Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Australija zbog Covida-19 ostaje bez turizma u 2021. godini

Turistički djelatnici i predstavnici njihovih udruga mole saveznu vladu da produži isplate zaposlenicima u tom sektoru

  

Australski tajnik ministarstva zdravstva, profesor Brendan Murphy, vjeruje da su međunarodna turistička putovanja u Australiju i iz Australije malo vjerojatna u 2021. godini, čak i ako postupak cijepljenja u zemlji bude uspješan. ”…Čak i ako cijepimo većinu stanovništva, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa”, rekao je Brendan Murphy, odgovarajući na pitanje australske medijske korporacije ABC o mogućem otvaranju granica zemlje i nastavku međunarodne turističke suradnje u ovoj godini.

Turistički djelatnici i predstavnici njihovih udruga mole saveznu vladu da produži isplate zaposlenicima u tom sektoru i nakon ožujka, zbog  predviđanja da se međunarodna putovanja neće nastaviti ove godine. Darren Rudd, izvršni direktor australske Federacije putničkih agencija, izjavio je za Guardian Australia da je razgovarao s ministrom turizma Danom Tehanom i da o podupire ideju daljnje pomoći turističkoj industriji. Međutim, Rudd vjeruje da postoje neki ministri u vladi koje još uvijek treba uvjeriti da sektor zaslužuje dodatnu potporu iznad ostalih. Premijer Scott Morrison je kazao kako ne isključuje daljnju potporu turističkom sektoru. Njegovi komentari uslijedili su dan nakon što je gore navedeni tajnik ministarstva zdravstva Brendan Murphy izjavio da se značajna međunarodna putovanja vjerojatno ne će nastaviti prije 2022. što je izazvalo snažnu reakciju već ranjene turističke industrije.

Napominjemo: od početka pandemije više od 22 tisuće stanovnika Australije oboljelo je od COVID-19, a 909 ih je umrlo. Epicentar zaraze je Sydneyu, zbog čega su druge države uvele ograničenja za  putovanja. Vlada planira pokrenuti program cijepljenja u veljači.

Irina Meter, https://www.geopolitika.news/vijesti/australija-zbog-covida-19-ostaje-bez-turizma-u-2021-g/

Povezani članci

Ombla, Srđ, voda, krš, potresi i besmislenost ugrožavanja okoliša velikim golf-terenima

hrvatski-fokus

Jačanje povjerenja Fininih korisnika

HF

Ovo je moja istina o Ini

HF

Rusija najveći dobavljač nafte za Kinu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...