Hrvatski Fokus
Znanost

Iracionalne mjere premijera Daniela Andrewsa

U Australiji uvedene zastrašujuće i nepotrebne mjere

 
 
Dr. Eamonn Mathieson osnovao je u Australiji protestnu grupu liječnika pod nazivom „COVID DOCTORS NETWORK“ a Channel 9 (Australia) objavio je video razgovor s dr. Mathiesonom 10. rujna 2020. u kojem on poziva premijera države Victoria da prestane nanositi štetu. Australska grupa odnosno 'mreža' liječnika samo je još jedna grupa udruženih liječnika koji su se udružili radi istine i protiv nesrazmjernih vladinih odluka i mjera povezanih s epidemijom / pandemijom koronavirusa i bolesti COVID-19 te prouzročenom panikom. I u drugim zemljama već su formirana udruženja liječnika za istinu (o COVID-u 19) i protiv nametnutih strogih, ograničavajućih mjera za koje tvrde da su – diktatorske te da nemaju veze sa stvarnošću i trenutnom pandemijom.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/10/54405773_303.jpg
Policija u Melbourneu progoni "kršitelje"…
 
Kao što sam već ranije pisala, u Njemačkoj je formirana grupa liječnika i medicinskih stručnjaka pod nazivom „ACU2020“ a u Španjolskoj to je udruženje „Medicos por la Verdad“ („Liječnici za istinu“) koje okuplja i liječnike Južne Amerike, zatim američko udruženje „Americas Frontline Doctors,“ te međunarodno udruženje liječnika i drugih medicinskih djelatnika: „International Collective of Healthcare Professionals“ čije pismo upućeno svim vladama i građanima svijeta je u 4 nastavka objavio portal Hrvatskog fokusa.
 
I u Francuskoj su se liječnici suprotstavili neznanstvenim mjerama protiv „ludosti i ludila“ izazvanog pandemijom COVID-19; francuski liječnici nisu se organizirali u udruženje ali svoja argumentirana medicinska mišljenja objavljuju na COVIDINFOS.NET. U rujnu je 35 eminentnih francuskih liječnika, zdravstvenih djelatnika i akademika zajednički istupilo u javnosti protiv nametnutih vladinih mjera i politike u borbi protiv pandemije. Objavili su i činjenicu da su pojedini članovi osnovanog vladinog 'Znanstvenog vijeća za COVID-19' povezani s Big Pharmom (naziv za vodeće svjetske farmaceutske kompanije). Među najistaknutijim kritičarima francuske vlade i njezinih nametnutih mjera jesu prof. Jean-François Toussaint i Laurent Mucchielli. Naravno, mnogi liječnici također samostalno, individualno već duže vrijeme istupaju u javnosti boreći se za istinu o bolesti COVID-19.
 
No, vratimo se u Australiju. Melbourne i općenito australska država Victoria nametnuli su zastrašujuće mjere protiv koronavirusne pandemije čime su ugrožene slobode i to zbog svega nekoliko slučajeva bolesti COVID-19. Objavljeno je i nekoliko uznemirujućih videozapisa koji pokazuju nasilne upade u domove građane: kao što je na primjer „slučaj“ jedne trudnice koju su „snage reda“ uhitile pred očima njezine obitelji zbog najave protesta na društvenoj mreži „Facebook“ protiv nametnute stroge „blokade“ (karantene) – optužuju je za „poticanje kriminala.“ Drugi uznemirujući videozapis pokazuje nasilje „snaga reda“ nad građanima u javnim prostorima: ljude agresivno i nasilno bacaju na tlo i to sve pred TV kamerama te im silom stavljaju zaštitne maske na lice.
 
Alan Jones, australski dopisnik za „Sky News“ 2. rujna 2020. uputio je poruku premijeru Andrewsu: „Andrews mora otići, i to večeras, nakon užasnih primjera neoprostive moći.“ Pedeset medicinskih stručnjaka i liječnika uputili su stoga pismo premijeru australske države Victoria (Daniel Andrews, premijer) da pomno razmisli o nametnutim strogim mjerama protiv koronavirusa. Ugledni australski liječnici koji su istupili u javnosti istaknuli su kako su svijesni da time ugrožavaju svoju karijeru i život, ali da „to više tako ne može biti“ jer su mjere potpuno iracionalne. Liječnici upozoravaju: „Ovo je ludilo koje mora prestati. Premijer mora hitno tražiti i drugo mišljenje od medicinskih stručnjaka, naročito liječnika na prvoj crti.“
 
