Hrvatski Fokus
Hrvatska

Plenković se mora ispričati, a ne Milanović

Plenković, Jandroković i Pupovac trebali bi odmah dati ostavku na sve svoje državne i javne dužnosti

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je oštro napao predsjednika države Zorana Milamovića zbog njegovog razotkrivanja tko je zapravo Milorad Pupovac. Plenković je Milanovićevu oštru kritiku na račun veliksrbina Pupovca nazvao “političkim divljaštvom” i zatražio da se Milanović ispriča Miloradu Pupovcu.

Zamislite da je netko tražio ispriku od predsjednika Franje Tuđmana u Domovinskom ratu zato što je oružanim putem branio Hrvatsku od velikosrpske agresije? Naravno, Plenković je u to vrijeme bio u Bruxellesu pa ni ne može shvatiti osjećaje i brigu hrvatskog naroda jer je sve više pokazatelja da Srbin Milorad Pupovac nije pobijedio u Domovinskom ratu, ali da je pobjednik u miru, 25 godina nakon veličanstvene vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Zahvaljujući provođenju EU-ove politike predsjednika Vlade Plenkovića, Pupovac je postao vladar Hrvatske, koji se ne ustručava optuživati sve hrvatske domoljube da su fašisti, ustaše, teroristi, nacionalisti, primitivci itd. Za Pupovca nema dobobrog Hrvata, ako taj Hrvat voli i brani Republiku Hrvatsku. U svakoj normalnoj drugoj državi, Pupovcu bi već davno zakonski u Hrvatskom saboru bile oduzete njegove nevjerojatne političke ovlasti u Hrvatskoj.

Što se pak tiče zahtjeva Andreja Plenkovića da se Milanović ispriča Pupovcu, moje stajalište je sljedeće: Nikada nisam podržavao politiku i ideologiju Zorana Milanovića, ona je bila izrazito protuhrvatska. Međutim, njegove zadnje javne izjave o podmukloj i destruktivnoj politici Milorada Pupovca, Vučićevog saveznika i sluge u Hrvatskoj, najvažnije su izjave predsjednika Republike Hrvatske od 1990. o opasnosti politike koju Pupovac predstavlja i provodi u Hrvatskoj. U tom kontekstu, hrvatskom narodu u domovini i cijelom iseljeništvu treba se ispričati predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zato što u Hrvatskoj provodi prosrpsku politiku Europske unije. I ne samo to, Plenković, Jandroković i Pupovac trebali bi odmah dati ostavku na sve svoje državne i javne dužnosti.

Antun Babić

Povezane objave

Svećenik, povjesničar, rodoljub, emigrant…

HF

Balvan revolucija u Crnoj Gori

HF

AFORIZMI – Ta ljudi smo

HF

Napokon hrvatska pjesma na Pantovčaku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više