Hrvatski Fokus
Feljtoni

Družba Bilderberg (1)

Litvanac Daniel Estulin o družbi koja kroji svijet

 

Litvanac Daniel Estulin (Vilnius, 26. VIII. 1966.) zabavio nas je godine 2009. (kako on kaže) istinitom pričom o političkoj i ekonomskoj eliti koja tajno djeluje na svjetsku povijest već gotovo 70 godina, a zove se po hotelu Bilderberg. Prenijet ću samo neke zanimljive dijelove iz knjige Bilderberg Grupa, jasno bez osobnih komentara. Estulin bajovito započinje tvrdeći: “Nalazimo se na raskrižju… Nije na Bogu da nas izbavlja iz novoga Srednjega vijeka koji nam se sprema. Odluka je na nama! Hoćemo li iz ovoga stoljeća izaći kao globalna elektronička policijska država ili kao zajednica slobodnih ljudskih bića ovisi o tome što ćemo poduzeti sada. Nikada ne ćemo naći prave odgovore ne doznamo li krajnji smisao svega. Upravo to nastoji pronaći Istinita priča o Družbi Bilderberg.”

“U biltenu “Politički, diplomatski i financijski dokumenti” (listopad 1967.), politički istraživač Roger Mennevée (21. XII. 1885. – 26. IX. 1972.) analizirao je odnos  Družbe i Charlesa de Gaullea. Izvješće je započeo zapanjujućom opaskom o tomu kako su svi francuski uglednici koji su bili povezani sa Družbom Bilderberg, npr. G. Pompidou, A. Pinay i G. Mollet… bili i najljući protivnici nuklearne politike Charlesa de Gaullea… Pompidou je bio premijer, Pinay i Mollet ministri… Čemu to savezništvo? Zato što je jedan od glavnih ciljeva Družbe bio podvrgavanje suvereniteta slobodnih naroda Europe britansko-američkoj jedinstvenoj Svjetskoj vladi, koja će se služiti nuklearnom prijetnjom… protiv ostatka svijeta koji im je nesklon.” Članovi Bilderberga upravljaju središnjim bankama, pa su stoga u položaju da određuju diskontne stope, razine novčane mase, kamatne stope, cijene zlata kao i to kojim se zemljama odobravaju krediti. Svaki predsjednik SAD -a, od Dwighta Eisenhowera nadalje, bio je u Družbi Bilderberg. Čak je i Pierre Trudeau, kanadski premijer, bio njenim. Uzvanici Bilderbergovih sastanaka su i A. Greenspan (radio na Federalnim rezervama SAD-a), Hillary i Bill Clinton, John Kerry, Melinda i Bill Gates, te Richard Perle.

Malo o slobodnim medijima. Conrad Black bio je vlasnik 440  tiskovina od Jeruzalem Posta do kanadskoga National Posta. Tu su i medijski magnati Bronfman, Murdoch i Redstone. Bogate obitelji poput Rockefellera, Rothschilda i Agnellija (Fiat) imale su i dobrih projekata poput ujedinjene Europe! Sjećamo se i Cyrusa Vancea, nesimpatičnoga i nespretnoga mirotvorca u Vukovaru i BiH koji je također bio član Družbe, ali i tada mladih i perspektivnih koje je Družba “pogurala” Clintona, Robertsona i Blairea – te nemladog Prodija.

Družba je 1996. imala značajnu ulogu u dolasku na vlast u Turskoj Necmettina Erbakana iz islamističke “Stranke blagostanja”, što je svjesna radikalizacija Turske i time destabilizacija Europe. Družbica je prethodno u Francuskoj uskrisila političkoga mrtvaca Françoisa Mitterandea, jer joj nisu odgovarale antiimigracijske ideje desnoga Jean-Mariea Le Pena i normalnost većine tadanjih francuskih socijalista.

Bilo je i zanimljivih kombinacija, kao kad su  članovi Družbe bivši ministar obrane SAD-a Donald Rumsfeld i irski general Peter Sutherland (bivši povjerenik Europske komisije, predsjednik uprave banke Goldman Sachs i British Petroleuma) preko švicarske energetske kompanije ABB prodali dva nuklearna reaktora “prijateljskoj i nesvrstanoj” Sjevernoj Koreji.

Britanac Alfred Milner je već 1903. riječima koje naliče elitističkim idejama pitura Adolfa Hitlera izrazio vizionarski stav Bilderberg Družbe: “Nama treba konstruktivna sposobnost zamišljanja koja djeluje unutar širokog sloja moćnih ljudi, pametnih ljudi, poduzetnih ljudi, utjecajnih ljudi, među kojima je danas raspoređena moć, kako bismo stvorili onu samosvjesnu, visoko selektivnu, lišenu predrasuda, posvećenu aristokratsku kulturu, koju držim sljedećom neophodnom fazom u razvitku ljudskih odnosa. Ja vidim ljudski napredak ne kao spontani produkt masa sirovoga uma, kojima upravljaju elementarne potrebe, već kao prirodni, ali pomno razrađeni rezultat suptilno isprepletenih ljudskih međuovisnosti, ljudske energije i znatiželje, koje, oslobođene, polagano djeluju, ljudskih strasti i motiva preinačenih i preusmjerenih pomoću književnosti i umjetnosti.”

Ne znam zašto osnivače Bilderberga Jozefa Retingera i Duncana Sandysa Estulin naziva isusovcima (jezuitima), kada oni to nisu bili. 

