Hrvatski Fokus
Hrvatska

Andrej Plenković nije HDZ-ovac, on je podvaljen

Lako se je obraniti od Srba i Srbije, problem su Hrvati

 

Potaknut raspravom u emisiji Pet dan o filmovima Dara iz Jasenovca i Quo vadis Jasmine Žbanić, osjećam potrebu reagirati na ustaljene paradigme o tzv. političkoj korektnosti, slobodi umjetnosti i depolitizaciji, kako kažu, igranog filma Dara iz Jasenovca. U kojem, kažu, nema generaliziranja Hrvata. Uz obvezno naglašavanje one „Jasenovac logor smrti“. Doduše, tu se govori o klišejima i izmišljenim zločinima ustaša u filmu Dara iz Jasenovca. Uz veliki otpor Marijane Bijelić, koja govori kako je toga od ustaša bilo. Pa navodi film Dnevnik Diane Budisavljević, kao autentičan izvor. Tu se spominje i „zdjela srpskih očiju na Pavelićevu stolu, kao dar vjernih ustaša“. Doduše, Matija Štahan kaže kako je pisac „zdjele srpskih očiju“ Malaparte kasnije priznao da je on to izmislio. Ali to je nekako bojažljivo pred agresivnom Marijanom Bijelić. A tu bi netko morao reći kako je to fizički neizvodivo. Reći kako je to talijanska genocidna laž protiv Hrvata, koju bi trebalo tužiti, i danas. Ovako, kao da je to ipak moguće. „Zdjelu očiju na Pavelićevu stolu“ spominje i Vojislav Šešelj, kao istinu u okršaju sa Igorom Vukićem, o čemu ćemo još govoriti. Dakle, nasuprot filozofiranju o tragediji Hrvata, postoje materijalne činjenice koje se mogu čuti, vidjeti izbrojiti.

Međutim, medijsko-političke strukture u Hrvatskoj te činjenice potiskuju, te izmišljaju neke njihove činjenice kao golu istinu. Primjer toga je slučaj Igor Vukić. Baš sam na internetu gledao okršaj Igora Vukića sa Vojislavom Šešeljom u jednoj TV emisiji u Beogradu. I po tko zna koji put dobio potvrdu za ono što ja uvijek pišem. A ja pišem da su za laži o NDH (Jasenovcu) najmanje krivi Srbi. Zbog čega ću podsjetiti na onu pok. Slobodana Praljka „Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s krajnjim prezirom odbacujem vašu presudu“, pa se ubio (otrovao). Dakle, i na vješalima, na strijeljani osuđeni viče: nisam kriv! Nakon čega ostaje trajna sumnja u pravednost suda koji ga je osudio. Nasuprot tomu, Zagreb, ne samo da se ne brani od srpskih laži o NDH, Zagreb okrivljuje sam sebe prvi,što se vidjelo, baš u okršaju Igora Vukića sa Vojislavom Šešeljom, gdje Igor Vukić pobija sve Šešeljove laži o NDH dokumentima! Međutim, Vojislav Šešelj kaže kako je Igoru Vukiću zbog toga zabranjen nastup na HRT-u. Što je za anale političke tiranije! To što Vojislav Šešelj koristi protiv Igora Vukića – zabranu nastupa na HRT-u, koristi se kao nešto pozitivno. Kao zabrana neke revizije i zabrana govora mržnje. Umjesto „govora mržnje“, osuda NDH kao obveza i civilizacijski uvjet. Ali osuda NDH, kažu oni, nije generalan stav prema svim Hrvatima, nego osuda manjeg postotka Hrvata. Što je velika prijevara koju treba osuditi kao

zločin protiv mira i čovječnosti. Jer na prostoru „Krajine“ od 1990. do 1995. nije bilo biranja: ono je Hrvat ustaša, onaj je Hrvat antifašist. Dakle, nije istina da ne postoji generalan stav prema Hrvatima zbog ustaša. Jer je na prostoru „Krajine“ izvršeno etničko čišćenje Hrvata, kao ustaša. Zbog čega je predsjednik te „Krajine“ Milan Babić izvršio suicid. A jedan visoki časnik KOS-a (Lazarević), na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haagu je rekao da u „Krajini“ nije bilo civila, jer su svi bili naoružani. Tu je važno i pismo supruge Vuka Draškovića, o srpskom etničkom čišćenju.

