Hrvatski Fokus
Religija

Kanadska vlada zabranjuje vjeru i mise u crkvama 

Koalicija za slobodu održala “tjedan molitve i posta” kako bi se zaustavile blokade u Kanadi  

 

Postoji “neodoljiva potreba” tražiti pomoć od Boga zbog zabrinutosti zbog učinaka ograničenja na posjetitelje crkava. Skupina koalicije za slobodu koja je pozvala na prekid zaključavanja COVID-a pozvala je sve kršćanske crkve u Kanadi na “tjedan molitve i posta” od 28. veljače do 6. ožujka. „Tjedan svete skupštine: molitva i post za naš narod“ vodila je Koalicija slobode Kanada (LCC). “Koalicija slobode Kanada poziva sve kršćanske crkve u Kanadi da od 28. veljače do 6. ožujka održe tjedan molitve i posta za našu naciju. Molimo razmislite o pridruživanju”, stajalo je na web stranici. “Možete se pridružiti Facebook grupi Molitva i post kako biste svima dali do znanja da se vaša crkva pridružuje, dijelili ideje i poticali jedni druge.”Michael Thiessen, voditelj kampanje za LCC, rekao je za LifeSiteNews da je ideja za molitvu i post formulirana kad je grupa shvatila da postoji “neodoljiva potreba za traženjem Gospodina Boga Svemogućeg”. “Medicinski se profesionalci ponašaju kao da uistinu vjeruju da mogu upravljati virusom zatvarajući zdrave ljude.

Naši provincijski političari dopuštaju silovanje da slijede jedan jedini narativ o situaciji zaključavanja ”, rekao je Thiessen za LifeSiteNews.”Policija tereti i sada uhiti posjetitelje crkava i vlasnike tvrtki. Naši su stariji ljudi izolirani poput zatvorenika. Naša se mladost bori sa stresom, depresijom i velikom razinom anksioznosti, a unuci pljačkamo kako bismo platili račun kako bi nam se ove mjere i dalje osjećale ugodno.”Pustite Pastora Coatesa iz zatvora odmah!Web stranica za tjedan molitve i posta navodila je aktivnosti koje crkve oko vjerskih crkava mogu raditi kako bi ostale aktivne tijekom tjedna, poput “Kružne molitvene stanice u crkvenoj zgradi kako bi se pokrile teme poput: Odazivanje Božjim imenima, štovanje kroz Božje osobine , Molitve pokajanja i Molitve za narod.” Kao ideje navodile su se i „neprekidna molitva 24/7 podijeljena u vremenske termine od sat vremena“, „dan posta u cijeloj crkvi“, molitvene šetnje i dodatno bogoslužje i molitve.LCC kaže da svi mogu slobodno podijeliti svoju promotivnu sliku tjedna molitve i posta na svojim kanalima na društvenim mrežama kako bi pomogli u promociji događaja. Facebook stranica grupe za događaj otvorena je za javnost, a prema vremenu tiska popisalo se više od 230 članova iz različitih crkava širom Kanade. Jedna od crkava koja je sudjelovala u tjednu molitve i posta je Aylmer, Ontario, Božja crkva pod vodstvom pastora Henryja Hildebrandta. Bio je glasni protivnik vladinim mjerama zaključavanja COVID-19 i, zajedno s ostalima iz njegove zajednice, dobio je novčane kazne zbog prkošenja lokalnim zdravstvenim naredbama.

Na Twitteru je Hildebrandt pozvao sve da mu se pridruže, a ostale da se pridruže tjednu molitve i posta.Hildebrandt je nedavno putovao u Edmonton u saveznoj državi Alberta kako bi protestirao u znak podrške pastoru Jamesu Coatesu iz crkve Grace Life. Svim svojim sljedbenicima na Twitteru rekao je da je “sretan” kad vidi “toliko današnjih kršćanskih boraca za slobodu koji dolaze u Centar za zahtjev s maksimalnom sigurnošću”, boreći se za vjersku slobodu.Coates je zatvoren zbog služenja svojoj zajednici na način koji je kršio pravila COVID-a koja ograničavaju veličinu crkve i obavezno nošenje maski. Coates čeka datum suđenja od 3.-5. svibnja ove godine. JCCF-ov odvjetnik James Kitchen rekao je za Life Site News da je plan podnijeti žalbu na uvjete za jamstvo Coatesa na sudu u Alberti na Queen’s Benchu ​​u nadi da će biti oslobođen prije datuma suđenja. Datum njegove rasprave određen je za njegovu žalbu na jamčevinu.LCC se navodi kao „nacionalna mreža duhovnika, izabranih dužnosnika, vlasnika malih poduzeća, pravnih stručnjaka i ostalih zabrinutih građana“, započeta s nastojanjem da „ponovno otvori crkve u Ontariju“. Uz tjedan molitve i posta, LCC je također donio deklaraciju pod nazivom Crkva se mora okupljati, koja zahtijeva da se sa ili bez „dopuštenja civilnih vlasti“ bogomolje mogu okupljati „osobno“. LCC također stoji iza “Nacionalnog kluba za zaustavljanje zaključavanja”, koji je nestranačka skupina sadašnjih i bivših izabranih političara sa zajedničkim ciljem da okonča sve “zaključavanja” u Kanadi. 

Vid Hinković 

Povezane objave

Čikaški biskup hrvatskoga podrijetla podilazi globalizacijskim fašistima

hrvatski-fokus

Masonska kraljica Elizabeta

HF

Pola stoljeća od smrti Sluge Božjega o. Ante Antića

HF

Knjiga o Anti Antiću

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više