Hrvatski Fokus
Aktualno

HOS je dio branitelja koji se borio za oslobođenje domovine od okupatora

Suditi o njima na osnovi događaja iz Drugog rata jest besmislica jer je drugi kontekst i drugo vrijeme

 

“Pozivati se na tuđe mišljenje, kao što je međunarodna zajednica kao nametnuti pristrani arbitar, ili na mišljenje istomišljenika propalog komunističkog režima zla jest promašaj”. (Milodar Tomljenović, facebook)

Kad se prosuđuje objektivno bez temeljne boje ideologije onda se može doći do jasnih i razgovijetnih zaključaka. Kad je u pitanju HOS ono površno i nebitno izokreće se i uzima za kriterij. Temelj je prosudbe da je HOS bio dio branitelja koji se borio za oslobođenje domovine od okupatora. Nisu počinili nikakvih masovnih zločina. Borili su se s obilježjima koja prvenstveno stavljaju u prvi plan Hrvatsku kao domovinu i državu za koju su spremni dati život. Suditi o njima na osnovi događaja iz Drugog rata jest besmislica jer je drugi kontekst i drugo vrijeme.

O njima valja suditi prema djelima a ne prema samozvanim mišljenjima. Kad smo kod simbola zvijezda petokraka apsolutno zaslužuje biti zabranjena jer je ona simbol preko 120 milijuna umorenih bića, a o ranjenima i slomljenim  dušama  kojih je nekoliko stotina milijuna što tek reći? Pozivati se na tuđe mišljenje, kao što je međunarodna zajednica kao nametnuti pristrani arbitar, ili na mišljenje istomišljenika propalog komunističkog režima zla jest promašaj. Jer ta ista “zajednica” je kao i crveni režim listom bila protiv samostojne Hrvatske. Problem je što u Hrvatskoj ima poglavito u javnom prostoru velik broj ljudi kojima je bivši režim isprao mozgove te su nesposobni transparentno misliti.

Ivan Biondić, https://www.peticija24.com/vukovarski_apel-naprama_iz_tuepiimo_povijest_iz_vlastite_glave

http://www.hazud.hr/otvoreno-pismo-akademskoj-zajednici-planetarne-hrvatske/

Povezane objave

Sljedbenici Brozovih zločinaca protiv djece

HF

Što raditi? Ići u koaliciju ili ne?

HF

Dužijanca u Zagrebu

HF

Čudo Gospe Sinjske

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više