Hrvatski Fokus
Kultura

Abecede Claudija Magrisa  

Prilozima najviše objavljivani u listu Coriere della Sera

 

Nedavno je agilni zagrebački nakladnik Fraktura objavio novu knjigu Claudia Magrisa Abecede u Biblioteci Platforma. I ovom prigodom ističem klasičan uvez u prijevodu s talijanskog Ljiljane Alvirović. Tekstove za ovo izdanje iz knjige Alfabeti i drugih talijanskih publikacija izabrali su Claudio Magris, Ljiljana Alvirović i Seid Serdarević. Riječ je o prilozima objavljivanih najviše u listu Coriere della Sera, od 1998. do 2008., ali i drugdje.

Ova doista zanimljiva knjiga donosi nam promišljanja i iskustva Claudia Magrisa, od književnih junaka i književnih oblika, od početaka do danas, on nas upućuje, njegove čitatelje na istraživanje i traženje vlastitog dojma, na osobni odabir i vlastiti doživljaj. Tristo i sedamdeset stranica ove knjige, ili brzo čitamo ili čitamo dio po dio, svejedno, i sve smo bliže, čini nam se, iznova, ulazu u labirint književnosti. Za mnoge čitatelje, za mnoge mlade i sve ostale pisce, ovo je važna knjiga, vraća nas na početke, na trenutak kada smo shvatili da smo definitivno i nepovratno fascinirani književnošću. Listati je, čitati, vraćati se pročitanom, razmišljati.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Novi ciklus crteža Damira Medvešeka

hrvatski-fokus

Izložba Matka Trebotića u Bratislavi

HF

Povijesni korijeni hrvatskoga jezika

HF

Koncert u spomen na maestra Lorisa Voltolinija

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više