Hrvatski Fokus
Religija

Biskup Holub javno očituje svoje unutarnje jedinstvo s Bergoglijevim herezama

Komentari na izjavu češkoga biskupa Tomáša Holuba o filmu “Francesco”

 

Masovni mediji izvijestili su: „Ovo je prvi put da se poglavar Katoličke crkve zalaže za građanski brak za homoseksualce: „Homoseksualci imaju pravo biti u obitelji. Oni su Božja djeca i imaju pravo na obitelj … Ono što moramo stvoriti je zakon o građanskoj uniji. Na taj su način zakonski pokriveni ‘, rekao je Bergoglio u dokumentarcu. “Vatikanski radio opovrgava medijske napise i tvrdi da je došlo do manipulacije budući da Bergoglio to nije tako mislio… Međutim, sam Bergoglio ostaje nijem, iako se u slučaju bacanja Pachamame u Tiber odmah ispričao. Ovaj put nema potrebe ništa objašnjavati. Rekao je to sasvim jasno; nema se što dodati. Štoviše, čak i ako je došlo do manipulacije, Bergoglio je film definitivno gledao prije premijere, a da ne spominjemo činjenicu da ga je pokrenuo. I ako je, ipak, nešto previdio, imao je priliku progovoriti i reći da je njegov stav o sodomiji u skladu sa Svetim pismom i crkvenom tradicijom te da ne podržava homoseksualne zakone. No, svojom rječitom šutnjom jasno je potvrdio ono što je rekao u filmu.

Kartica. Müller, kard. Burke i drugi biskupi ogorčeni su Franjinim otpadništvom. Neki biskupi drže stav Vatikanskog radija, kao da je film manipulacija Bergogliovim riječima. A što je s češkim biskupom Holubom? Kako se izrazio, za razliku od ovih stavova?

Citat: “Mislim da je to moćan izazov…”

Odgovor: Holub pokazuje da je svjestan da Bergogliove riječi donose radikalni pomak u stavu prema grijehu sodomije i on ga u potpunosti podržava.

Citat Holuba: “…Mislim da ga po tom pitanju (Franjo) prilično razumijem.”

Odgovor: Poznata je činjenica da je Bergoglio javni heretik i otpadnik koji se protivi i božanskim i prirodnim zakonima. Pod trostrukim je (barem) Božjim prokletstvom – anatemom – zbog ustoličenja demona Pachamama u Vatikanu, zagovaranja zakona povoljnog za homoseksualce i njihove pseudo-obitelji te za promicanje novog RNK i DNK cjepiva koje mijenja ljudski genom, sadrži nanočestice, a ljude pretvara u biorobote. Dakle, osim hereza, Bergoglio čini i zločine protiv čovječnosti.

Što se tiče biskupa Holuba, on javno očituje svoje unutarnje jedinstvo s Bergogliovim herezama i zločinima. Tako automatski srušava na sebe Božju anatemu, prokletstvo (prema Gal 1: 8-9). Trebao bi napustiti Pilsensko biskupstvo. Ako to ne učini, on ilegalno zauzima biskupsku službu i nitko ga nije dužan poslušati kao Kristovog pastira, jer on to nije.

+ Metod OSBMr + Timotej OSBMrTajnici biskupi Bizantskog katoličkog patrijarhata

Povezane objave

Katoličanstvo u Podrinju do turske agresije

hrvatski-fokus

BCP: Njemački sinodalni put – legalizacija sodomije – presedan za put u pakao

hrvatski-fokus

Odnos komunističkih totalitarističkih režima prema budizmu

HF

Švicarska je sve manje kršćanska zemlja

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više