Hrvatski Fokus
Hrvatska

VELJINA DESPOTOVINA – Neuspjela difamacija HOS-a

Obnova pripadnika nelustriranoga jugo-komunističkog i aboliranog srbo-četničkog totalitarizma

 

“Stranački identitet temeljio se dijelom i na ustašonostalgiji i romantičarskom pogledu na NDH. Iako se stranka odricala represivnoga i totalitarnoga ustaškog režima, na NDH se gledalo kao na izraz težnje hrvatskoga naroda za samostalnom državom…“, napisao je Velimir Veselinović u studiji “Hrvatska stranka prava od 1990. do 2011.”, a piše Zvonimir Despot (https://www.vecernji.hr/premium/hosovci-na-obiljezavanju-maslenice-ne-razlikuju-se-od-trumpovih-radikala-1463491).

HRVATSKA – KAO „VELJINA DESPOTOVINA“

Skandaloznu usporedbu HOS-ove i obilježbe „Trumpovih [ne izdiferenciranih] radikala“, Zvonimir Despot temelji na obimnoj politološkoj studiji “Hrvatska stranka prava od 1990. do 2011.”, gdje je Velimir VESELINOVIĆ „jasno dao do znanja koji su bili ideološki i politički temelji HSP-a i HOS-a“. O čemu se radi?

  1. Od kuda HOS-ova geneza: „Takva simbolična ustašonostalgija bila je, s jedne strane, reakcija na velikosrpsku agresiju koja je vođena pod simbolom crvene zvijezde petokrake, ali je bila i odraz vjerovanja u pojedine dijelove ideologije ustaškoga pokreta. Vrh stranke imao je ustaško obiteljsko nasljeđe.”
  2. Tragom PUPOVAC-JOVIĆEVA „ustavna patriotizma“, polazišni okvir predstavlja iznuđeni „božićno-zavnohški“ USTAV (1990.). Riječ je o ustavu koji je, onkraj HRVATSKE NACIJE („hrvatski politički narod“ – glede „ne lustrirana jugo-komunističkog i aboliranog srbo-četničkog totalitarizma“ – sistemski ustrojen po mjeri koruptivno-klijentističkoga sustava PARTITOKRACIJE.
  3. U tom dramatičnom kontekstu, kao skandalozna potvrda DESPOTSKE difamacije HOS-a, umjesto zgražanja i moralne mrzovolje, VELJINA para-politološka studija (Fakultet političkih nauka, Lepušićeva br. 6) – izvorno BILANDŽIĆevski kazano – predstavlja ogledno „znanstveno smeće“.
  4. Naime – onkraj „nacionalno-liberalne“ – ZAKOŠEK-JOVIĆEVA politologija tako sustavno i predano promiče „multi(č)etničku demokraciju“, kao modus operandi spomenuta sustava PARTITOKRACIJE koji je nacionalno i društveno biće doveo na rub moralno-društvene i gospodarsko-demografske katastrofe.
  5. U svakom slučaju, ako išta drugo, onda „uzročno-posljedična“ VELJINA DESPOTOVINA in concreto pokazuje: kako se – onkraj iz „vlastite“ – hrvatska povijest „piše iz tuđe glave“. Štoviše: naspram većinske si „tuđe“, upravo multi-kulti BEZGRJEŠNJAK svjedoči, što je povijest „iz vlastite glave“. Ipak se kreće! https://www.vecernji.hr/autori/marinko-jurasic-131/profil

Ivan Biondić, https://www.facebook.com/profile.php?id=100001617095567

Povezane objave

AFORIZMI – Bilo im u socijalizmu dobro

HF

Igrači i navijači

HF

Vojislav laže – bio je u Vukovarskoj bolnici

HF

Hrvatska Prevlaka – istočno Konavle

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više