se pravi "nevješt" da ne zna, potvrđuju i izdvojena mišljenja trojice sudaca Ustavnoga suda Andreja Abramovića, Lovorke Kušan i Gorana Selanca. Ova trojica sudaca, koji nisu slušali Plenkovića, javno izražavaju neslaganje s ostalim sucima Ustavnoga suda na čelu s Plenkovićevim Miroslavom Šeparovićem. Oni tvrde kako Stožer ne može proći nadzor ustavnosti, i izražavaju zabrinutost što nije osigurana kolegijalna rasprava, i što odluke nisu donesene pravodobno unatoč zahtjevima poštenoga trojca za žurnim raspravljanjem.
 
• Brojni ruše Hrvatsku na razne načine. Posao je olakšan onima koji su trenutačno na vlasti, a za njima ne zaostaju niti oni koji su prividno u oporbi. Jedna od perjanica oporbe je Katarina Peović, koja je u kratkom vremenu, zahvaljujući novčanoj i svakoj drugoj potpori Emila Tedeschija i njegove crvene jugo-bratije koja se obogatila od 1990., stigla i u saborske klupe države koju nikada nije niti sanjala, a kamoli željela. Katarina Peović je u četvrtak, 24. rujna 2020., postavila otrovno pitanje: »Je li prikladno ime novog sveučilišta dr. Franjo Tuđman, s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu?« Već nakon ove njezine grozne izjave protiv tvorca hrvatske novovjeke državnosti ratoborni predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković brzopotezno joj je dodijelio dvije opomene i odmah ju je izbacio iz sabornice do kraja dana. Ne! Nije tako bilo. Bilo je drukčije! Kako je Peovićka tajna glasačica i podupirateljica aktualne vlasti Andreja Plenkovića – ideološki klon predsjednika HDZ-a – dan prije ratoborni predsjednik Sabora bio je pomirljiv i blagim tonom upozorio maoisticu Katarinu da se "ne slaže" s njezinom izjavom, ali i dodao kako »Nismo ovdje da branimo drugima da govore što žele, o tome će odlučivati građani«. Dakako, Katarina je ostala u sabornici, a Jandroković je nastavio urotnički predsjedavati. Ovakvo pomirljivo Jandrokovićevo ponašanje prema "svojoj" heroini Katarini potaknulo je komentatora Baldona Kardiana da u crvenom riječkom jugo Novom listu napiše: »OK, ja sam za slobodu govora, i neka govori što hoće. No, onda trebaju biti dopuštene izjave tipa: Pupovac je četnik i ubojica; ZDS mora bit službeni hrvatski pozdrav; Haag je protuhrvatsko smeće od suda i branitelj politike zaštite Muslimana i Albanaca; šteta što u Operaciji Oluja nije poginulo bar 20.000 protivnika, zrak bi bio čistiji i stvar na terenu jasnija; homoseksualnost je bolest, nešto degenerično; tko idolizira Titu, idolizira masovnoga ubojicu i pajdaša diktatora, kanibala i sl… itd. Sloboda govoru« i dodao: "Pravo je pitanje, zašto je sva ta antifa, ženska, ružna k'o akrap? Otkud to da se u toj ideologiji našlo sve nešto grbavo, dlakavo, gaborasto…, ukratko – vizualna katastrofa, katalog poetike ružnoga. Možda je i to dio problema tih antifa, ženskih (gabori) i muških (pederčići) – nema seksa pa pizde". (https://www.novilist.hr/vijesti/hrvatska/peovic-izjavom-o-tudmanu-izazvala-buru-u-saboru/)
 
