Hrvatski Fokus

Andrej Plenković se ponaša kao nezamjenjivi, doživotni vladar Hrvatske

 

Cjelovit pogled u medijska i politička zbivanja, raspoloženje u društvu, društveno uređenje koje kroje vladajući kroz školstvo, pravosuđe, gospodarsku politiku, kroz poglede na prošlost i na Domovinski rat ukazuje na ponovno jednoumlje, na diktaturu, a to se naročito očituje dolaskom na vlast Andreja Plenkovića. U ovo vrijeme Došašća i preispitivanja samog sebe, države u kojoj živimo i vremena u kojem živimo, ne mogu da ne zapažam, uspoređujem i zaključujem na osnovi ranijih spoznja i življenja u bivšoj, u krvi nestaloj državi, da su ostale teške posljedice na hrvatski narod u sjećanju na veliku žrtvu koju je podnio. Međutim još gore je to što se unatoč nezaliječenim ranama, dio hrvatskog naroda nije oslobodio jednoumnog načina razmišljanja, gajenja kulta ličnosti što je ostavilo najgore posljedice na mentalni sklop ljudi koji ne prihvaćaju pluralizam mišljenja i demokraciju. Ni nakon 30 godina nije se taj mentalni sklop promijenio, niti unaprijedio.

https://i2.wp.com/inavukic.com/wp-content/uploads/2019/11/andrej-plenkovic.jpg?ssl=1

HDZ i SDP dvije sestrinske stranke u koje su prešli mahom bivši komunisti jednostavno nisu sposobne provesti pluralistički i demokratski način razmišljanja i funkcioniranja države. Izborni zakon koji njima omogućuje da se smjenjuju na vlasti nije mouće promijeniti, jer ili ne dopuštaju referendum ili ga spriječi Plenković, preko svoga bivšeg ministra Kušćevića, čistim totalitarnim metodama iz bivše države poništavanjem potpisa. I tako se godinama vrtimo u krug i kgao narod propadamo moralno, gospodarski i populacijski! Andrej Plenković je dolaskom na vlast jasno rekao da želi mijenjati HDZ, da želi mijenjati Hrvatsku, bez da pita hrvatski narod je li suglasan s njegovom vizijom, bez ikakvog obaziranja na identitet koji označava hrvatski narod, vjerski, kulturni i povijesni!

Andrej Plenković ponavlja: “Moja je misija promijeniti HDZ a nakon toga Hrvatsku” (https://www.jutarnji.hr/naslovnica/andrej-plenkovic-sto-mislim-o-koaliciji-s-milanovicem-i-cekaju-li-hrvatsku-i-treci-izbori-4679858). Tko mu je zadao tu misiju? Hrvatski narod nije! Zar su to riječi demokratski izabranog predsjednika Vlade RH? Jer po Ustavu RH tko ima pravo mijenjati Hrvatsku? Samo hrvatski narod! Znači nikakvo mjenjanje Hrvatske, nego provođenje Ustava i Zakona RH.

“Dogodili su se tamo neki sukobi na ovim prostorima”, kaže on.  Nevjerojatne su to riječi predsjednika Hrvatske vlade Hrvatske u državi kojoj je temelj Domovinski rat. Znači za njega je Domovinski rat tamo neki “sukob na ovim prostorima” , ili “neki sukob prije 25 godina”! Hrvatsku ne spominje niti da je taj “sukob” bio rat za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku. Plenković je imao sjajnu priliku ujediniti hrvatski narod, očuvati njegov identitet i opstanak. Da mu je hrvatski narod bio misao vodilja, da je osluškivao bilo hrvatskog naroda, njegove želje i htjenja i da mu je Hrvatska u srcu, da voli Hrvatsku, da je osjeća kao svoju domovinu, mogao je ojačati hrvatski nacionalni ponos i domoljublje i hrvatski narod bi ga slijedio, Ali ne, nema u njemu osjećaja za Hrvatsku, niti povezanosti s hrvatskim narodom. To se naročito primijeti kada je u Bruxellesu, od tamo se javlja sav ozaren, tamo se osjeća kući, to je njegova domovina i za interese te “domovine” on “mijenja HDZ i mijenja Hrvatsku”.

Andrej Plenković poslušnički slijedi upute iz Bruxellesa, razne interesne lobije koji su ga odveli u korupciju i klijentelizam, doveli do mnogih afera koje prate njegove obje Vlade… Hrvatsku je doveo na rub jednostranačja, gdje se oporba sotonizira, dok u Sabor dolaze vijesti o velikim aferama, o vrećama novca po garažama i prtljažnicima, o klubovima za “elitu” kada se običnim ljudima zabranjuje druženje, kada su kafići i restorani zatvoreni za javnost.

