Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Vrlo židovska obitelj Joea Bidena 

Joe i Jill Biden su rimokatolici – ali sve troje Bidenove djece oženilo se Židovima

 

Izabrani predsjednik Joe Biden smatra se snažnim rimokatolikom, ali amerčki predsjednik Biden ima izvanredno židovsku obitelj. Sve troje njegove djece oženilo se supružnicima Židovima. A dijete unuka kojega je zagrlio u naručju nakon svog prošlogodišnjeg pobjedničkog govora halahično je Židovka, kao i djeca njegovog pokojnog sina Beaua. Beauova žena Hallie Olivere bila je prva židovska snaha Bidenovih. Joe Biden znao je njezinu majku Joan od djetinjstva, a jednom se našalio da bi se volio oženiti s njom. »Bio sam katoličko dijete. Bila je židovska djevojka. Ipak sam pokušao. Nisam nigdje stigao. Hallie i Beau vjenčali su se 2002. godine i dobili djecu Natalie i Roberta. Beau je 2015. umro od raka mozga. Nakon smrti, Hallie se obratio bratu Hunteru, koji je bio odvojen od supruge Kathleen, majke njihove djece Naomi, Finnegan i Maisy.Joe i Jill Biden, kao i Hallieini roditelji, podržali su par, a Joe Biden rekao je da je par imao njegovu i Jillinu “punu i potpunu podršku i sretni smo zbog njih”.Hallie i Hunter razišli su se prošle godine, dijelom i zbog stalne pozornosti tiska. Nedugo zatim Hunter je upoznao židovsku južnoafričku filmsku producenticu Melissu Cohen, a za 10 dana par se vjenčao na ceremoniji u njezinom stanu u Los Angelesu. Hunter je prigodu obilježio tetoviranjem koji odgovara Cohenovoj – riječ ‘shalom’ hebrejskim slovima.Prema Južnoafričkom židovskom izvještaju, bila je to ljubav na prvi pogled, a njezina je obitelj vijestima ostala uzdrmana. Njezini roditelji Zoe i Lee Cohen nisu htjeli komentirati, ali njezin brat Garyn rekao je: “To je vrlo bajka, sve što žele je da Melissa bude sretna i da bude sretan kraj.” Melissa je odrasla s troje starije braće, pohađala je židovsku dnevnu školu i studirala dizajn interijera prije nego što se preselila u Los Angeles. Garyn je rekao da je njegova sestra uvijek bila “prvakinja u očuvanju prirode i okoliša, kao i siromašni i ljudi iz svih sfera života. Doista je izvanredna, inteligentna i ima posebnu neshomu [dušu]. “

Dijete para, nazvana Beau, rođena je u travnju, nešto manje od godinu dana nakon što su se prvi put upoznali i vjenčali.

Kći Joe i Jill Biden Ashley također ima židovskog supružnika – Howarda Kerina, specijalista ORL-a u bolnici u Philadelphiji. Vjenčali su se 2012. godine, u katoličko-židovskoj ceremoniji nakon čega je uslijedio domjenak tijekom kojeg je tadašnji potpredsjednik plesao horu. “Ja sam jedini irski katolik za kojeg znate da mu je san uspio jer se njegova kći udala za židovskog kirurga”, rekao je 2016. godine.

Uz Bidenove židovske tazbine, suprug novog potpredsjednika Doug Emhoff također je Židov. Ne samo da je prvi američki ‘Drugi gospodin’, on je i prvi židovski supružnik američkog predsjednika ili potpredsjednika. Emhoff (56) upoznao je Kamalu Harris 2013. godine. Uspješan je odvjetnik za zabavu. Vjenčali su se 2014. “U skladu s našim indijskim i židovskim naslijeđem, Dougu sam stavio cvjetni vijenac oko vrata i on je nagazio po čaši”, napisala je Harris.

https://www.thejc.com/news/world/joe-biden-s-very-jewish-family-1.508420

Povezane objave

Kina će ubiti, ako treba, polovicu Amerikanaca u borbi za Tajvan

hrvatski-fokus

Pomorske vježbe u Arapskom moru

HF

Srbija se poziva na međunarodno pravo!

HF

Ubijanje Boga i Crkve u ime nove ideologije transhumanizma

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više