• U Rijeci su crveni jugokomunistički i jugonostalgičarski agitatori nastavili s provociranjem. U trenutku kada ne uređuju zahrđali Titin brod Galeb postavljaju tzv. umjetničke instalacije po riječkim neboderima. "Umjetničku instalaciju" u obliku petokrake postavio je "multimedijalni umjetnik" Nemanja Cvijanović (Rijeka, 1972.), sin jugoslavenskog novinara Miše Cvijanovića (Brezova Glava kod Krnjaka, 1946. – Rijeka, 28. I. 2019.). Nemanjino objašnjenje za postavljanje spomenika je da je to "Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik", a koji se sastoji od "2800 krhotina stakla koje podsjećaju na 2800 poginulih boraca u bitki za Rijeku". Ova najnovija provokacija, iza koje stoje Vojko Obersnel i crvena jugo-ekipa iz Rijeke i okolice, toliko je izazovna i neprimjerena da je Andrej Plenković naredio, također crvenoj ministrici kulture Nini Obuljen, da se oglasi i blago osudi ovu neprimjerenu "instalaciju". Što je Nini naređeno, to je i uradila. Nije ona rekla da je Nemanjina "instalacija" neprimjerena, nego samo da za njezino postavljanje nije ishođeno odobrenje Konzervatorskog odjela u Rijeci te da "instalacija" nema suglasnost vlasnika i stanara nebodera odnosno da nije izrađen elaborat o statičkom osiguranju. Što znači da je ostalo sve u redu. Budući se radi o Nini, i ovo je napredak.
 
• Crveni Jurica Pavičić nikako da prestane vrijeđati i rušiti hrvatsku nogometnu reprezentaciju a time i hrvatsku državu. U Jutarnjem listu to radi već godinama. Dana 22. srpnja 2018. – u vrijeme velikoga slavlja nakon povratka naših srebrenih vatrenih iz Rusije –  jugonostalgičar Jurica upitao se: »Što mi kojima je nogomet stvarno važan imamo od ovoga? Imamo li korist, ili – možda – čak imamo štetu?« Još je dodao da mu je »žestoki hajdukovac, sredinom Svjetskog prvenstva rekao kako strahuje od velikog uspjeha Hrvatske, jer će nas taj uspjeh u borbi za nogomet "vratiti deset godina unatrag"« (https://www.jutarnji.hr/naslovnica/jurica-pavicic-moram-postaviti-pitanje-koje-svi-izbjegavaju-jer-bi-postavljanje-tog-pitanja-zvucalo-kao-psovka-u-crkvi-kao-partibrejkerstvo-7637193). Nije Jurica tu stao u svojoj mržnji prema svemu što je hrvatsko. Išao je dalje, pa je 23. lipnja 2019. (https://www.jutarnji.hr/naslovnica/pise-jurica-pavicic-sto-je-vaznije-nacionalizam-ili-obicna-kozna-nogometna-lopta-9035606) napisao da je »"repka" zaglavni kamen postmodernog light-nacionalizma na kojem HDZ kreira svoj legitimitet«. Još je dodao prostačku uvrjedu: »Patriotizam se – jelte – ne manifestira tako što se maše kockastom ponjavom. To je patriotizam za idiote i pivske reklame«, i zaključio tvrdnjom: »A do tada, neka netko drugi navija za Modrića. Ja neću«. I sada, u najnovijem broju tjednika Globus od 24. rujna 2020., Jurica Pavičić javno zaziva potrebu uništenja kulta nogometne reprezentacije.
 
• Hrvati Lašvanske doline uspjeli su se obraniti od muslimanskoga agresora u razdoblju od početka 1993. do 1995. godine. Uspjeli su se obraniti oružano u ratu i uz velike žrtve, a sada ih, u miru, progone i uznemiruju ti isti muslimani i njihovi potomci. U Busovači tamošnji Hrvati podignuli su 1998. Središnje spomen-obilježje koje je simbol žrtve i molitve da se žrtva ne ponovi. Kao i svi Hrvati u Lašvanskoj dolini i ovaj je spomenik na meti muslimansko-bošnjačkih vjersko-političkih militanata. Prije neki dan na spomen-obilježju hrvatskim žrtvama Domovinskog rata osvanuo je natpis "Armija BiH". Iste one armije koja je godinama pucala po Hrvatima, protjerivala Hrvate i ubijala ih.
 
