Hrvatski Fokus
Znanost

Picardo: Ovo je najveći gubitak ljudskih života u više od 100 godina

Gibraltar: je li visoka stopa smrtnosti nakon cijepljenja protiv COVID-19 povezana s cjepivom?

 

Početkom veljače Hrvatski fokus objavio je tekst pod naslovom „Odabrane svjetske vijesti o cjepivu“ (HF, br. 555. od 5. 2. 2021.) u kojem se između ostalog, navodi povećana stopa smrtnosti nakon početka cijepljenja na Gibraltaru u siječnju 2021. Gibraltar je u ovom trenutku suočen s najvišom stopom smrtnosti osoba starije životne dobi od kada je 9. 1. 2021. započelo cijepljenje protiv COVID-19 cjepivom združenih farmaceutskih kompanija Pfizer/BioNTech. Međutim, „iznenadne, neobjašnjive smrti“ postale su učestale i u nekim drugim državama a podatci dokazuju da je smrtnost na određeni način povezana s cjepivom.

Dakako, proizvođač cjepiva kao i odgovorne osobe, uključujući i zdravstvene djelatnike, negiraju bilo kakvu povezanost iznenadno povećane stope smrtnosti s cjepivom protiv COVID-19. „Savez za medicinsku slobodu Ujedinjenog Kraljevstva“ (UK Medical Freedom Alliance) uputio je 5. 2. 2021. Otvoreno pismo svim odgovarajućim članovima britanske Vlade, uključujući i Premijeru Borisu Johnsonu. Tako na stranici 5. pod „Epidemiološkim podatcima“ može se pročitati sljedeće: „Otkako je započelo cijepljenje protiv COVID-19 neke države zabilježile su povećanje broja umrlih. Usporedba podataka između onih država koje su započele s provedbom programa cijepljenja i onih koje to nisu, ZAPANJUJUĆA JE. Prikazuju se grafikoni iz Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, Švedske, Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i Jordana. Grafikoni jasno pokazuju stopu smrtnosti zbog COVID-19 u različitim državama i stopu cijepljenja protiv COVID-19 – uočljiv je izrazit porast stope smrtnosti s početkom programa cijepljenja, a nalazi se u korelaciji sa stopom i brojem primijenjenih cijepljenja (tj. broja cijepljenih osoba, op.a.).“ Zanimljiva je činjenica da određeni domovi za starije, nemoćne i bolesne u 2020. nisu bili tako teško/ozbiljno pogođeni s pandemijom COVID-a kako se to očekivalo. Međutim, s početkom provođenja programa masovnog cijepljenja protiv COVID-19 iznenadno se povećava broj oboljelih od COVID-19 i umrlih.

Novinar Neville Hodgkinson također je postavio pitanje o povezanosti cjepiva protiv gripe budući je Gibraltar u sezoni gripe 2020./2021. proveo jednu od najintenzivnijih kampanja za cijepljenje protiv sezonske gripe. Hodgkinson navodi rezultate provedene znanstvene studije u kojoj je dokazana povezanost između stope smrtnosti od COVID-19 sa stopom cijepljenih protiv sezonske gripe kod starije populacije diljem svijeta: studija dokazuje povećanu smrtnost od COVID-19 nakon cijepljenja protiv sezonske gripe. To dokazuju i rezultati drugih objavljenih znanstvenih studija – jedna od njih je i studija koju je proveo, ni manje ni više nego američki Pentagon (Ministarstvo obrane) a rezultate je objavio prestižni medicinski časopis Vaccine, Vol. 38(2), 10. 1. 2020. o čemu sam također pisala (više: „Interferencija virusa,“ Hrvatski fokus, br. 510. od 13. 3. 2020.). 

