Hrvatski Fokus
Gledišta

Licemjer u mišjoj rupi

Cijelo proteklo vrijeme sveznajući filozof Hrtkovce i stradanja srijemskih Hrvata nije niti spominjao

 
 
Na portalu Građanske Vojvodine „Autonomija“ 30. rujna 2020. godine objavljen je članak pod naslovom Radikal kuću u Hrtkovcima označio kao glavni četnički štab s podnaslovom U selu koje je devedesetih bilo sinonim za proterivanje Hrvata iz Vojvodine. https://www.autonomija.info/radikal-kucu-u-hrtkovcima-oznacio-kao-glavni-cetnicki-stab.html U članku se govori o zbivanjima u Hrtkovcima i Srijemu tih godina i apsurdnoj činjenici da je Vojislav Šešelj po povratku iz Den Haaga upravo u Hrtkovcima kupio kuću i adaptirao je u sjedište njegove Srpske radikalne stranke, a povod ovom članku je twitter poruka visokog funkcionara te stranke Đurađa Jakšića s fotografijama Šešeljeve kuće u Hrtkovcima koja glasi: Doterali smo malo fasadu! Hrtkovci – glavno četničko uporište!
Ajmo još jedan krug… Hrtkovci – glavni četnički štab iz drugog ugla!
P.S. Upalio se dosmanlijski ološ, drugosrbijanci, kojekakve iskompleksirane bitange, ustaše, autonomaška govna – samo za tu bandu još jedna slika sa levog krila.
I onda, umjesto da on napiše takav članak, na njega se istog časa svojim twitter priopćenjem nakvačio, nitko drugi do Tomislav Žigmanov:
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/10/vp_us_MouseHole.jpg
Godinama zastupnik 57.900 Hrvata u Skupštini Republike Srbije, predsjednik „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji”, član Međuvladinog mješovitog odbora Republike Srbije i Republike Hrvatske za zaštitu hrvatske manjine u Srbiji i zaštitu srpske manjine u Hrvatskoj, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, glavni i odgovorni urednik časopisa za književnost i umjetnost „Nova riječ“, predsjednik Nakladničkog vijeća tjednika „Hrvatska riječ“ i sve drugo kada je u pitanju politika i kultura Hrvata u Republici Srbiji, Tomislav Žigmanov, sve vrijeme je samo nemoćno registrirao ono što se dešava ovdašnjim Hrvatima i jedino se HRabro oglašavao priopćenjima. Nikada javno, a to je prije svega Narodna Skupština Republike Srbije, ni jednu riječ nije rekao o bilo kojem problemu ovdašnjih Hrvata, ali je, koristeći svoje brojne funkcije i veliki novac od poreskih obveznika Republike Srbije i Republike Hrvatske postao moćnik koji odlučuje o svemu kada su u pitanju ovdašnji Hrvati.
 
Pokazalo se vremenom da je ovaj filozof, profesor, pisac, pjesnik, književni kritičar i još štošta, čovjek vrlo lošeg karaktera i da mu je jedini cilj osobni interes te da u svemu bude prvi i najbolji. Manipulacijama, plagijatima, lažima i sl. eliminirao je sve svoje neostomišljenike i tako godinama vršio negativnu selekciju u našoj zajednici. Pritom ne bira sredstva jer nema trunke morala, nema granica jer je bezgranično sujetan, nema stila jer je nekulturan i bahat i nema skrupula jer je bolesno osvetoljubiv. Rezultat svega je da je Tomislav Žigmanov upropastio hrvatsku naciomalnu zajednicu u Republici Srbiji i na političkom i na kulturnom planu.
 
A ovim priopćenjem na twitteru o Hrtkovcima, uz sve gore navedeno dodao je svom karakteru i nepojmljivo licemjerje. On je posljednji čovjek koji bi u svoja usta smio uzeti svetu hrvatsku riječ HRTKOVCI, jer je, tako moćan, sve radio da se o onom što je bilo u Hrtkovcima i Srijemu što manje čuje i zna! O tomu sam detaljno pisao u svojim otvorenim pismima koja sam objavio u knjigama “Otvorena pisma I.” i “Otvorena pisma II. (HKUPD “Stanislav Preprek”, Novi Sad, 2020.). Ovaj moćnik (koji o sebi uvijek govori u prvom licu množine), priznajući sada da opet (kao i uvijek) samo nemoćno registrira nesreće ovdašnjih Hrvata, umjesto da se kao strašljivi miš sakrije u pisak svog Donjeg Tavankuta, oglašava se oko Šešeljeve kuće u Hrtkovcima, kada o njoj pišu drugi i kvači se kao krpelj za bilo što za što misli da će ga održati na svojim pozicijama i privilegijama!
 

Miroslav Cakić

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Žigmanovljev primitivizan na djelu

HF

Margareta i Roko

hrvatski-fokus

Krađa električne energije radnika HEP-a

HF

Neodgojeni vrijeđa tuđu majku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više