Hrvatski Fokus
Kolumne

Nakon “reseta”, iz induciranog kaosa, naumili su stvoriti novi “red”

Nužno stvaranje malih kršćanskih zajednica prirodno umreženih

 

Ono što se valja iza tzv. Velikog reseta nije samo izvanjska promjena dosadašnjih ekonomskih, socioloških, kulturalnih, psihosocijalnih, moralnih i duhovnih aspekata ljudskoga življenja. Plan ide u samu esenciju onoga što čini čovjeka kao “imago Dei”. Iza planina valjaju se novi umjetno stvoreni svjetovi, matrix koji je do kraja nedokučiv i njegovim tvorcima jer nitko ne može predvidjeti kakve će posljedice po ljudski rod, pogotovo na mlađe naraštaje imati manipulacija ljudskim genomom i potpuna virtualizacija naše svakodnevice a time i funkcioniranja ljudske svijesti i percepcije.

Naime, nakon reseta, iz induciranog kaosa, naumili su stvoriti novi “Red” ili poredak koji će se temeljiti na redizajniranoj antropologiji, na novom čovjeku, humanoidu koji bi trebao živjeti u virtualiziranom okružju posve ovisan o digitalnoj tehnologiji a ona bi nas tek mogla zapanjiti jer još nismo svjesni njezina virtualna hiperprostora.

Dok se mi hrvamo s anti-covid mjerama i gledamo kako održati kakvu takvu materijalnu i financijsku egzistenciju, instalira se infrastruktura velikog digitalnog “raja” na zemlji. Nije samo u pitanju famozna 5G tehnologija i Internet stvari, nego i robotika koja se razvija strelovitom brzinom. Ozbiljni stručnjaci postavljaju pitanja hoće li roboti oduzeti poslove masi ljudi, što će biti s milijunima radnih mjesta koje će već tijekom ove dekade preuzeti roboti? Kako će izgledati budući čovjek umrežen sa svim predmetima oko sebe, velikim dijelom svoje percepcije i svijesti navezan na virtualnu stvarnost?

Razvija se mreža koja će obuhvatiti našu privatnost, slobodu, prava, sve podatke o nama u jednoj bazi. Resursi za IoT, Cloud computing, robotiku, hologramski svijet opsjena i čovjeka polurobota nije više SF, nakon svih ovih plandemija, probudit ćemo se u nekoj vrsti “vrlog novog svijeta” i “1984.”, u kombinaciji Huxleyeve i Orwellove distopije.

Jedini odgovor bit će stvaranje malih kršćanskih zajednica prirodno umreženih, koje će razvijati i čuvati tradicionalne načine života, i koji će biti duhovno i mentalno jaki, istinski Božji, Kristovi, usred pustinje svijeta koji će ih prezirati kao nazadne i primitivne. Naprotiv, vjerni kršćani morali bi biti prava aristokracija duha i nasuprot čovjeku-robotu razvijati, kako bi rekao Nikolaj Berdjajev, “transcendentalnog čovjeka”.

Zoran Vukman, https://www.facebook.com/izaobzora/

Povezani članci

Božji poziv da ustanemo i krenemo dalje

HF

Ljevica progoni neistomišljenike

HF

Rusija i dalje nuklearna sila

HF

Godina 2018. – godina suspenzije demokracije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...