Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Pupovac – jaka karika u lancu velikosrpske ideologije

SNV Milorada Pupovca dobiva godišnje preko 9 milijuna kuna iz hrvatskog proračuna da bi financirao svoje Novosti

 

Prof. dr. Milorad Pupovac, predsjednik  Samostalne demokratske srpske stranke SDSS, zastupnik u Hrvatskom saboru kao predstavnik srpske nacionalne manjine, državljanin je Republike Hrvatske. Kao hrvatski državljanin treba se ponašati po Ustavu RH i kao pripadnik nacionalne manjine čiji je udio u ukupnom broju stanovnika od 4.284.889, iznosi 186.633 ili 4,36 posto po zadnjem popisu stanovništva 2011. godine. Netko kaže da ne treba obraćati pozornost na Milorada Pupovca i davati mu medijski prostor. Mislim upravo suprotno; svaku njegovu izrečenu rečenicu treba analizirati i razotkrivati njenu poruku, jer Pupovac niti jednu riječ ne izrekne, a da u njoj ne bude poruka Hrvatima. Pupovac je ostao u Hrvatskoj i nije se formalno pridružio svojoj braći Vojislavu i Mladenu, a i subraći Srbima u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. Ostao je u Hrvatskoj da svojom djelatnošću bude spona sa Srbijom u daljnjim koracima k ostvarivanju velikosrpske ideologije. Njemu je glavni grad Beograd.

Nema dana da Milorad Pupovac ne spomene riječ “ustaša”, “filoustaša” rehabilitiranje NDH, povijesni revizionizam, ustašku Nezavisnu Državu Hrvatsku i ustaški pokret, progon Srba, nasilje nad Srbima… Što sve ukazuje na njegovu ulogu sive eminencije koja bdije nad nama Hrvatima i ne dopušta nam da idemo svojim putem, ne dopušta nam da uredimo državu po svojoj mjeri, ne dopušta nam da budemo suvereni u svojoj državi.

Čim Hrvati simbolima iskažu svoje domoljublje, svoj identitet za koji su se borili i izborili, eto nam Milorada Pupovca sa svojim dušobrižništvom , da s “njegova puta ne skrenemo”. Odmah je aktualan govor mržnje, odmah je on osobno ugrožen! I onda slijedi njegova špranca koju već svi prepoznaju; složi tužno, patničko lice, plačnim glasom mantra uvijek jedne te iste mantre o antisrpstvu, ugroženosti Srba, bolesnom govoru mržnje, namjerno provocira da bi izazvao reakciju i dokazao svoju ugroženost. U Preambuli Ustava RH piše da je Hrvatska nastala na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost. E upravo ta samobitnost i pravo Hrvata na državu je razlog Pupovčeva ostanka u Hrvatskoj! Blokirati svaki razvoj hrvatske države koji izlazi iz okvira neojugokomunizma i velikosrpskog četništva. I ovaj intervju to opetovano i iznova potvrđuje; https://hrvatska-danas.com/2021/01/19/pupovac-tesko-optuzio-penavu-a-i-kosica-kad-bih-ja-bio-filocetnik-kao-sto-su-oni-filoustase-onda-bih-ja-bio-po-njihovoj-mjeri/

Pupovac se, očekivano, najprije osvrnuo na govor mržnje u Hrvatskoj, a posebno na kritike i govor mržnje koji su mu osobno upućenkoje je usput rečeno sam izazvao, koje su rezultat upravo ovakvih njegovih, uvijek istih špranca i mantri. Pupovac je optužio i sisačkog biskupa Vladu Košića da je na prijmu rekao “do kada se vi Srbi namjeravate vratiti u Hrvatsku?”. A objasnio je i kako je u koaliciju ušao s Andrejem Plenkovićem kako bi normalizirao situaciju u Hrvatskoj i borio se protiv govora mržnje, i kako je bio žrtva ‘bolesnog govora mržnje. Također je optužio gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu da podržava javni linč Srba u Vukovaru. Progoni Srbe i ljude koji nisu počinili ratne zločine, dodajući da su mladi Srbi napadnuti u Vukovaru. “To su ljudi koji žele razviti svoju politiku prema antisrpstvu, a zatim i prema meni kao jednom od predstavnika Srba u Hrvatskoj. Oni nemaju ništa osim toga. Neki su organizirali referendume, prikupljali glasove. Bilo je to tako bolesno stanje. Da sam srpski nacionalist poput onih hrvatskih nacionalista, da sam filočetnik poput onih filoustaša, onda bih im bio po volji, tada bismo pronašli zajednički račun. A nisam. Budući da zagovaram građanska prava, kao i manjinska prava, socijalnu jednakost, zalažem se i za jednakost među narodima i to im smeta”, rekao je Pupovac.

