Hrvatski Fokus
Kultura

Grafička dorada flomasterom

Proces stvaranja ovih slika sastoji se od grafičke dorade i kombinirane tehnike

 
 
Brojne se novosti pojavljuju u posljednje verijeme u atelijeru slikara Mladena Žunjića. Nedavno je predstavljen novi ciklus gdje je u prvom planu grafička dorada flomasterom. Temeljna odlika ovih slika jest živahnost, neskriveni optimizam iskazan pastelnom paletom boja, nježan i fragilan u isto vrijeme.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/11/Mladen-Zunjic-graficka-dorada-flomasterom-5.jpg
Proces stvaranja ovih slika sastoji se od grafičke dorade i kombinirane tehnike, iscrtavanja flomasterom. Podloge su apstrakcije na platnu prenesene na računalo i dodatno obrađene. Motivi su raznovrsni, no u cjelini pripadaju apstraktnom izrazu. Kolor je vrlo značajan u ovom ciklusu, no,nije toliko i tako izrazit kao što je često bio takav na mnogim slikama.
 
Istodobno, slike su znatno smirenije, ono poznato fluktuiranje energije, gotovo se i ne opaža, ne osjeća. Istaknimo da se motivi u istom ciklus znatno međusobno razlikuju, izazivaju na određeni način, promišljajući.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/11/Mladen-Zunjic-graficka-dorada-flomasterom-2.jpg
Razigranost motiva i odmjerenost kolora ključni su elementi najnovijeg ciklusa slika Mladena Žunjića. Dok pišem ove retke razmišljam što novoga i neobičnog priprema ovaj nadahnuti umjetnik?
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Prelijepe fotografije Kapadokije

HF

Hrvatski Vukovar 2015.

HF

Miro Čugura izlaže u Sinju

HF

Pjesma o objavljenim knjigama

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...