Hrvatski Fokus
Gledišta

Žigmanovljeva “istina” nije istina

Plaćeni intervjui nikada nisu bili “istina”

 

Nenadmašan u manipulacijama (pročitati knjigu Antonije Čote „Gola istina“ i Otvoreno pismo Slavena Bačića Tomislavu Žigmanovu) i nenadmašan u sopstvenom hvalisanju, a sa katasrofalnim rezultatina u vođenju hrvatske zajednice u Republici Srbiji na svim poljima, Tomislav Žigmanov mora permanentno lagati. Manipulacije i neistine su uočljive već ako pogledamo samo nekoliko njegovih posljednjih twitter priopćenja, izrečenih takoreći u istom danu! Evo kako to izgleda:

Žigmanov novinaru „Večernjaka“ plati intervju i taj intervju on sam nazove  „VELIKI INTERVJU SA MNOM KAO PREDSJEDNIKOM“ (kakva narcisoidnost)!

Tu Žigmanov odmah laže da je predsjednik DSHV-a, jer mu je manadat istekao prije skoro dvije godine! I umjesto da da ostavku, obzirom na rezultate izbora, i dalje se predstavlja kao predsjednik „jedine relevantne političke stranke  Hrvata u Srbiji“. To uspjeva samo zahvaljujući nekolicini svojih ljigavaca i poltrona.

Posebno je tragično što Žigmanova ni na jednu od njegovih brojnih funkcija nisu izabrali Hrvati u Srbiji već Srbi i neznatan broj „bunjevačkih Hrvata“ (nepostojeća odrednica pri nacionalnom izjašnjavanju u državi u kojoj živimo),  koji za sebe, kao i on, kažu da su u isto vrijeme i Bunjevci i Hrvati (i svi su iz Subotice i okolice):

U svom „velikom“ intervjuu“ Žigmnov govori o pložaju Hrvata u Srbiji pri čemu kaže da je najveći problem isključenost Hrvata iz političkog života.

Kakav licemjer, pa Hrvati nisu uključeni u politički život jer je „jedina relevantna hrvatska politička stranka“, čiji je on bio predsjednik, osvojila svega 3 (slovima: tri) tri mjesta u vlasti u cijeloj Srbiji, i to na lokalnoj gradskoj razini!!! To je još jedan dokaz da od 57.900 Hrvata u Srbiji ogromna većina nije u toj stranci i Žigmanov je nekompetentan da uopće bilo gdje i bilo što govori u ime Hrvata u Republici Srbiji! On je tu poziciju izmanipulirao lažima i plagijatima!

Pri toj izjavi je zaboravio da je na svom twitteru (samo dan ranije) napisao da je po pitanju zastupljenosi Hrvata u Vladi Pokrajine Vojvodine sve u redu: Samo još da njega Vučić ubaci u Vladu Republike Srbije i za sve  ovdašnje Hrvate će poteći med i mlijeko! A sve što radi, kaže ili napiše Žigmanov, podržava ili “lajkuje” petnaestak njegovih stalnih i najvećih poltrona i ljigavaca. Tako se svi održavju na svojim plaćenim funkcijama jašući na grbači 57.900 ovašnjih Hrvata.

Neki u podršci svom velikom vođi jednostvno ponavljaju njegove riječi. Naime, Žigmanov je u VELIKOM intervjuu, izneđu ostalog, rekao: “Naša je komunikacija i suradnja s Vladom Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem izuzetno napredovala, a podrška koju trenutačno uživamo sve donedavno činila se nemogućom”. A Marko Tucakov ponavlja: Međutim, u istom intervjuu Žigmanov se žali: “Izostaje operativna suradnja na terenu – sa mnom kao jedinim političkim prvakom hrvatske zajednice (!?!) gotovo godinu dana nije službeno kontaktirao ni jedan predstavnik veleposlanstva ili generalnog konzulata Republike Hrvatske u Srbiji. To je izostalo čak i nakon njihovih susreta s predsjednikom Vučićem na kojima se razgovaralo i o uključivanju Hrvata u procese donošenja odluka (dakle, oni su razgovarali o tom, ne Žigmanov!, prim.a.). Ako je Hrvatskoj do toga stalo, a čvrsto vjerujem da jest, onda se na tome planu mora nešto hitno i stubokom promijeniti!” Drugim riječima, Žigmanov traži smjenu predstavnika veleposlanstva i konzulata Republike Hrvatske u Republici Srbiji jer su očevici i svjedoci onog što on ovdje radi Hrvatima. Tako bi dalje najlakše mogao obmanjivati hrvatsku Vladu (i sve Hrvate u cijelom svijetu). To se mora hitno i stubokom promijeniti!!! 

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Znaju se krivci za pad broja stanovnika

hrvatski-fokus

Kraj manipulacijama, prijevarama, plagijatima i lažima

hrvatski-fokus

HNV »ustrojen kao sustav«

HF

Namještaljka na IRB-u

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više