Netko neupućen bi čitajući njegove riječi, pomislio da su iskrene i istinite, ali istina je sasvim drugačija. Milorad je, kaže, ušao u koaliciju s Andrejom Plenkovićem kako bi se borio protiv govora mržnje, jer je i on osobno opet jadan bio “žrtva bolesnog govora mržnje”, a za građanska prava, manjinska prava i jednakost među ljudima. Dobro smišljena i odglumljena Pupovčeva taktika prepoznata je kroz tolike godine njegova djelovanja protiv samostalne Republike Hrvatske i razgolićena do same osnove velikosrpske ideologije, a on je samo produžena ruka i jedan mali od kužine u lancu velikosrpskih četnika koji su kao militantno krilo Srpske pravoslavne Crkve zaduženi za provođenju velikosrpske ideologije. Nazvat ću bez okolišanja svaku pojavu svojim pravim nazivom i ogoliti je do kraja.

Velikosrpska ideologija rodila se u glavama Srba pod 500-godišnjim turskim jarmom, u koji je bio upregnut srpski narod od izgubljenih srednjovjekovnih bitaka iz 14-og do 19-og stoljeća.

  1. Prvi službeni dokument velikosrpske ideologije je Načertanije Ilije Garašanina iz 1844. godine: “Program spoljašne i nacionalne politike Srbije na kraju 1844. godine – koji je važio sve do 1918. godine, a u određenim nijansama i bitnim smjernicama sve do danas. Osnovne postavke  toga programa jesu: ‘Historijsko pravo zasnovano na tradiciji srpske srednjovjekovne države’. Kao politički program Velike Srbije u Načertaniju se odbacuje zajednička država svih Južnih Slavena, a cilj je obnova srpskog carstva na podlozi državnog i povijesnog prava te srednjovjekovne tradicije: “Iz ovog poznanja proističe čerta i temelj srpske politike, da se ona ne ograničava na sadašnje njene granice, no da teži sebi priljubiti sve narode srpske koji ju okružavaju. (Znači svi Srbi u jednoj državi).
  2. Homogena Srbija iz 1941. godine, odvjetnika Stevana Moljevića.
  3. Valerijanov memorandum iz 1941. godine.
  4. Memurandum SANU-a iz 1986. godine.
  5. Memorandum SANU-a 2.
  6. Memorandum SANU-a 3.

Proces pokoravanja hrvatskog naroda, poništavanja njegova identiteta, uništavanje jezika kao osnove prepoznatljivosti svakog naroda traje od pokolja u Odesi u listopadu 1916. godine, preko terora prema Hrvatima i atentatom na hrvatske zastupnike u Skupštini u Beogradu 1928. godine, preko Prosinačkih, Sibinjskih, Gospićkih i mnogobrojnih drugih žrtava u Kraljevini Jugoslaviji 1918-1941, do pokolja koji je počeo s Bleiburgom u svibnju 1945., a nastavljen na Križnom putu brojnim jamama, rudnicima i rovovima kao masovnim grobnicama, koji su počinili Titovi partizani, a u stvarnosti četnici koji su kokarde zamijenili za zvijezdu petokraku od 1944.godine na dalje.

