Hrvatski Fokus

Frustrirana je što je EP osudio i izjednačio njoj voljeni komunizam kao zločinački i totalitarni režim

 
 
Katarina Peović frustrirana je i ljutita što je njezin voljeni yugokomunizam proglašen zločinačkim i izjednačen sa fašizmom i nacizmom želi sada i Republiku Hrvatsku proglasiti zločinačkom državom. Ona je odgojena u mržnji prema hrvatskoj državi koju njezini odgajatelji nisu nikada prihvatili. To nema veze s njenim tzv, političkim opredjeljenjem i političkim programom, kao što je imputirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, već je rezultat čiste nepatvorene mržnje prema hrvatskoj državi, dr. Franji Tuđmanu kao prvom predsjedniku samostalne hrvatske države i Domovinskom ratu koji je u temeljima te države.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/677z381_peovic.jpg
Sramotno je bilo ne reagiranje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, koji je nakon reakcija drugih zastupnika izjavio: "Nismo ovdje da branimo drugima da govore što žele, o tome će odlučivati građani", poručio je zastupnicima. Jandroković je više puta ponovio kako je izjava Peović neprihvatljiva i netočna te da se s njom ne slaže, ali da su riječi koje je izgovorila njezini politički stavovi s kojima izlazi pred birače. A sve je počelo kada je izjurila sa sastanka Odbora za ratne veterane ljutita što su se spominjali partizanski zločini koje njezin indoktrinirani mozak ne prihvaća. Uzalud joj je predsjedavajući Željko Sačić objašnjavao da je cijeli svijet osudio komunizam kao zločinački totalitarni režim, ali ona to "nije mogla slušati". Veoma je čudno i nepojmljivo da mlada osoba njenih godina i njenih kvalifikacija ima tako rigidne i ekstremne komunističke stavove, kakve nisam vidjela ni kod starijih prekaljenih komunista.
 
Prof. dr. sc. Katarina Peović istaknuta je javna intelektualka i dugogodišnja politička aktivistica i teoretičarka. Rođena je u Zagrebu 1974. godine. Komparativnu književnost i kroatistiku je završila na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (1993.-1999.). Na istom je fakultetu magistrirala i doktorirala u polju kulturalnih studija, piše o njoj na adresi https://radnickafronta.hr/biografija Za očekivati bi bilo pročitavši njezine kvalifikacije da će kao saborska zastupnica i mlada znanstvenica biti aktivna u donošenju odluka i programa za budućnost Hrvatske, a ne da se aktivno i agresivno zalaže za povratak u prošlost koju su sve svjetske institucije proglasile zločinačkom i kojoj nema povratka! To je očito neki poremećaj u prihvaćanju i percepciji svijeta u kojem živi sa stvarnošću, želeći vratiti prošlost koja je nepovratno nestala. https://www.facebook.com/105747374525245/videos/705438453650479
 
Sve te riječi znače da Katarina Peović ruši hrvatsku državu u njenim temeljima iz čiste osvete što je jugokomunizam proglašen zločinačkim, a što i je bio po svim parametrima. Jednopartijski sustav koji je protiv neistomišljenika provodio državni teror preko UDBE i KOS-a, medijske neslobode, verbalni delikt , progonio i ubijao neistomišljenike po svijetu, proglasivši ih državnim neprijateljima, a nastao na kostima preko 500 tisuća ljudi likvidiranih nakon završetka ratnih operacija. Katarina Peović izjavljuje: Činjenica je da je Tuđman bio dio udruženog zločinačkog pothvata (https://youtu.be/IFVIPhVuSyo). Nije to način političke borbe, niti način iskazivanja političkih stavova, ako se iznose klevete i neistine zbog čiste mržnje, sa namjerno iskrivljenim, neprovjerenim i netočnim podacima! (https://www.portalnovosti.com/katarina-peovic-cinjenica-je-da-je-tudjman-bio-dio-udruzenog-zlocinackog-pothvata). U intervjuu Novostima ponavlja te svoje riječi kao nesporne činjenice, iako je odvjetnik koji je radio pri Haaškom sudu Luka Mišetić demantirao njezine navode, jasno napisavši da "MKSJ i dalje smatra Tuđmana nevinim". Međutim, Katarina Peović i dalje tvrdoglavo ponavlja neistinite tvrdnje i objede: "Nisam rekla svoje mišljenje o karakteru Franje Tuđmana, već sam uputila na činjenicu da je bivši Međunarodni sud za Jugoslaviju, s kojim Hrvatska po zakonu mora surađivati, utvrdio da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu."
 
Eto odvjetnik Mišetić dokazuje da njezine tvrdnje nisu točne, ali ona ih i dalje iznosi sada ne kao svoje, nego činjenice Suda! Kleveta i manipulacija! "Nakon mog pitanja uslijedio je niz protuustavnih i nečinjeničnih tvrdnji koje bi zaslužile oštriju sankciju negoli je tvrdnja da je crvena zvijezda zabranjena ili niz objeda koje čujemo na Odboru za ratne veterane, čija sam članica. Tamo se, primjerice, govore stvari koje su potpuno protuustavne u smislu da se naš Ustav temelji na antifašizmu. Tamo se govori da su partizani bili zločinci, da partizanska groblja ne treba održavati, da su partizani činili zločine ‘nad hrvatskim narodom’. Te stvari se moraju početi osuđivati. S druge strane, treba se iznositi činjenice." Katarina očito ne zna činjenice i ne iznosi činjenice, nego svoju percepciju, koju naziva činjenicama.
Stoga evo činjenica:
1.Ustav RH, ne temelji se na antifašizmu, nego na Domovinskom ratu, a prije toga u izvorišnim osnovama nabrojan je samo povijesni slijed; "na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.
– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države."
 