Temeljem toga, i pokolja u Srebrenici, možemo si stvoriti mentalni, civilizacijski, sociološki i politički profil srpstva u „Krajini“, tko je htio, imao je automatsko vojno oružje, što se automatski treba tretirati kao ratni zločin. Bez obzira je li on nekoga s tim oružjem ubio, on je to oružje imao zbog ubijanja i protjerivanja golorukih Hrvata, radi stvaranja čiste velike Srbije. Pa je zbog nedovršene zadaće, pred Olujom pobjegao iz „Krajine“, zbog straha od osvete preživjelog susjeda Hrvata.

Zbog svega toga, zbog Vukovara, Srebrenice, granatiranja grada Zadra, Sarajevskog tunela, Voćina, Kusonja, Borova Naselja, Tovarnika itd. morala bi se organizirati ekspertiza na Max Planck institutu za komparativno međunarodno pravo o srpstvu. Sigurno bi se lako došlo do zaključka kako u srpstvu ima povišen postotak ubojica u odnosu na druge narode, bez borbe na ratnoj fronti. Nakon ovoga, slijedi nešto za Bakira Izetbegovića, koji kaže: „BiH je znatno starija od Hrvata, Srba i Bošnjaka“. Da, tako je gospodine Izetbegoviću, BiH je puno starija od turskih janjičara koji su iz BiH odnijeli djecu hrvatske kraljice Katarine Kosače. Pogotovo, prije „Bošnjaka“ koji nastadoše od muslimana u BiH prije tridesetak godina. Zato opet kažem da Hrvatska ima pravo na: UN-u, u Bruxellesu i na sudu Pravde u Den Haagu tražiti ukidanje nacionalnosti Bošnjak. Kao nečeg hibridnog, umjetnog i uzurpatorskog. Bošnjak, kao Skandinavac. Znači, teritorijalno kao nacionalno, nacionalno kao državno. To oboje, kao vjersko-muslimansko! Sve to otimanjem i(li) uništavanjem domicilnog katoličkog, 600 godina u BiH. Pa bi Hrvatska na sudu mogla koristiti kulturnu baštinu iz samostana Visovac, koje su hrvatski franjevci uspjeli ponijeti sa sobom i sačuvati, od „Bošnjaka“. Također, Hrvatska bi na sudu mogla koristi, i to, što nitko ne spominje Bošnjake u ovom zadnjem ratu u BiH, nego muslimane u BiH. Temeljem toga, nacionalnost Bošnjak treba tretirati kao fantom nacionalnost u korist islama, na štetu Hrvata.

I na kraju o izjavi bivšeg glavnog državnog odvjetnika Krunoslava Olujića: „Stanje u hrvatskom pravosuđu je desetljećima u takvom stanju u kakvom se nalazi. Stvorili smo partijsko HDZ-ovo pravosuđe devedesetih godina. Sve to govori o stanju, a osobito o percepciji da je to najkorumpiranija grana trodiobe vlasti“. Da gospodine Olujiću, HDZ je pod vodstvom Franje Tuđmana stvorio samostalnu Hrvatsku, a upravo je pravosuđe bilo i ostalo najviše partijsko pravosuđe KP. Prema tomu, ova izjava bivšeg glavnog državnog odvjetnika je sasvim

logična. Kao i forsiranje Zlate Đurđević za novu glavnu državnu odvjetnicu, koja je branila Josipa Perkovića u izručenju Njemačkoj. Pa možemo pjevati: Romanija Ivo, Romanija brate Ivi, razgovora nema“. Svi smo gledali kako Ljubo Jurčić (SDP) potpisuje onaj ugovor s Mađarima o prodaji (predaji) INA-e Mađarima, ali, svi govore da je Ina-u Mađarima predao HDZ (Sanader). Isto kao što svi, oni koji dođu na HRT govore da je Jasenovac bio logor smrti. Da ne govorimo o neprocesuiranju ratnih zločina, normalno srpskih. Kojih je trebalo biti nekoliko tisuća na doživotnu robiju. Odnosno, suđenje Mirka Norca, Branimira Glavaša, Đure Brodarca, za Loru i Tomislava Merčepa. Što je glavni uzrok slabog povjerenja u pravosuđe. Kao ostatka iz bivše Partije. Jer je svaki onaj tko je imao vojno automatsko oružje u Hrvatskoj morao biti procesuiran kao ratni zločinac. Uostalom, s koji pravom Andreja Plenkovića zovete HDZ-ovcom, gospodine odvjetniče? Kada je on, kao i Ivo Sanader podvaljen HDZ-u.

Jurev Vukić, Tribanj

Povezane objave

Ne dirajte u naše svetinje!

HF

Ovo je opće ludilo…

HF

Milosrdni Samaritanci

HF

Istarski Hrvati uče talijanski u školi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više