NDH je bila reakcija na sva zlodjela četnika, koja nije uspjela, niti mogla ostvariti sva očekivanja Hrvata o svojoj državi i za to su platili veliku cijenu! A račun su im ispostavili sa oko 500 tisuća pobijenih četnici preobučeni u Titove partizane! Jasenovački mit ima za cilj da se hrvatski narod zauvijek stjera u ispovjedaonicu i pred cijelim svijetom za stoljeća unaprijed proglasi genocidnim, i time mu se jednom za uvijek onemogući stvaranje svoje države. A kada nisu mogli spriječiti stvaranje hrvatske države, onda se upravo zbog tog mita, morala maknuti Ploča sa imenima hrvatskih branitelja! Nije morala, da Hrvatska ima vlast koja čuva i brani hrvatske interese ne bi koalirala sa velikosrbima! I kada su Hrvati htjeli u povoljnim povijesnim okolnostima 1990. godine zbaciti jaram tog četničkog komunizma i lažnog bratstva i jedinstva Jugoslavije, Srbi su im postavili balvane i barikade, da sačuvaju svoj položaj i sve pogodnosti koje im je ta Jugoslavija omogućavala.

Balvani traju do današnjeg dana, ne više doslovno, već ih Milorad Pupovac, kao predstavnik Srba u Hrvatskoj neprestano podmeće sa svojim zahtjevima da i dalje vlada njegova manjinska klika nad Hrvatima, da nam  nameće komunističku ideologiju, koju smo  zbacili 90-ih, a što je najžalosnije u tome nalazi potporu aktualne hrvatske Vlasti, sve pod potrebom pomirenja, pomirenja bez priznavanja krivnje i bez kajanja!

Hrvatska nema Načertanije. Nema Memorandume SANU-a 1, 2 i 3, nema ni Memorandume HAZ-a. Nije nikada izvršila agresiju na Srbiju, ni na druge zemlje. Hrvatska ne želi tuđi teritorij. Hrvatska je dala sva prava nacionalnim manjinama i to Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina. Upravo po tom zakonu SNV Milorada Pupovca dobiva godišnje preko 9 milijuna kuna iz hrvatskog proračuna da bi financirao svoje Novosti iz kojih naprosto kulja mržnja prema svemu hrvatskom! SNV čak podržava da djeca u srpskim razredima uče kako je velikosrpska agresija bio građanski rat. Što dalje reći kada srpsku djecu od malena uče da ne budu lojalni građani Republike Hrvatske, a po Erdutskom sporazumu su odavno trebali biti integrirani u hrvatski školski sustav. I onda Milorad Pupovac govori o bolesnom govoru mržnje? Nikada Milorad Pupovac ne postavlja pitanje tko je izazvao te strašne posljedice rata, tko je pokazao dobru volju i oprost u cilju suživota i mira?

“Budući da zagovaram građanska prava, kao i manjinska prava, socijalnu jednakost, zalažem se i za jednakost među narodima i to im smeta”, prodaje nam Milorad Pupovac rog za svijeću. Po velikosrpskoj ideologiji nema građanskih prava, nema manjinskih prava i nema jednakosti među narodima. „Kult ugroženog Srbina“, prema kojem je Srbin uvijek žrtva, a nikada krivac, i dalje je temelj  velikosrpske ideologije, kojoj je glavni cilj prisvajanje tuđih teritorija odnosno Velika Srbija. Svojim ponašanjem, svojim izjavama i cjelokupnim svojim djelovanjem Pupovac je dokazao da karika u lancu velikosrpske ideologije zadužena za Hrvatsku. Dokle god on izigrava žrtvu, izmišlja bolestan govor mržnje, u svakom Hrvatu vidi filoustašu, za mene je on velikosrpski četnik.

Lili Benčik

Povezane objave

Dva brda – dva pogleda na probleme

HF

Crveni zaposlili 150.000 svojih potomaka

HF

“Doživotni” iz “kupleraja” baca prašinu u oči hrvatskome narodu

HF

Bandić ugostio Arkanova pobočnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više