Hrvatski Fokus

Danas, 8. prosinca 2020., Vijeće za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom pokreće novo savezništvo globalnih poslovnih vođa 

VIJEĆE ODGOVARA NA IZAZOV PAPE FRANJE DA PRIMIJENI NAČELA MORALA NA POSLOVNE I INVESTICIJSKE PRAKSE. ORGANIZACIJE SE OBVEZUJU NA KONKRETNU AKCIJU DA BI STVORILE PRAVIČNIJI, ODRŽIVIJI I POVJERENIJI EKONOMSKI SUSTAV

NEW YORK, 8. prosinca 2020. PRNewswire – Vijeće za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom (“Vijeće”), povijesno novo partnerstvo između nekih od najvećih svjetskih investicijskih i poslovnih čelnika i Vatikana, pokrenuto je danas. Označava hitnost spajanja moralnih i tržišnih imperativa za reformu kapitalizma u snažnu silu za dobro čovječanstva. Pod moralnim vodstvom njegove svetosti pape Franje i njegove eminencije kardinala Petera Turksona, koji vodi dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja u Vatikanu, a nadahnut moralnim imperativom svih vjera, Vijeće poziva tvrtke svih veličina da iskoriste potencijal privatnog sektora za izgradnju pravednijih, sveobuhvatnijih i održivih ekonomskih temelja za svijet.

Vijeće predvodi temeljna skupina globalnih vođa, poznatih kao Čuvari inkluzivnog kapitalizma, koji se svake godine sastaju s papom Franjom i kardinalom Turksonom. Ovi čelnici predstavljaju više od 10,5 bilijuna američkih dolara imovine pod upravljanjem, tvrtke s tržišnom kapitalizacijom od preko 2,1 bilijuna američkih dolara i 200 milijuna radnika u preko 163 zemlje. Organizacija izaziva poslovne i investicijske čelnike svih veličina da prihvate vodeća načela Vijeća i preuzmu javne obveze da će prema njima djelovati. Namjera ovih kolektivnih akcija je dovesti do sustavnih promjena čineći kapitalizam većom snagom za inkluzivnost i održivost.

Obraćajući se čuvarima, papa Franjo rekao je: “Hitno je potreban ekonomski sustav koji je pošten, pouzdan i sposoban odgovoriti na najdublje izazove s kojima se suočava čovječanstvo i naš planet. Preuzeli ste izazov tražeći načine da kapitalizam postane sveobuhvatniji instrument za cjelovitu dobrobit ljudi.” Čuvari su se već obvezali na stotine mjerljivih akcija, a članovi Vijeća preuzet će trajne obveze da će nastaviti unapređivati ​​inkluzivni kapitalizam. Oni će odgovarati za svoje javne obveze i pozivat će tvrtke iz cijelog svijeta da se pridruže.

“Kapitalizam je stvorio golem globalni prosperitet, ali je također ostavio previše ljudi iza sebe, doveo je do degradacije našeg planeta i nema veliko povjerenje u društvu”, rekla je Lynn Forester de Rothschild, osnivač Vijeća i upravni partner inkluzivnog kapitala Partneri. “Ovo će Vijeće slijediti upozorenje pape Franje da sluša ‘vapaj zemlje i vapaj siromašnih’ i odgovara na zahtjeve društva za pravednijim i održivijim modelom rasta.”

Ovdje pročitajte što čuvari Vijeća za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom imaju za reći. Cjelovit popis Čuvara je sljedeći:

Ajay Banga, predsjednik i izvršni direktor, MastercardOliver Bäte, predsjednik Uprave, Allianz SEMarc Benioff, predsjednik, izvršni direktor i osnivač, SalesforceEdward Breen, izvršni predsjednik, DupontSharan Burrow, glavni tajnik, Međunarodna konfederacija sindikataMark Carney, financijski savjetnik premijera COP26 i specijalni izaslanik Ujedinjenih naroda za klimatske akcije i financijeCarmine Di Sibio, globalni predsjednik i izvršni direktor, EYBrunello Cucinelli, izvršni predsjednik i kreativni direktor, Brunello Cucinelli S.p.A.Roger Ferguson, predsjednik i glavni izvršni direktor, TIAALady Lynn Forester de Rothschild, osnivačica i upravljačka partnerica, Inclusive Capital PartnersKenneth Frazier, predsjednik uprave i glavni izvršni direktor, Merck & Co., Inc.Fabrizio Freda, predsjednik i izvršni direktor, tvrtke Estée LauderMarcie Frost, izvršna direktorica, CalPERSAlex Gorsky, predsjednik uprave i glavni izvršni direktor, Johnson & JohnsonAngel Gurria, glavni tajnik Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj(OECD)Alfred Kelly, predsjednik i glavni izvršni direktor, Visa Inc.William Lauder, izvršni predsjednik, tvrtke Estée LauderBernard Looney, glavni izvršni direktor, BPFiona Ma, blagajnica, država KalifornijaHiro Mizuno, član odbora, Načela za odgovorno ulaganjeBrian Moynihan, predsjednik uprave i glavni izvršni direktor, Bank of AmericaDeanna Mulligan, predsjednica i izvršna direktorica, Guardian Life Insurance Company ofAmerikaRonald P. O’Hanley, predsjednik i izvršni direktor, State Street CorporationRajiv Shah, predsjednik Zaklade RockefellerTidjane Thiam, član uprave, Kering GroupDarren Walker, predsjednik Zaklade FordMark Weinberger, bivši predsjednik i izvršni direktor EY-a, te član uprave J&J, MetLife i Saudi AramcoO Vijeću za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom: Vijeće za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom globalna je neprofitna organizacija osnovana pod pokroviteljstvom Vatikana pod moralnim vodstvom pape Franje. Naša je misija iskoristiti potencijal privatnog sektora za stvaranje inkluzivnijeg, održivijeg oblika kapitalizma s povjerenjem. Vijeće predvodi temeljna skupina globalnih izvršnih direktora i javnih čelnika, poznatih kao Čuvari inkluzivnog kapitalizma, koji se godišnje sastaju s Vatikanom radi unapređenja misije Vijeća.

IZVOR: Vijeće za inkluzivni kapitalizam; https://www.inclusivecapitalism.com; https://www.google.hr/search?source=hp&ei= Vijeće za inkluzivni kapitalizam. Danas, 8. prosinca 2020., pokreće Vijeće za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom, novo savezništvo globalnih poslovnih vođa Inkluzivni kapitalizam, papa franjo, peter turkson, Lynn Forester de Rothschild

Povezane objave

HHO i Puhovski su zakuhali, a Čičak može stvar riješiti

hrvatski-fokus

Liječnici opće medicine i narcis

HF

Što Plenkovića uopće interesira?

HF

Bitka za Partiju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više