Gibraltar s otprilike 34.000 stanovnika suočava se sada s tragičnom misterijom od službenog početka (9. 1. 2021.) cijepljenja protiv COVID-19: od tada, dvije trećine populacije Gibraltara cijepljeno je cjepivom kompanije Pfizer/BioNTech, samo 3,5 posto osoba odbilo je cijepljenje. Dr. Krish Rawal, medicinski direktor „Zdravstvenih vlasti Gibraltara“ (Gibraltar Health Authority) 11. 2. 2021. za „Gibraltar Chronicle“ između ostalog, izjavio je sljedeće: „očekuje se sada normalno ljeto“ jer će zaštita pučanstva biti završena. Međutim, ostaje neriješen i ničim obrazložen veliki misterij: Gibraltar u ovom trenutku, od početka programa cijepljenja protiv COVID-19 ima ujedno i najveću stopu smrtnosti u svijetu zbog COVID-19. (?!) Naime, na Gibraltaru je prvi smrtni slučaj od COVID-19 u 2020. zabilježen sredinom studenoga. Do 6. 1. 2021. umrlo je ukupno 10 osoba, a do 18. 1. 2021. (cijepljenje je počelo 9. 1. 2021.) broj umrlih je više nego učetverostručen: umrlo je 45 osoba. Fabian Picardo, glavni ministar, 18. siječnja 2021. na konferenciji za tisak izjavljuje slijedeće: „Ovo je najveći gubitak ljudskih života u više od 100 godina. Čak i u ratu nikada nismo u tako kratkom vremenu izgubili toliko ljudskih života.“

U listopadu 2020. Peer J objavljuje rezultate znanstveno-recenzirane studije koji se temelje na podatcima iz 39 država svijeta i dokazuju „značajno povećanu smrtnost zbog COVID-19 od istočnih do zapadnih regija svijeta“ koje su povezane sa stopom cijepljenosti u populaciji iznad 65 godina.“ Rezultati ove studije bili su osobito iznenađujući. Zašto? Zato što su neke ranije studije provedene od Italije do Brazila tvrdile da cjepivo protiv sezonske gripe nudi zaštitu i protiv COVID-19.

U Otvorenom pismu koje je „Savez za medicinsku slobodu Ujedinjenog Kraljevstva“ uputio Nadhim Zahawiju, ministru nadležnom za cijepljenje protiv COVID-19, Matt Hancocku, državnom tajniku za zdravstvo i socijalnu skrb, Premijeru Johnsonu i drugima, navode se podatci Ureda državne statistike (Office for National Statistics): tjedna smrtnost u domovima za starije i nemoćne UTROSTRUČENA je u dvotjednom razdoblju od 8. do 22. 1. 2021.: razdoblje u kojem je proveden program masovnog cijepljenja štićenika u Domovima.

 Jedno od mogućih objašnjenja kako se navodi u Otvorenom pismu može biti i PROLAZNO SMANJENJE BROJA LIMFOCITA koji imaju jednu od vodećih uloga u imunološkoj obrani organizma: ovaj podatak navodi se i u dokumentu pokusnog kliničkog ispitivanja farmaceutske kompanije odn. proizvođača cjepiva protiv COVID-19 (Pfizer/BioNTech): „Ovo (smanjenje broja limfocita) može imati za posljedicu povećanu prijemljivost za infekcije u tjednu nakon cijepljenja, što može biti kobno za pojedine neotporne i stare ljude.“ Medicinski stručnjaci potvrđuju da se upravo to i događa nakon cijepljenja protiv COVID-19 Pfizerovim cjepivom: smanjena obrambena sposobnost imunološkog sustava. Na kraju Otvorenog pisma autori zahtijevaju potpunu istragu svih smrtnih slučajeva nakon primljene prve doze cjepiva a prije početka primjene druge doze cjepiva protiv COVID-19. 

Izvor:

  1. Neville Hodgkinson: „What Connection Does Gibraltar’s High COVID Death Rate Have With Vaccines, if Any?“ LockDown Sceptics, 12. 2. 2021.; https://lockdownsceptics.org
  2. MedicalXpress: „Gibraltar reels as Covid deaths quadruple in fortnight,“ 18. 1. 2021.; https://medicalxpress.com
  3. Christian Wehenkel: „Positive association between COVID-19 deaths and influenza vaccination rates in elderly people worldwide,“ PEER J 8:e10112, 1. 10. 2020.; https://peerj.com/articles/10112/

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Zašto su naša djeca bolesna?

HF

Otkriće španjolskih znanstvenika

hrvatski-fokus

Pogrješna znanost o klimi metastazirala je u masovnu šok-novinarsku pseudoznanost

hrvatski-fokus

Albert Camus, mislilac koji razdvaja koliko i sjedinjuje

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više