2. Partizani jesu bili zločinci, upravo zbog tih zločina i jesu svrstani u zločinačke totalitarne režime, što je vidljivo iz Deklaracije CK-KPS od 14. rujna 1941., po kojoj je planirano likvidiranje svih nepodobnih intelektualaca, duhovnika, industrijalaca , novinara i ostalih i to pod strogo povjerljivo.
Deklaracija Centralnoga komiteta – Komunističke partije Slovenije od 16. rujna 1941., koju je potpisao tadašnji prvi partijski čovjek Slovenije – Boris Kidrič. U njoj vidimo sve zlo koje je sačinjavao slovenski komunistički pokret, koje se prelilo u slovenski partizanski pokret – Osvobodilnu frontu. Centralni komitet Komunističke partije Slovenije je u 16 točaka sažeo svu brutalnost komunističkoga poimanja života i suživota. Glavna riječ je – LIKVIDIRATI. U cijelomu tom programu likvidiranja ima i nekih izuzetaka. Naime, u prvih osam točaka, sve te »neprijatelje« treba – likvidirati, no ne i »bivše jugoslavenske oficire«, koje samo treba – »zatvoriti«! I svećenike treba »samo« – zatvoriti. Uz likvidiranje i zatvaranje »državnih neprijatelja«, sve drugo treba oduzeti, oteti, protjerati, zabraniti… Posebno je indikativna zadnja 16. točka u kojoj se naređuje da »sve likvidacije moraju izvršiti posebni odjeli partije«. I zato nije nije čudno što je Slovenija jedina država u Europi u kojoj nije dozvoljen vjeronauk u školama.
 
3. Citat Moše Pijade s prvog zasjedanja AVNOJ-a, Bihać, studeni 1942.: "Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom… Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira…(Dokument se nalazi u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu u fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) pod oznakom K-12, 30/12)
 
Partizani su planski postali zločinci!
 
"Moramo se boriti protiv tabua. Međunarodni kazneni sud je utvrdio zločinačku prirodu sudjelovanja Hrvatske u ratu u BiH 1993. i 1994. godine. I ne smijemo tu činjenicu ignorirati. Taj sud je utvrdio da je postojao međunarodni sukob na teritoriju BiH u kojem je sudjelovala i Hrvatska, što je uključivalo i počinjenje zločina. Kaže Peović i nastavlja: Ja sam se prije svega referirala na predmet Prlić i drugi gdje se utvrdilo da su ključni članovi hrvatskog rukovodstva, uključujući i tadašnjeg predsjednika Franju Tuđmana, ministra obrane Gojka Šuška, Janka Bobetka, dijelili zločinački cilj da etnički očiste bosanske muslimane te da su doprinijeli ostvarenju tog cilja. U tom smislu neke činjenice ne bi trebale biti tabu."
Ti podaci, koje je iznijela Katarina Peović, nisu tabu teme, jer su poznati, ali ne po njenom tumačenju, jer ona opet iznova manipulira. Odvjetnik Luka Mišetić demantirao je njene tvrdnje, ali Katarina opet iznova nastavlja, pa bi čak i mrtvom čovjeku sudila! Nevjerojatno, ispod svakog intelektualnog nivoa, što ukazuje na tešku indoktrinaciju i manipulaciju.
Kao dr. sc. Katarina bi trebala poznavati presumpciju nevinosti, ali to njoj nije bitno, bitno joj je provocirati, omalovažavati, nekažnjeno klevetati, iznositi neistine i unositi nemir i pomutnju, te izazivati ljude ne bi li je vrijeđali ili fizički nasrnuli na nju pa da onda bude ugrožena. a Hrvatska optužena! https://youtu.be/6BzgI66_tF0
 
Utemeljitelji HDZ-a istup članice koalicije Možemo izjednačili su s vandalizmom: Zastupnici Peović najveća je kazna što živi u Tuđmanovoj Hrvatskoj! Zajednica utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" oštro osuđuje novi napad na prvog hrvatskog predsjednika koji se ovoga puta dogodio 24. rujna 2020. u Hrvatskom saboru. Ili, upravo na mjestu gdje su se na Tuđmanov poticaj i u okviru njegove politike donosile najvažnije odluke koje su omogućile stvaranje suvremene hrvatske države početkom sudbonosnih devedesetih godina prošlog stoljeća – navodi se u priopćenju Zajednice utemeljitelja "Dr. Franjo Tuđman". Katarina Peović kao zastupnica u Hrvatskom saboru, prije svega treba poštivati instituciju Sabora kao najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Hrvatskoj, treba dužnost obavljati časno i pošteno u interesu svih građana Republike Hrvatske, pa da je prisjetim na tekst prisege: »Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.«
 

Lili Benčik

Povezane objave

Retrospekcija državničke “genijalnosti”

hrvatski-fokus

Nikad više na ‘Titov put’

hrvatski-fokus

George Soros – “veliki humanist i čovjekoljub”

HF

Ne će biti lako s MOL-om

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više