Hrvatski Fokus
Religija

Vatikanski savjetnik, svećenik James Martin SJ

Konverzijska terapija

 

Publicist: “Što mislite o ideji homoseksualaca koji se podvrgavaju konverzijskoj terapiji?”

Martin: „Konverzijsku terapiju odbili su gotovo svi poznati psihijatri i psiholozi. To može nanijeti veliku psihološku, emocionalnu, pa čak i fizičku štetu čovjeku. Trebao bi biti potpuno odbačen. “

Komentar: Laž je reći da konverzijsku terapiju odbijaju svi poznati stručnjaci u tom području. Moramo dodati: odbijaju ga oni stručnjaci koji promiču homoseksualnost. Potreba za konverzijskom terapijom proizlazi iz nauka Crkve i trebala bi biti plod pokajanja. Osoba prvo mora priznati grešnu ovisnost koja je zarobljava, a zatim pribjeći odgovarajućim sredstvima oslobađanja, a to su pokajanje, molitva i štednja. Iznad svega, potrebno je izbjegavati blisku priliku za grijeh i one koji navode na grijeh. Međutim, isusovac Martin radikalno odbija obraćenje i kaže da će čovjeku nanijeti veliku psihološku, emocionalnu, pa čak i fizičku štetu. Takva je izjava apsurdna i lažna.

Sveto pismo upozorava da se sodomiti suočavaju s kaznom vječne vatre. Odbijajući obraćenje, isusovac Martin ih osuđuje na vječno prokletstvo. Ne dopušta da ih Krist oslobodi. Niti dopušta medicinskim stručnjacima da surađuju s njima na njihovom procesu ozdravljenja. Isusovac Martin tako više služi vragu nego Kristu.

Martin: “Znam ljude koji su prošli ovu takozvanu terapiju i rekli su mi kakva je to noćna mora bila!”

Komentar: Svjedočenje preobraćenih homoseksualaca koji su prošli konverzijsku terapiju pokazuje upravo suprotno od onoga što kaže isusovac Martin.

Prvoga studenog 2019. bivši homoseksualci u Sjedinjenim Državama okupili su se ispred američkog Kapitola u Washingtonu, tražeći od Kongresa da ne provodi zakone koji zabranjuju konverzijske terapije za LGBT osobe. Širom svijeta propaganda doslovno prisiljava ljude, pa čak i djecu, da postanu LGBTQ seksualni devijanti. Međutim, kada se izmanipuliranom i duboko ozlijeđenom želi vratiti svom prirodnom načinu života, počinje se progoniti.

Jim Domen, bivši homoseksualac, danas oženjen otac troje djece, rekao je na tom događaju: “Na meti su gradova, država i saveznih vlada ovdje u Sjedinjenim Državama.” Jim Domen osnivač je Church Uniteda – koalicije kalifornijskih crkava koja želi oblikovati moralnu kulturu države.Ken Williams, bivši homoseksualac, oženjen otac četvero djece, suosnivač Changeda – rastućeg pokreta bivših homoseksualaca, rekao je: „U redu je da svi ostali odaberu svoj seksualni identitet, ali ne i mi! … Tko vodi ovu zemlju? “Elizabeth Woning, suosnivačica Changed, u braku je 14 godina i nikad se više nije vratila svom starom načinu života. „Odabrali smo drugačiji put za svoj život i slijedeći taj put, bilo kroz profesionalno savjetovanje ili vjerski temeljeno učeništvo (i pokajanje), postigli smo razinu cjelovitosti i ispunjenosti za koje većina pretpostavlja da je nemoguća. Mnogi ljudi, čuvši naša svjedočenja, traže ono što imamo. “Kevin Whitt imao je seksualne susrete s nekoliko tisuća muškaraca: „Živio sam život s puno rodne zbrke i puno zlostavljanja – verbalno, fizički i seksualno. Bog mi je promijenio život! Ako me može promijeniti, može promijeniti bilo koga! “Angel Colon, homoseksualac koji je ustrijeljen šest puta tijekom masakra u noćnom klubu 2016. godine, rekao je: „Da, poznat sam kao preživjeli masakr, ali stvarno želim biti poznat kao živi dokaz da Bog transformira živote. Promjena je moguća i trebali bismo imati pravo podijeliti svoje priče. “April Lockhart, bivša lezbijka: „Potpuno sam vjerovala u ovu laž da se ljudi ne mogu promijeniti, a ako ih pokušate promijeniti, to šteti njihovom zdravlju. To je laž! Promijenio sam se; Imam muža i djecu. Ja sam zdrava i sretna žena! “Jason Maxwell, bivši homoseksualac: “Budući da sam bio vrlo seksualno zlostavljan u vrlo mladoj dobi, imao sam vrlo iskrivljen pogled na ljubav, veze i seksualnost.” Iako je kao odrasla osoba živio u 11-godišnjem homoseksualnom partnerstvu, Bog je dodirnuo njegov život i odmah je bio izbavljen iz svoje istospolne privlačnosti. Kaže: „Sada stojim pred vama kao ponosni otac troje prekrasne djece i ponosni suprug žene koja voli. Pobjede postoje.” (Izvor: https://www.lifesitenews.com/news/watch-ex-gays-and-ex-trans-demand-congress-not-block-escape-from-lgbt-lifestyle)

Do 1974. godine stručna je literatura sadržavala velik broj djela o liječenju homoseksualnosti. Dr. Satinover daje pregled 15 glavnih studija koje su uključivale ukupno 622 homoseksualca na liječenju, od kojih je više od polovice izliječeno. Ovi rezultati proturječe teoriji da se homoseksualnost ne može promijeniti. Nakon iznuđene odluke, Američko psihijatrijsko udruženje (APA) uklonilo je homoseksualnost sa svog popisa mentalnih bolesti (1973). Kao rezultat toga, broj je publikacija postupno počeo opadati na minimum, jer više nisu dobrodošli. Međutim, neki psihoanalitičari i hrabri psihoterapeuti nisu odustali u borbi za istinu i ušli su u otvoreno protivljenje stavovima koje zastupaju homoseksualni aktivisti. Osnovali su profesionalnu organizaciju NARTH. Organizacija je nastala kao odgovor na pokušaj APA-e da proglasi homoseksualni tretman kršenjem psihijatrijske prakse, čak i uključujući slučajeve kada je liječenje klijentov izričiti zahtjev. Dr. Joseph Nicolosi, autor je velike studije objavljene 1997. godine. U njoj je sudjelovalo 882 sudionika i jednako jasno dokazuje da su promjene moguće. Postoje tisuće bivših homoseksualaca širom svijeta koji su dokaz istinske transformacije, od osobe koja je nemoralno robovala do istinski slobodne osobe. Teorije isusovca Martina svrhovita su laž i manipulacija. (Bizantski katolički patrijarhat)

Povezane objave

Granada – zadnji španjolski grad kojeg su kršćani, 1492. oslobodili od muslimanskih Maura

hrvatski-fokus

Katolička misa u Novome Brdu

HF

Talmud o Kristu

hrvatski-fokus

Lijepo je biti i fratar i svećenik

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više