Robert Bridge objavio je tekst pod naslovom: „Pisma iz Melbourna, 'Grad duhova u policijskoj državi' pod brutalnom blokadom zbog COVID-a.“
Melbourne i država Victoria podvrgnuti su mjerama koje uništavaju njihove slobode i to za relativno mali broj slučajeva COVID-a 19. Stoga je Bridge napisao: „Građani Melbournea, drugog najvećeg grada u Australiji, grada s 5 milijuna stanovnika, žrtve su zastrašujućih uvjeta… najgore od svih zapadnih demokracija – I NJIHOV GLAS MORA SE ČUTI“ jer građani Melbournea nisu stanovnici nego – ZATVORENICI.       
 
Dr. Eamonn Mathieson navodi sljedeće:
• Nitko ne kritizira (i ne pobija) vladine drakonske mjere. Stoga su se nedavno okupili neki australski liječnici kako bi napisali pismo vladi države Victoria, čak i pod rizikom gubitka posla.  Odgovor tj. reakcija na njihov postupak je masovna podrška ne samo šire javnosti nego i drugih liječnika.
• Zašto je liječnicima trebalo toliko dugo vremena da progovore? Liječnici dijele kulturu konformizma/suglasja, a javno zdravstveni djelatnici nisu mnogo utjecali na to jer nisu vidjeli mnogo bolesnih ljudi.
• Liječnici se neprekidno savjetuju o teškim slučajevima; no, vlada australske države Victoria djeluje poput 'zatvorene trgovine' zbog načina na koji upravlja i rješava krizu.
Svi misle isto: no, virus se ne može iskorijeniti. Stav koji promiče državna vlada – da se to može iskorijeniti – nanosi ozbiljnu štetu.
 
A za kraj još jedna obavijest: U subotu 26. rujna 2020. u Londonu je održan veliki prosvjed građana protiv nametnutih strogih mjera u svrhu suzbijanja koronavirusne bolesti COVID-19. Prosvjed je održan na čuvenom trgu Trafalgar (Trafalgar Square) pod nazivom: „WE DO NOT CONSENT“ – „NE PRISTAJEMO.“ Nažalost, došlo je i do sukoba policije i prosvjednika. No, ono što je bilo „točka na i“ je – uhićenje uglednog njemačkog liječnika. Naime, prosvjednicima u Londonu govorom se obratio i dr. Heiko Schöning. Podsjećam da je dr. Heiko Schöning liječnik i bivši časnik njemačke vojske te jedan od suosnivača njemačkog udruženja liječnika koji se bore za istinu o bolesti COVID-19 – udruženje je poznato pod nazivom „ACU2020“ ('Ausserparlamentarischer Corona Untersuchungsausschuss'; https://acu2020.org). Odvjetnik dr. Heika Schöninga kratko je izjavio da je on uhićen bez razloga i bez ikakvog obrazloženja. Dr. Schöning je nakon 24 sata pušten iz zatvora, a za to vrijeme mnogi ljudi mirno su prosvjedovali.
 
Izvor:
 
1. „It is Madness“ – Dr. Eamonn Mathieson Calls for Victoria Premier to Stop Causing Harm (VIDEO); https://diytube.video/v/34607 (10. rujna 2020.)
2. Robert Bridge: „Letters from Melbourne, a 'Ghost Town Police State' Under Brutal Covid Lockdown;“ Strategic Culture Foundation, 12. 8. 2020.; www.strategic-culture.org/news/
3. Le Parisien: „COVID-19: Nous ne voulons plus être gouvernés par la peur“ : la tribune de chercheurs et de médecins“ 10. rujna 2020.; www.leparisien.fr
4. YouTube (Video): „Dr. Heiko Schöning Arrested For Speaking Truth.“ – Trafalgar Square London Protests; www.youtube.com/embed/cisHqWf83G4
 

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Fred Goldberg i priča o globalnom zatopljenju

hrvatski-fokus

Psihologija: utjecaj ektogeneze na dijete i roditelja

hrvatski-fokus

Za tehnologiju su važniji patenti, inovacije…

HF

Nizozemska vlada proglasila izvanredno stanje kako bi zaustavila prosvjede poljoprivrednika

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više