Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Žigmanov unajmio bodyguarda da ne uđem u Jelačićevu rodnu kuću

Nekulturan i primitivan način obračuna s neistomišljenicima

 

U „Hrvatskoj riječi“ br. 933. i br. 934. od 5., odnosno 12. ožujka 2021. godine objavljeno je da će LXVIII. znanstveni kolokvij Zavoda za kulturu Vojvođanskih Hrvata s temom „Josip Jelačić Bužimski – hrvatski ban“ biti održan u petak 12. ožujka 2021. godine u Spomen-domu bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu (Strossmayerova 3) u 18 sati. Predavač je povjesničar mr. sc. Dominik Deman. Na koncu teksta je rečeno da će kolokvij biti održan uz sve propisane protuepidemijske mjere. S maskom na licu nekoliko minuta prije 18 sati tog petka htio sam ući u rodnu kuću bana Jelačića i zakoračio na prag, jer su ulična dvokrilna vrata od punog drveta bila otvorena, te pružio ruku prema kvaki zastakljenih vrata koja su bila zatvorena. No, odmah iza tih vrata je stajao Tomislav Žigmanov i jedan nepoznati mladić, vjerojatno iz Subotice, a pokazat će se da je Žigicarev bodyguard, da ne kažem „gorila“! Očigledno je Žigicar sve vrijeme s njim dežurao na tim vratima jer je bio apsolutno siguran da ću doći na to predavanje! Kada me je Žigicar ugledao rekao je svom bodyguardu da me ne pusti unutra i utrčao je u salu gdje još nije počelo predavanje. Ovaj je izletio pred mene izgurao me iz štoka duplih drvenih dvokrilnih vrata na ulicu, zatvorio ih i rekao da ne mogu unutra!!!

Na ulici ispred zatvorenih vrata rodne kuće bana Jelačića našli smo se tako samo ja i Žigicarev bodyguard, nitko više nije dolazio na predavanje! Pitao sam ga zašto ne mogu unutra, a on je rekao da je skup zatvorenog tipa i da se unutra može samo s pozivnicma, pri čemu me nije pitao da li uopće imam pozivnicu! Pri toj tvrdnji je ostao i kada sam rekao da u obije najave u „Hrvatskoj riječi“ ne stoji tako. Poslije petnaestak minuta iz zgrade su izašli reporter i snimatelj RTV2 i pitao sam ih da li je za ovaj događaj bila potrebna pozivnica. Reporter je rekao da nisu trebale pozivnice, a snimatelj se udaljio i od preko puta snimio nas troje kako raspravljamo pitanje pozivnica, što je slikom prikazano na Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 od 15. ožujka 2021. godine:

Kada je i reporter otišao pitao sam Žigicarevog bodyguarda zašto laže, na što je promjenio kriterij za ulazak na predavanje, odnosno sada je tvrdio da ne mogu unutra zbog korone. Kvadraturu prostorije i broj prisutnih nije znao ali je apsolutno bio siguran da sam ja višak!!!

Ali dvoje ljudi je sada izašlo van! – rekao sam, na što sam čuo najnovije pravilo da se novinari i snimatelji ne računaju u potencijalne koronaše.

A kada sam više puta išao iza zgrade da kroz prozore sale vidim što se dešava unutra, svaki put je Žigicarev bodyguard išao za mnom na par metara rastojanja, napuštajući ulaz u zgradu(!), kao da ja imam namjeru kroz prozor baciti bombu na Žigicara!

Napominjem da u životu nikada nisam izazvao nikakav niti najmanji nenasilni, a kamoli nasilni incident, i da nikada s policijom ili bilo kojom službom javnog reda nisam imao posla, ali ovaj momak me je tretirao kao opasnog kriminalca, očito po naputku Tomislava Žigmanova! Govorio je da će zvati policiju i ja sam ga molio da upravo to učini. No, nije, jer bi se onda provjeravao broj nazočnih u sali i vidjelo bi se da još jedan slušatelj predavanja ne remeti protuepidenijske mjere!

Samo jednom sam sa ulice kroz prozor mahnuo rukom, kao pozdrav predsjedniku HKPD „Jelačić“, koji mi je odmhnuo jer se dobro poznajemo, i to poslije završenog predavanja, kada su nazočni jeli gomilu hrane (na dugačkom stolu) koju je iz gostionice preko puta, izlažući svoj mladi život pogibelji pretrčavanjem preko ceste, donosio trčećim korakom predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković iz Subotice!

Za petnaestak  minuta ova skupinica „znanstvenika“ na čelu s Žigicarem pojela je i popila najmanje koliko iznosi moja dvanestogodišnja članarina u ovoj kulturnoj hrvatskoj udruzi.

Tako je sa lica, odnosno sa ulice, izgledao ovaj znanstveni kolokvij s temom „Josip Jelačić Bužimski – hrvatski ban“, a budući da nisam mogao unutra o banu Jelačiću nisam čuo ništa, no kamere Dnevnika na hrvatskom jeziku dočarale su drugu stranu medalje.     

Pored predavača Dominika Demana od znanih likova nazočili su dizajner Darko Vuković i arhitekta Darko Polić. Ostale u sali sami identificirajte na fotkama iz Dnevnika (svi su na broju, osim Žigicarevog bodyguarda, koji je sve vreme stajao sa mnom na ulici na propisanom kovid rastojanju).

A sve građane Vojvodine (i šire) koji su gledali Dnevnik na hrvatskom jeziku (pretpostavka je oko dva milijuna, jer postoji nevjerojatno interesovanje za sve igrokaze koje organizira Žigicar) fascinirale su riječi ovog velemajstora manipulacija, plagijata, prodavca guste magle i nenadmašnog šibicara (citat):

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata nastavlja sa svojom praksom priređivanja znanstvenih kolokvija. To su naše javne debate gdje određene vrste spoznaja na jedan popularan i publici prihvatljiv način iznosimo sadržaje toga. Tema je (ovog puta bila) više nego važna i značajna ne samo za Petrovaradin, već i za cijelu hrvatsku zajednicu i uopće za sve građane Vojvodine! (koja farsa i koje licemjerstvo!)

Za tako „dobro obavljene i značajne poslove“ Žigicara plaća i Republika Hrvatska i Republika Srbija, ali meni Žigicar osobno (ne znam zbog čega!) nije dozvolio da slušam predavanje Domimika Demana o banu Jelačiću. To je uradio na nekulturan, pokvaren i nasilan načim i tako po stoti put pokazao da je mizerija od čovjeka.

Miroslav Cakić

Povezane objave

No passaran Catalunya?

HF

Striktno provesti antikorupcijsku ofenzivu i primjenu zakona

hrvatski-fokus

Umro Viktor Soldo

hrvatski-fokus

Kibernetički napad na Rusiju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više