Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Na redu su europska i svjetska zajednica

Bošnjačko desekulariziranje i islamiziranje bosanske i hercegovačke zajednice

 

Ratni i poratni problem bosanke i hercegovačke zajednice otima se svakoj kontroli, kako onoj izvana još više onoj unutarnjoj. Onoj hrvatskoj, obespravljenoj, i porobljenoj. No dakako nije ista odgovornost odgovornih za rješavanje tako čvrsto zavezanog političkog i vjerskog čvora. Zapravo samo vjerskog, budući da su svi beha problemi bilo iz daleke prošlosti, a još više one bliže iz perioda vjerskog beha rata, motivirani vjerskim razlikama koji se stoljećima, od turskog danka u krvi, sudaraju, i bodu kao rogovi u vreći, na toj europskoj periferiji.

Svjetska, u prvom redu europska zajednica, budući da se njoj sve to događa na pragu, glavni je krivac širenja bošnjačkog religioznog nacionalizma, koji koči svaki beha napredak ka miru, i bosansko i hercegovački dijalog u traženju rješenja dvadeset petogodišnjeg daytonskog neriješenog problema. Svaki dan europske šutnje na bošnjačko otimanje Bosne i Hercegovine nebošnjacima, kršćanima, bila su dva koraka radikalizacije i deeuropeizacije Muslimana, a zatim Bošnjaka. Radikaliziranje i deeuropeiziranje bošnjačkog društva Bosnu i Hercegovinu je sve više desekulariziralo i uvodilo je, i uvelo, pod vlast vjerskih lidera muslimana. Više se taj proces pretvaranja beha zajednice, muslimana, katolika i pravoslavaca, u islamsku državu i ne krije, ide se sasvim otvoreno bez ikakva straha bilo kakve odgovornosti. Proces se razoktrio i ubrzao kada je na mjesto predsjednika jedinog svjetskog imperija došao Joe Biden, veliki prijatelj beha muslimana. Otvorene bošnjačke prijetnje nebošnjacima se nižu, povečavaju, i svakim danom bivaju isključivije, do razine otvorene prijetnje ratom svima onima koji svoju Bosnu i Hercegovinu vide drugačijom od bošnjačke, koji im pokušavaju stati na put i zaustaviti njenu desekularizaciju i islamizaciju, koja je sve sličnija Islamskoj Republici Iran, u kojoj vjerski lider vlada zemljom u svim njenim segmentima.

Kratki korak do uvođenja šerijata i ajatoliziranja beha zajednice suverenih i konstitutivnih naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba, čelništvo Islamske Zajednice BiH pod vodstvom aktualnog reis-l-uleme, budućega ajatolaha muslimanske Republike Bosne i Hercegovine, Huseina ef. Kavazovića napravilo je, zasigurno po tom činu, povijesne 5. ožujka 2021. godine. Naime tog crnog petka, a petak je sasvim planski izabran kako bi se dala veća vjerska muslimanska dimenzija sastanku, se pokazalo  tko vodi politiku u bošnjačkom korpusu, te što dublje označili temelje buduće Islamske Republike Bosne i Hercegovine, na poziv ef. Kavazovića u, etnički i vjerski čistom muslimansko bošnjačkom  Sarajevu, održan je sastanak čelništva Islamske zajednice u BiH s državnim i političkim predstavnicima Bošnjaka.

Vjerski rat sa bojišnicâ diljem beha prostora Bošnjaci su prenijeli u ured vjerskog muslimanskog poglavara Bosne i Hercegovine. Otvorena je daleko opasnija bojišnica od svake poznate iz vremena vjerskog beha sukoba. Ono čime je ta, ne nova, jer suradnja IZBiH sa političko vojnim liderima Muslimana bila je napose snažna tijekom muslimanske agresije na hrvatski narod, sada i javna suradnja opasna za budućnost nebošnjaka, i još više je čini razarajućom za budućnost Bosne i Hercegovine u njenoj nacionalno vjerskoj, kulturno civilizacijskoj šarolikosti, je jednovjerska i jednonacionalna, u svemu jednobojna politička slika okupljenih muslimansko bošnjačkih politički i vjerskih lidera. Ratni general muslimanske armije Jovan Divjak je davno kazao za stanje u beha zajednici da je „sve otišlo u helač“. Nije to više samo neko političko zajedništvo, susret uz kavu, već daleko više od toga, vjersko bratstvo „mladih muslimana“ pod vodstvom velikog poglavara Islamske Zajednice BiH.   Sastanak čelništva Islamske zajednice u BiH s državnim i političkim predstavnicima Bošnjaka pokazao je etničku i vjersku bošnjačko muslimansku sliku svih političkih stranaka i partija bez obzira kako se zvale.

Potvrđena je poznata činjenica aktivnog sudjelovanja hodža i imama, te svih drugi islamski lidera u vjerskom beha ratu. Te svoje ratne aktivnosti nastavljaju u vjerskim prostorijama IZ, u društvu jednog od dva bošnjačka člana beha Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferovićem, predsjednikom SDA Bakir Izetbegovićem, predsjednikom SDP-a Nermin Nikšićem, predsjednikom SBB-om Fahrudin Radončićem i predsjednikom NIP-a Elmedin Konakovićem. Sve sami predsjednici “multinacionalnih” i “građanskih” partija bošnjačkog naroda, graditelji “multinacionalne”, “multireligijske”, “građanske” beha zajednice. U slici okupljenih vjerski i političkih lidera muslimana Bošnjaka, u etnički čistom nekadašnjem glavnom gradu BiH, a danas glavnom gradu buduće IR BiH, vidi se i muslimansko bošnjačko prosvjedovanje protiv Hrvata katolika okupljenih na Svetoj misi u tom gradu, i protiv njihova kardinala. U njoj se isčitava i razlog bošnjačkog etničkog čišćenja beha gradova, jer samo u takvima je moguć sastanak vjersko političkog čelništva muslimana Bošnjaka. Na ovaj politički sastanak vjerskih i političkih lidera muslimana Bošnjaka ni na koji način se nije oglasio „građanin“ Željko Komšić, što je dokaz da ih on podržava, i da pripada istoj toj političkoj skupini, i da  je njegovo građanstvo zapravo desuvereniziranje i dekonstitutivniziranje suverenih i konstitutivnih Hrvata i Srba. Komšić nije pozvan na sastanak ne samo zbog toga što on, tako kaže, nije Bošnjak, već zbog toga što je kao bošnjačka sluga obavio posao za gospodara, i od istog odbačen. Njegov politički kraj je davno počeo, onoga momenta kada je svojom politikom prisilnog „građaniziranja“, odnosno islamiziranja, okupljenim religioznim nacionalistima pripremio teren za ovako čisti vjersko  nacionalni sastanak u etnički čistom bošnjačkom Sarajevu.

Ostaje još samo da se vidi, i čuje, kako će na ovaj muslimansko-bošnjački sastanak ef. Kavazovića s političkim liderima svoga naroda, reagirati Visoki predstavnik i svjetska zajednica. Na njima je da zaustave bošnjačko desekulariziranje i islamiziranje bosanske i hercegovačke zajednice muslimana, katolika i pravoslavnih.

Vinko Đotlo

Povezane objave

Bošnjaci ne priznaju zemlju u kojoj žive

HF

Hrvati u BiH su poveznica koja sprječava daljnju destabilizaciju i rastakanje BiH

hrvatski-fokus

Talibanizacija Bosne i Hercegovine

HF

Prešućeni muslimanski zločini nad Hrvatima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više