Hrvatski Fokus

Karta podjela Hrvatske i Hrvata

 
 
Na facebook stranici Terrible Maps (hrv. užasne karte) 13. travnja 2020. objavljena je jedna takva užasna karta Hrvatske pod nazivom "Podjela Hrvatske na devet načina" (https://www.facebook.com/TerribleMaps/). Hrvatska je podijeljena, vjerski, politički, povijesno, svjetonazorski, kulinarski…, ali i športski. Uz klasičnu teritorijalnu podjelu na četiri regije ili vjersku (vjernici/agnostici) te svjetonazorsku (konzervativci/liberali), karta nudi pojednostavljenu podjelu na područja gdje se navija za Dinamo ili Hajduk, ali i onu koja se tiče gastronomskih običaja – gdje se za Božić jede riba, gdje purica, a gdje šunka i kobasica. Ovo je karta podjela Hrvatske i Hrvata. Tko stoji iza ove karte? Zasigurno domaći izdajnici kojima je cilj uništenje Hrvatske. Oni su ti koji su vlasnicima Terrible Mapsa dostavili lažne podatke u cilju razaranja preostaloga zdravog tkiva u Hrvatskoj i u Hrvata.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/92703198_2851597798417924_3177590829065699328_n-e1586626745721.jpg
Najprije su podijelili Hrvatsku na četiri regije: Hrvatsku, Slavoniju, Dalmaciju i, pogledajte sada, na "Kvarner i Istriju". Niti Benito Mussolini ne bi se bolje sjetio. Na drugoj karti Hrvatska je podijeljena na katolike i agnostike, a agnostici su opet u dijelu Hrvatske koji svojataju talijanski fašisti. Još su među agnostike dodali u Zagreb. Onda dolazi podjela na tradicionalnu i liberalnu Hrvatsku, gdje su liberali smješteni opet u "Kvarner i Istriju" i sjeverozapadnu Hrvatsku. U četvrtoj karti Hrvatska je podijeljena na veći dio gdje je patrijarhat, bez obzira što to znači, i manji dio gdje je matrijarhat (sjeverozapadna Hrvatska i rubni zapadni dijelovi uz hrvatsko slovensku granicu). "Kvarner i Istrija" pripojeni su "patrijarhalnoj" većinskoj Hrvatskoj.
 
Slijedi podjela na Hrvatsku na one koji navijaju za Hajduk i one koji navijaju za Dinamo. Kao i sve ostale podjele i ova je netočna, jer su naveli da za Dinamo navijaju u tzv. užoj Hrvatskoj, a za Hajduk u Dalmaciji, "Kvarneru i Istriji", pa čak i u Slavoniji, koja je Dinamova utvrda. Nisu ni Božić zaboravili, čime se šalje poruka da su Hrvati zaostali. Prema podjeli Terrible Mapsa ribe se jedu u primorskom dijelu Hrvatske, purice u središnjoj Hrvatskoj, a šunka i kobasice u Slavoniji. Podjela je izvršena i na "drevne gradove" (južna Hrvatska), "srednjoeuropske gradove" (sjeverozapadna Hrvatska i Slavonija) i gradove uz "rijeke i jezera" (Pokuplje i Gorski kotar). Slijedi podjela na četiri dijela: gdje raste vinova loza, gdje je "pitka loza", gdje je "grozna loza" i gdje nema loze. Loze nema u dijelu Like i Gorskog kotara, a loza je "grozna" u vinorodnom kraju sjeverozapadne Hrvatske. I na kraju, Hrvatska je podijeljena politički, stranački. Uz SDP, kojemu su dodijelili cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku, uključili su i autonomaški IDS i dodijelili mu ne samo cijelu Istru, nego čak i otoke u Riječkom zaljevu. HDZ-u su ostavili ostali dio Hrvatske. Sve u svemu ova podjela Hrvatske u režiji Terrible Mapsa je ista ona podjela koju od godine 2000. provode ili pokušavaju provesti gotovo sve vlade.
(https://net.hr/webcafe/devet-urnebesnih-nacina-kako-se-moze-podijeliti-hrvatska-sto-vi-kazete-koji-je-najbolji/#; https://www.facebook.com/TerribleMaps/)
 

Vid Hinković

Povezane objave

Dokle manipuliranje anketama?

HF

Jedni nemaju za kruh, drugi ga bacaju

HF

Kako je Hrvatska postala država ograničenog suvereniteta

HF

Opasni politički tereti Nine Obuljen

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više