Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Birajmo električni i hibridni automobil zajedno

Kreću izbori za nove hrvatske perjanice elektromobilnosti

 

Izbor za EM – električni automobil godine ide dalje. Štoviše, ove godine tvrtka ENERGETIKA MARKETING odlučila je dodati još jedan izbor, onaj za EM – hibridni automobil godine. Zašto, pitaju se mnogi koji prodor električnih i hibridnih vozila u prometnu svakodnevicu još uvijek gledaju s nevjericom. Odgovor je jednostavan. Naime, brojke potvrđuju kako vozači sve više prihvaćaju elektromobilnost. Jer, u Hrvatskoj je bilo registrirano 539 novih električnih automobila u 2020., što je za čak 179,3 posto ili 346 vozila više u odnosu na 2019. godinu. Njihov udjel na hrvatskom tržištu sada iznosi 1,5 posto, dok je u 2019. godini bio svega 0,3 posto, otkrivaju podaci agencije Promocija plus. Također, u nas je bio novoregistriran 2 491 hibridni automobil u 2020., a godinu dana ranije njih 1 641. Njihov tržišni udjel tako je uvećan za čak 51,8 posto (850 vozila) te trenutačno iznosi 6,9 posto (2,6 posto u 2019.). 

Prošlogodišnji pobjednik 

Izbori za EM – električni i hibridni automobil godine projekti su časopisa EGE i portala Energetika-net.com koji čitateljima na jednostavan i pristupačan način žele približiti električna i po prvi put hibridna vozila te ih upoznati s trenutačnom ponudom i aktualnim kretanjima u tom brzorastućem i sve prihvaćenijem segmentu automobilske industrije. 

Stoga, redakcija časopisa EGE (i našeg portala), koja svojim čitateljima već niz godina donosi informacije o novim proizvodima, uslugama i rješenjima koji dolaze upravo s područja elektromobilnosti i održivog prometa, nastojat će redovito predstavljati nove modele te svima omogućiti sudjelovanje u izboru za nagrade EM – električni automobil godine i EM – hibridni automobil godine. U izbor su, kao i prošli put, uključena ona vozila koja nominira uvoznik ili distributer. Podsjećamo, pobjednik izbora za EM – električni automobil 2019. godine bio je Hyundai Kona EV, osvojivši gotovo polovicu ukupnog broja glasova.

B. O., www.ege.hr

Povezane objave

Šoltansko ulje je najbolje

HF

Draghijeva poruka europskim čelnicima

HF

Deflatorna komponenta potrošačkih cijena

HF

Sa čime ulazimo u energetsku 2024. godinu?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više