Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Prešućena Preprekova jesen

Iz Subotice su poslali administativno-poslovnog tajnika iz Đurđina da ukori HKUPD "Stanislav Preprek"

 
 
U subotu, 17. listopada 2020. godine, održana je (pod uvjetima pandemije) u Kulturnom centru Novog Sada književno-glazbena manifestacija Hrvatskog kulturno-umjetničko-prosvjetnog društva „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada pod nazivom „Preprekova jesen 2020.“ O ovoj, uz „Preprekovo proljeće“, još jednoj kulturnoj manifestacji Hrvata Novog Sada i samom HKUPD „Stanislav Preprek“, kao i njihovoj Ženskoj pjevačkoj skupini, ne treba govoriti jer su i manifestacije i društvo već poznate diljem Republike Srbije i Republike Hrvatske, ali i šire.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/10/balkan23.jpg
A Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice je na ovu manifestaciju poslao svog poslijednjeg (trećeg) djelatnika, administativno-poslovnog tajnika Josipa Baku iz Đurđina, s posebnom misijom da ukori HKUPD „Stanislav Preprek“ zbog svog ponašanja! Tu HRrabrost nisu imali prvi čovjek Zavoda (i svega drugog), Tomislav Žigmanov, ali ni druga djelatnica Zavoda, jedina moderatorica sveopće hrvatske kulture u Srbiji, Katarina Čeliković. Bili su spriječeni značajnijim poslovima. Nadam se ne pisanjem anonimnih prijetnji i uvrjeda Branimiru Miroslavu Tomlekinu.
No, sve što radi „Stanislav Preprek“, valjda opet zbog svog ponašanja, nije vidno Redakciji takozvanog programa na hrvatskom jeziku RTV2, čija je glavna urednica Jelena Hajduković (do nedavno Tumbas), i uzaludno smo čekali TV prikaz ove „Preprekove“ manifestacije na takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku.
Zato nas je 20. listopada 2020. skoro pol termina trajanja Dnevnika mladi Vladimir Nimčević sugestivno, mlatarajući rukama (noge mu se nisu vidjele) i stišćući pesnice (valjda u inat svim Hrvatima u Srbiji), uvjeravao o značaju za sve Hrvate na svijetu osnutka Bunjevačko-šokačke stranke u Subotici, koja je imala vijek trajanja od cijelih šest godina!  Navodno je ta stranka prva, prije ravno sto godina, tražila autonomiju Vojvodine, što su oduševljeno primili slušatelji znanstvenog kolokvija.
 
Zato je valjda Vojvodina dobila autonomiju u kojoj su devedesetih godina pošlog stoljeća Hrvati proganjani, no ne bunjevačko-šokački koji su prvi tražili autonomiju već svi ostali, posebice srijemski! A sve se to zove „znanstveni“ kolokvij, jer ne može biti drugačiji kada igrokaz priređuje Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata (čitaj: Tomislav Žigmanov), negdje u svom kutu kuta države u kojoj živimo (ne pridržavajući se mjera pandemije, bez maski u zatvorenom prostoru)!
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezane objave

Vojnovićeve veze sa Česima

HF

Anton Baričević – čovjek nevjerojatne snage

hrvatski-fokus

Kako je lijepo živjeti u Hrtkovcima od kada imamo ministra…

hrvatski-fokus

Konzulat u Vitezu protiv Hrvata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više