Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Hoteli na Kanarima preplavljeni afričkim migrantima!

Samodestrukcija u ime humanizma

 

Hotelijeri s Kanarskih otoka zahtijevaju od službenog Madrida da poštuje ranije usvojenu odluku prema kojoj ilegalni afrički migranti s početkom 2021. moraju napustiti tamošnje hotele i turistička odmarališta. Španjolska vlada smjestila je preko 6000 ilegalnih migranata u 17 hotela i turističkih kompleksa. Političari su rekli kako se radi o privremenoj mjeri,  usvojenoj zbog pandemije i nedostatka odgovarajuće infrastrukture za smještaj sve većeg broja izbjeglica iz Afrike, koja će trajati do kraja prosinca prošle godine. Kao rezultat toga, više od 21.000 migranata, uglavnom Marokanaca i zapadnoafrikanaca, stiglo je u Karipski arhipelag do sredine prosinca.

Posljednjih dana njemački mediji opisuju frustraciju stranih turista koji ljetuju u skupim hotelima otoka Gran Canaria, smještenim uz hotele s ilegalnim migrantima. Prema hotelijerima, crni migranti “stvaraju ozračje nesigurnosti na otocima”. „Strani gosti, uglavnom iz Njemačke, Velike Britanije i Nizozemske, susreću afričke izbjeglice iz obližnjeg hotela, što kvari blagdansko raspoloženje. Dva svijeta se sudaraju…“, izvijestio je “Der Spiegel“.

Lokalni turistički djelatnici i stanovništvo strahuju da će se ovo stanje negativno odraziti na turistički imidž Kanarskih otoka. “Smještaj ilegalnih migranata u hotelima prijeti Kanarskim otocima kao turističkoj i sigurnoj destinaciji za odmor”, rekao je predstavnik Udruge za ugostiteljstvo i turizam u Las Palmasu, Nicolas Villalobos. Mnogi turoperatori upozoravaju kako će, ako se ova situacija ne promijeni, turiste usmjeravati drugdje. To se već dogodilo s grčkim otokom Lesbos i talijanskim otokom Lampedusa, koji su nestali s turističkih karti svijeta, postavši utočišta za ilegalne migrante s Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

Irina Meter, https://www.geopolitika.news/vijesti/samodestrukcija-u-ime-humanizma-hoteli-na-kanarima-preplavljeni-africkim-migrantima-kolaps-turizma/

Povezane objave

Antifašizam bez fašizma – antifašizam = ljevičarski fašizam

hrvatski-fokus

Što je Amerikanac bez puške?

HF

“Mi Cigani meraklije, ne možemo bez Srbije”

HF

Gradi se veliki podmorski kineski zid

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više