Zamislite u pluralističkom višestranačju izjaviti: „Ja to garantiram, oni nikada ne će doći na vlast u Hrvatskoj zato što je njihova politička agenda dovela do ovakvih situacija. To je ključ i to treba vrlo otvoreno govoriti. To ću vrlo jasno govoriti kao predsjednik Vlade svaki dan ako treba, i u Saboru“.

Čime može garantirati da oporba ne će doći na vlast? Totalitarnim i represivnim metodama, koje u jednom demokratskom društvu ne bi smjele postojati! Kako? Jednostavno izbornim inženjeringom, kao što su bili i ovi zadnji izbori 6. srpnja ove godine. Pogledajmo brojke! “Svih 151 zastupnika osvojili su 1.476.684 glasa. 76 zastupnika vladajuće većine dobilo je 660.124 glasa tj. 45 %, a 75 zastupnika oporbe osvojilo je 816.560 glasova tj. 55 %. Dakle, imamo presedan, ne samo hrvatski nego svjetski presedan – na vlasti su oni s uvjerljivo manje osvojenih glasova nego oporba, i to za čak 156.436 glasova manje! A to nije moguće nigdje na svijetu, osim u RH, jer da bi bio na vlasti moraš osvojiti većinu glasova, a da bi imao većinu moraš imati više od pola osvojenih glasova što u ovom slučaju nije ni blizu (vlast 45 %, oporba 55 %).” https://www.facebook.com/ivana.asprijan

Takav HDZ baš treba snažnu opoziciju. Međutim zbog direktnog i rušilačkog djelovanja HDZ-a tijekom godina i desetljeća, a naročito od kada je Plenković došao na vlast, medijske sotonizacije oporbe sa ubačenim lažnim profilima po društvenim mrežama, čudo da je i opstala oporba.

Diktatura Andreja Plenkovića “Mogu što hoću”

Mogu sve što hoću samo diktatori, tamo gdje samovolju vlastodržaca podržavaju uhljebi i plaćenici, tamo gdje nema parlamentarne demokracije, tamo gdje vlada policijska represija! Plenkovićev HDZ i dalje sabotira saborska istražna povjerenstva, saziva sastanke s glavnim urednicima izabranih medija, upravlja policijom i DORH-om, iako nas Plenković uvjerava da on ništa ne zna. HDZ i dalje masovno uhljebljuje prijatelje, rodbinu i stranačke poslušnike u javnu upravu i tako je HDZ izgradio jaku i moćnu stranačku infrastrukturu isprepletenu i umreženu mnogim interesnim skupinama.

“Prije 4 godine, kada sam kao zastupnik u Europskom parlamentu odlučio sam istaknuti kandidaturu u HDZ, htio sam znanjem, iskustvom i entuzijazmom pomoći Hrvatskoj, unijeti političku stabilnost, gospodarski rast i bolju društvenu sigurnost. Sve je to bilo potrebno da se uključim u utrku za predsjednika HDZ-a i premijera. Mislim da smo mi sada postavili HDZ na poziciju na koju ga je stavio Tuđman”, rekao je Plenković. Samo što je od HDZ-a dr. Franje Tuđmana ostalo? Ostalo je samo ime – HDZ! Andrej Plenković potpuno je preuzeo stranku i skrenuo je s puta dr. Franje Tuđmana, mada se on poziva na dr. Tuđmana. To više nije stranka demokršćanske desnice. Plenković koristi desnicu kada i kako mu zatreba da na izborima pridobije što više desnih glasača, koji već tradicionalno po navici glasaju za HDZ. HDZ je nakon Plenkovićevog inženjeringa skrenuo ulijevo, pozicioniran je u centru i zato je dobio glasove lijevih SDP-ovih birača na zadnjim izborima. U pobjedničkom govoru nakon izbora 6. srpnja ove godine Andrej Plenković je naglasio: “Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio”. Ta se rečenica meni usjekla u pamćenje, jer nije točna, pa stoga da vidimo što je dr. Tuđman želio Hrvatskoj i hrvatskom narodu? U govoru dr. Franjo Tuđman novinarima u Zračnoj luci Zagreb 23. studenog 1996. rekao je: “Mi ne ćemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije.

Ne ćemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Ne ćemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima… Ne ćemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima… Ne ćemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija.

Da! Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda. Ali ćemo, razumije se, mi sa tom hrvatskom slobodom i demokracijom osigurati i manjini ta ljudska prava i slobodu medija. Ali ne ćemo dopustiti da nam ti sa strane rješavaju, odnosno nameću rješenja. Hrvatska ne će biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom. Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini.”

Lili Benčik

Povezane objave

Poraz HDZ-a na domaćem terenu

HF

Tko financira Miroslava Škoru?

HF

Zeleni Nedžad Hodžić i crna obleka

HF

Mesić zagovara rusku agresiju na Ukrajinu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više