Hrvatski Fokus
Aktualno

Očekivano ponašanje srpskih vlasti na sjeveru Bačke

Pozivamo subotičke odbornike da s dnevnog reda skinu uvedbu tzv. bunjevačkog jezika

 

Priopćenje povodom najave uvedbe tzv. bunjevačkog jezika u službenu uporabu

Najavljeno uvođenje tzv. bunjevačkog jezika u službenu uporabu u Gradu Subotici posljednji je i najveći poraz samonametnute vrhuške hrvatske zajednice u Republici Srbiji predvođene Tomislavom Žigmanovim i DSHV-om. Istovremeno, to je logičan slijed političkog angažmana ove od naroda odmetnute grupacije posvećene u potpunosti samo etnobiznisu, a ni najmanje hrvatskoj zajednici.

Višegodišnje ustrajavanje DSHV-a isključivo na osobnom interesu jednog nesposobnog, politički neobrazovanog i u suštini s hrvatstvom nespojivog pojedinca, vlastima je bilo dovoljno da u svojoj agendi baci u stranu interese Hrvata u Srbiji. Tomislav Žigmanov i ostaci ostataka njegovih sljedbenika u HNV-u mjesecima su nakon debakla na izborima s državnim i pokrajinskim vlastima pregovarali o osobnim sinekurama, zanemarujući potrebe 56.900 Hrvata u ovoj državi, te sada nema mjesta čuđenju zbog odluka koje rastakaju biće hrvatskog naroda. Vlasti se vode sasvim logičnim zaključkom: ako se tzv. politički predstavnici Hrvata mogu kupiti šakom Judinih škuda, zašto bi se išlo preko toga? Hrvatski demokratski forum poziva odbornike Skupštine Grada Subotice da uvođenje tzv. bunjevačkog jezika u službenu uporabu skinu s dnevnog reda, te da u razgovoru s institucijama i pojedincima iz hrvatske zajednice razmotre dugoročne posljedice takve odluke.

Još jednom ponavljamo da DSHV i Tomislav Žigmanov ne predstavljaju Hrvate u Republici Srbiji i svi pregovori i njihova eventualna obećanja dana vlastima ne važe za pripadnike hrvatske zajednice, niti ih oni prihvaćaju. HDF ujedno naglašava da je spreman za razgovor s predstavnicima i istaknutim članovima bunjevačke zajednice, radi pronalaženja minimuma zajedničkih interesa, snižavanja tenzija i nastavka suživota.

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum

Povezane objave

Hina radi u interesu Bošnjaka!

HF

Josip Bozanić: Neizlaskom na izbore vjernici Hrvati čine – grijeh propusta!

HF

Ponovno četnički dernek u Srbu

HF

Antinarodno djelovanje Andreja Plenkovića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više