Hrvatski Fokus
Kultura

Faktologija Hansa Roslinga

Deset razloga zašto pogrješno vidimo svijet

 

Kada Vam je dosta i književnosti i popularnih znanosti i niza tajanstvenih svjetskih urota, posegnite za neobičnom knjigom. Jedna od tih je i Faktologija autora Hansa Roslinga, liječnika i statističara (i još dva koautora Roslinga). Knjiga je izašla nakladi zagrebačkog VBZ-a u biblioteci Stručno Popularna i u prijevodu s engleskog Nikoline Dadić.

U knjizi pronalazite deset razloga zašto pogrješno vidimo svijet i zašto je sve mnogo bolje nego što mislimo. Autor piše o nizu instinkata, od negativističkog, pravocrtnog straha, veličine, generalizacije, sudbine, jedne perspektive, okrivljavanja, hitnosti, zatim o faktologiji u praksi ali i o pravilima faktologije, uz dodatak. Objavljivanja ove knjige pratile su iznimno povoljne kritike od medija, govoreći kako nas ova knjiga poziva da sliku svijeta temeljimo na činjenicama.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Utjecaj secesije kod Edwarda Okuńa

HF

Tamne i one druge slike

HF

Svjetska glazbena senzacija u Lisinskom

HF

Bodlje i nemiri

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...