Hrvatski Fokus
Kultura

Nova izložba Zrinke Moslavac

To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju

 

Slikarica Zrinka Moslavac suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica je zanimljivog opusa, većinom nefigurativnih motiva. Izlagala je uspješno na nekoliko samostalnih izložbi. Osmog siječnja predstavlja se u zagrebačkoj knjižnici Staglišće s izborom iz svog bogatog apstraktnog opusa, „Nemiri i vrludanja“. Riječ je o nizu akrila na platnu velikog formata s izazovnim temama uznemirenih volumena, prožetih snažnim energetskim gibanjima,koje možemo pratiti i ili uočavati u snažnim kolorističkim nanosima.

To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju, univerzum koji će pokazati dugo skrivano lice i napokon se razotkriti. Naravno, površine velikih formata doista su idealne za motive u kretanju i bilježenje njihovih vidljivih ali i nevidljivih tragova postojanja. Akrili Zrinke Moslavac dostojno se priključuju ekspanziji apstrakcije u posljednje vrijeme, gdje svaki autor svojim doprinosom učvršćuje temelje nefigurativnog slikarstva u neprekidnom istraživanju i motiva i boja i formata.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Grij

HF

Slavonijo znam da imaš dušu

HF

Radim na novom ciklusu reljefnih apstrakcija

HF

Fotografsko natjecanje za sve fotografe

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...