Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Pomoć stradalima na Banovini

Erste banka sa svojim dioničarima namijenila dva milijuna kuna za pomoć područjima pogođenima potresom

 

Erste banka je, zajedno sa svojim dioničarima, donijela odluku o izdvajanju ukupnog iznosa od dva milijuna kuna za pomoć područjima stradalima u potresu. Milijun kuna osigurala je Erste banka, u suradnji s članicama svoje grupe u Hrvatskoj, Erste Card Clubom i Erste Leasingom, a dodatnih milijun kuna donirat će njezini dioničari, Erste Group iz Beča i Steiermärkische Bank iz Graza. Ukupni iznos bit će ravnomjerno podijeljen i uplaćen jedinicama lokalne samouprave: Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Sisku, Gradu Petrinji i Gradu Glini.

„Uz izraze suosjećanja sa svim stanovnicima pogođenih područja, a posebno s onima koji su u potresu izgubili svoje najmilije, nadamo se da će se posljedice ove velike elementarne nepogode sanirati u što je moguće kraćem roku. Na ovaj način nastojimo dati svoj doprinos te pomoći građanima i tijelima lokalne samouprave u tim naporima. Ujedno bismo željeli zahvaliti i korisnicima naše Keks Pay aplikacije, koji su se u velikom broju odazvali na poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji Zaklade Solidarna i Fonda 5.5, te donirali iznos od oko 1,9 milijuna kuna za iste namjene“, istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste banke.

Banka će u idućem razdoblju posebnu pozornost posvetiti svojim klijentima s područja Sisačko-moslavačke županije. U izravnoj komunikaciji, ovisno o potrebama i okolnostima u kojima se pojedini od njih nalaze, nastojat će pronaći optimalno rješenje kako bi im pružila odgovarajuću podršku i omogućila da ovu nezavidnu situaciju što je moguće lakše prebrode. Također, nastavit će pratiti razvoj situacije na pogođenom području te, prema potrebama, adekvatno reagirati i dati svoj doprinos s ciljem normalizacije života i oporavka cjelokupne društvene zajednice.

Anđelka Felja

Povezane objave

Plenkovićev gospodarsko-politički nepotizam

HF

Staza Kruškovac – Zir – Kruškovac

HF

Slovenski zdravstveni sustav je zastario

hrvatski-fokus

Plaćanje gotovinom i pravo na gotovinu na razinu Ustava!

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više