  1. Shannon tvrdi: “Članovi Družbe Bilderberg traže put u doba postnacionalizma: doba u kojem neće postojati zemlje nego samo regije Zemlje, okružene Univerzalnim vrijednostima. Drugim riječima traže globalnu ekonomiju, jedinstvenu Svjetsku vladu (odabranu prije negoli izabranu) i jedinstvenu svjetsku religiju. Kako bi osigurali ostvarenje tih ciljeva usredotočuju se više na “tehnički princip”, a manje na upoznavanje šire javnosti sa problemima.”

Zbigniew Brzezinski predviđao je da u Novom svjetskom poretku ne će postojati srednja klasa, već samo vladari i sluge. Blagostanje i napredak onemogućuju primjenu represije, a želite li podijeliti društvo na vlasnike i robove potrebna Vam je represija. Kraj blagostanja dovest će do kraja proizvodnje električne energije na nuklearni pogon, kao i cjelokupne industrijalizacije sa izuzetkom računalne industrije i uslužnih djelatnosti. Preostala američka i kanadska industrija bit će izvezene u siromašne zemlje. Umjetno proizvodeći krize u kojima će (ljudi) biti podvrgnuti stalnom pritisku – fizičkom, mentalnom i emocionalnom – moguće je držati ljude u vječitom stanju neravnoteže. Odveć umorno i iscrpljeno da bi odlučivalo o vlastitoj sudbini, pučanstvo će biti zbunjeno i demoralizirano do te mjere da će suočavanje sa prevelikom mogućnošću izbora dovesti do masovne apatije.”

Centralizirano obrazovanje će stvarati podložnike bez jačega značaja.

Članova Bilderberga zamišljaju socijalističku socijalnu državu u kojoj će se pokorne robove nagrađivati, a one koji se ne pridržavaju propisa ciljano istrjebljivati. Jačanje UN-a kao svjetske vlade je jedan od ciljeva. Jedan od Ciljeva Družbe jest deindustrijalizacija svijeta, počevši od SAD-a, uz obustavu znanstvenog napretka, što se posebno odnosi na tzv. fuzijsku baklju kao jeftin i neograničen izvor energije. Tako bi siromašne zemlje postale neovisne o MMF-u i kontroli velikih sila. Neki primjeri vizionarstva Družbe jest kada su Bilderbergovci odlučili prije američke administracije da će SAD uspostaviti odnose sa Kinom. Na skupu u Saltsjöbadenu kod Stockholma 1973. Bilderbergerovci su se dogovorili da će cijena nafte porasti na 12 USD po barelu, što je skok od 350 % namijenjen stvaranju gospodarskoga kaosa u SAD-u i Zapadnoj Europi, što je pomoglo velike naftne kompanije. Naravno to je bio i dio strategije odigranih arapsko-izraelskih ratova.

Od samog početka svoje karijere u Kaliforniji Ronald Reagan se distancirao od krutih staromodnih tradicionalista i postavio Rockefellereove ljude za ključne savjetnike. Jedan od tih momaka bio je Peter Vickers Hall, ujedno član Bilderberga i Tavistock instituta. Godine 1981. Hall je kazao: “Postoje dvije Amerike. Prva je klasično i na industriji zasnovano društvo nastalo u 19. stoljeću. Druga je rastuće postindustrijsko društvo, u nekim slučajevima građeno na krhotinama stare Amerike (vidi pisca Tennesseeja Williamsa i njegov obračun sa “starim” društvom, op., T.T.). Upravo će kriza između tih dvaju svjetova dovesti do gospodarske i društvene katastrofe tijekom idućeg desetljeća. Ta dva svijeta nalaze se u temeljnoj opreci, ne mogu postojati istovremeno. Na kraju će postindustrijski svijet morati smrviti i uništiti onaj stari.”

John Coleman primjećuje i to da je glasoviti ekonomist čikaškoga stila Milton Friedman upravljao Bilderbergovim planovima o deindustrijalizaciji Amerike, koristeći Reaganov predsjednički mandat kako bi ubrzao propast industrije čelika, a potom automobilske industrije i stanogradnje.

Zašto je po autoru ubijen Aldo Moro u Italiji? Jer je Morov plan o stabilizaciji Italije kroz punu zaposlenost, te industrijsku i političku stabilnost učvršćivao katoličku oporbu komunizmu i učinio destabilizaciju Bliskoga istoka puno težom. U slučaju predsjednika Richarda Nixona Kurt Lewin nam ljubazno objašnjava djelovanje Tavistock instituta: “Jedna od glavnih tehnika za slamanje samopouzdanja pomoću strategije zastrašivanja sastoji se upravo od taktike držanja osobe u stanju nesigurnosti, tako da ne zna na čemu je i što točno može očekivati. Osim toga ukoliko često kolebanje između strogih disciplinskih mjera i obećanja o dobrohotnome tretmanu – u kombinaciji sa širenjem kontradiktornih vijesti – učine kognitivnu strukturu te situacije dodatno nejasnom, osoba može posve izgubiti pojam o tome vodi li je izvjesni plan prema cilju, ili je od njega udaljava. Pod takvim uvjetima čak su i oni pojedinci koji imaju utvrđene ciljeve i spremni su za njih riskirati paralizirani ozbiljnim unutarnjim konfliktom u vezi s onim što im je činiti”.

(Svršetak u sljedećem broju)

Teo Trostmann

Povezane objave

Ivan Franjo Jukić i bošnjaštvo (1)

hrvatski-fokus

ISELJENICI – Problem s pojmovima (3)

HF

LAŽ NA LAŽ – Obeštećenje agresora – veleizdaja hrvatskog naroda (21)

HF

Starešinino seciranje Balkana (3)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više