Kemal Kurspahić rođen je u 1946. u Varcar Vakufu (Mrkonjić Grad). Školovao se po BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Poznati je novinar, odvjetnik, dopisnik i publicist. Radio je i živio u Sanskom Mostu, Jajcu, Sarajevu, Beogradu, New Yorku… Pisao je za "New York Time", "Washington Post", "Herald Tribune", "Los Angeles Times", "Zeit", "El païs"… Od 2001. do 2006. godine radio je za Ured UN-a za drogu i kriminal, najprije kao glasnogovornik u Beču, a zatim i u Barbadosu kao predstavnik spomenute organizacije za karipsku regiju. Bio je urednik beogradskog tjednika Student, a od 1988. do 1994. glavni urednik Oslobođenja. Napisao je četiri knjige. Živi u Washingtonu. Ovo je samo dio iz bogate Kurspahićeve biografije. I na osnovi ovoga od ovoga čovjeka, koji je veći dio svoga života proveo u zapadnom demokratskom svijetu, očekivali biste demokratičnost i umjerenost. Međutim, kod Kurspahića toga nema. Iako je tisućama kilometara udaljen od hercegbosanske svakodnevice, on je i dalje duboko uronjen u njezinu žabokrečinu. Najobičniji je bošnjački unitarist koji negira bilo kakvo pravo na Bosnu i Hercegovinu drugim dvama konstitutivnim narodima – Hrvatima i Srbima. Kako Kurspahić misli ne treba puno tražiti, dovoljno je pogledati samo dvije njegove izjave izazvane iznenadnim posjetom Milorada Dodika Zagrebu. U prvoj Kurspahić kaže: "U zaokupljenosti tim temama bošnjačkim prvacima je baš ove nedjelje promaklo kako im je, u zajedničkoj dobro sinkroniziranoj akciji aktualnih sljedbenika velikosrpskog i velikohrvatskog domunđavanja Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana, ukradena i cijela država", a u drugoj izjavi ovaj jugoslavenski novinar iz Beograda i Sarajeva, i bošnjački militant iz Washingtona, za bošnjački portal Thebosniatimes.ba kaže: "Milanovićeva tumačenja Daytonskog ustava po kojima su 'tri člana Predsjedništva predviđena kako bi svaki od tri konstitutivna naroda mogao izabrati svog predstavnika' počivaju na falsifikatima koje je lako raskrinkati citiranjem tog dokumenta" (https://thebosniatimes.ba/50737/yugo-45-u-zagrebu-kurspahic-postoji-li-uopce-bosanska-drzava/).
 
• Korporacije, poput Disneya i Netflixa, inzistiraju na promicanju LGBTIQ ideologije djeci od najmanje dobi. George Soros želi uništiti sve u što vjerujemo. On i njegovi sljedbenici žele: pristup pobačaju na zahtjev u svakoj zemlji, indoktrinaciju rodnom ideologijom u svakoj školi (čak i vjerskim školama), uništenje obitelji te vrijednosti na kojima je obitelj utemeljena kao i LGBTIQ indoktrinaciju kroz državni sustav. Ovaj savjetodavni odbor je Sorosevo sredstvo nadzora naših komunikacija, piše CitizenGO.
 
• Splitski jugoslaveni idu dalje. Nitko ih ne može zaustaviti, pa ni uspravni k.r.c. U Splitu postoji "Dnevna doza splitskog nereda" koja dodjeljuje nagradu »Zlatni kurac«. Ovih dana dodijelili su ga Živani Šušak Živković, novinarki Dalmatinskog portala koja je ne tako davno upadala u crkvu i vrijeđala svećenika i vjernike, te Damiru Petranoviću, novinaru T-portala, Nacionala i Dalmatinskog portala, Dejanu Kružiću i novinarki Slobodne Dalmacije Gabrijeli Radanović. Nagrade im je dodijelio Bojan Ivošević, a sve je popratio novinar Slobodanke Damir Šarac (https://slobodnadalmacija.hr/split/zlatni-k-c-novinarki-i-bivsem-direktoru-slobodne-laureatkinja-porucila-treba-nastupati-bez-interesa-ako-zelimo-da-grad-bude-bolje-mjesto-za-zivot-1044656).
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/FB-IMG-1600814372772.jpg
• I dok se najveći broj Hrvata godinama buni što nijedna hrvatska vlast ne će od agresorske Srbije zatražiti plaćanje ratne odštete, pogledajte kako su se naši dragi pobunjeni Srbi izborili za plaćanje ratne odštete od hrvatske države (https://i.postimg.cc/sxY9whd4/FB-IMG-1600814372772.jpg).
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Svekoliko sramotno ponižavanje do boli!

HF

Iz proračuna godišnje ide 2.800.000.000,00 kuna za civilne udruge!

HF

Napad na krnju napad na cjelokupnu hrvatsku povijest

HF

PORUKA PLENKOVIĆU: »Ti si oholi bahati diktator, onda proglasi diktaturu i vladaj u jednostranačju i jednoumlju iz svojih mokrih snova«!

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više