Hrvatski Fokus
Znanost

Aluminij u cjepivima

Sveučilište Keele otkazalo sva znanstvena istraživanja o aluminiju nakon što je znanstvenik dokazao povezanost aluminija u cjepivima sa zdravstvenim problemima

 

Britansko prestižno Sveučilište Keele (Keele University) iznenada je prekinulo rad jednog od najuglednijih svjetskih stručnjaka za aluminij – dr. Christopheru Exleyu, Ph.D. Naime, Sveučilište Keele naglo i agresivno blokira sve donacije za istraživanje aluminija i onemogućuje/prekida svaki znanstveni rad koji istražuje negativne zdravstvene učinke aluminija podrijetlom iz cjepiva jer to nikako ne odgovara farmaceutskoj industriji, tj. proizvođačima cjepiva. Sveučilišni dužnosnici zatvorili su tj. ukinuli su čak i mrežnu (web) stranicu prof. dr. Exleya te također aktivno blokiraju sva dobrotvorna sredstva namijenjena njegovom istraživačkom timu. Gotovo četiri desetljeća prof. dr. Christopher Exley i njegov znanstveno-istraživački tim koristili su dobrotvorna financijska sredstva iz filantropskih fondova kao potporu istraživanju bioanorganske kemije aluminija u svrhu boljeg razumijevanja uloge aluminija u razvoju neurodegenerativnih bolesti. Strast dr. Exleya je „razumijevanje aluminija u svim živim bićima“ čime nastoji pokazati kako aluminij utječe na ljudsko zdravlje te predstavlja „najveću neispričanu priču u znanosti.“

Rad dr. Exleya, među ostalim važnim javnozdravstvenim problemima, naveden je i u istraživanjima o Alzheimerovoj bolesti. Štoviše, dr. Exley je 2001. objavio knjigu o povezanosti Alzheimerove bolesti s aluminijem („Aluminium and Alzheimer’s Disease: The Science that Describes the Link). Istraživačka grupa dr. Exleya objavila je važne znanstvene uvide u više od 200 recenziranih publikacija.   

„Aluminij je životno djelo dr. Christophera Exleyja, a Sveučilište Keele podržavalo ga je nekoliko desetljeća, ali tijekom posljednjih pet godina nešto se promijenilo“, napisao je autor teksta Lance Johnson. U studenome 2020. dr. Exley objavio je značajnu knjigu pod nazivom: “Imagine You Are an Aluminum Atom: Discussions with Mr. Aluminum” / „Zamislite da ste atom aluminija: Rasprave s gospodinom Aluminijem,“ gdje u jednom od poglavlja autor navodi kako se institucionalno okruženje na Sveučilištu Keele „naglo“ promijenilo prije otprilike pet godina. „Uz veliku reviziju višeg rukovodstva, Sveučilište je počelo prihvaćati velike donacije iz novih izvora i davalo je farmaceutskoj industriji moć nad znanstvenim odjelom.“

Dr. Exley u svojoj knjizi „Zamislite da ste atom aluminija“ u 11. poglavlju postavlja pitanje: „Recite mi još jednom zašto je aluminij u cjepivu?“

Naime, metal aluminij je iza kisika i silicija treći element po raširenosti diljem našeg planeta Zemlje. Nadalje, aluminij je super-reaktivan i to kemijski i biološki reaktivan. No, usprkos njegovoj raširenosti i obilju kao i biološkoj reaktivnosti, aluminij nema, i nikada u cijeloj povijesti evolucije živih organizama nije imao nikakvu biološku funkciju. Stoga naš organizam vidi aluminij kao „varalicu,“ nešto strano i nešto na što naš organizam nije pripremljen tijekom cijele evolucijske povijesti, objašnjava dr. Exley u svojoj knjizi. 

Godine 2021. dekan prirodnih znanosti Sveučilišta Keele napisao je Exleyju i objasnio da „Sveučilište više ne će pružati mogućnosti za prikupljanje ili omogućavanje ograničenih dobrotvornih donacija“ Exleyjevoj istraživačkoj grupi, čime učinkovito zabranjuje svako istraživanje o „bio-anorganskoj kemiji aluminija i njegove veze s neurodegenerativnom bolešću.“ Zabrana uključuje zaustavljanje svih „donacija od pojedinaca, grupa, dobrotvornih organizacija i zaklada.“ Sveučilište je nedavno odbilo i donaciju vrijednu 15.000 US dolara Roberta F. Kennedyja, ml., predsjedatelja američke organizacije Children’s Health Defense.

Godinama je Exley proučavao različite načine izloženosti (tj. kontakta) aluminiju kod ljudi, od unosa prehranom preko topikalne (lokalne) primjene pa do udisanja, a ponajviše injektiranog aluminija (iz cjepiva). Children’s Health Defense/Obrana zdravlja djece podržava Exleyeve istraživačke napore jer se ova znanost može koristiti za poboljšanje potrošačkih proizvoda, kozmetike, cjepiva i pomoći u zaštiti djece od toksičnosti aluminija.

Sveučilište je odbilo donaciju Roberta F. Kennedyja, ml., jer bi „istaknute javne osobe ili zaklade instituciju mogle smjestiti u etičku i reputacijsku situaciju.“ Sveučilišni prorektor za istraživanje i poduzetništvo napisao je da bi to „moglo generirati potencijalno negativnu medijsku pokrivenost, a moglo bi ugroziti i snažne odnose koje ima sa svojim postojećim glavnim donatorima i partnerima.“

A to znači slijedeće: Novac i utjecaj Bill Gatesa infiltriraju se u sveučilišna istraživanja, zaustavljajući znanstveni napredak u sigurnosti cjepiva.

Nakon što je Sveučilište Keele zaustavilo istraživanje dr. Exleya i priznalo da je to učinjeno kako bi se umirili njihovi glavni financiratelji, postalo je jasno tko na Sveučilištu ‘vuče konce.’ Tijekom posljednjih pet godina Sveučilište je usvojilo nove prioritete i „strateška istraživačka područja“ koja podržavaju „Globalno zdravlje.“ Glavni donator ovog novog pokreta je nitko drugi nego ‘Zaklada Billa i Melinde Gates.’ Kako su Gatesovi prioriteti započeli, Sveučilište Keele udružilo se s najvećom britanskom ljekarničkom tvrtkom (Well Pharmacy) i dodijelilo im posebno mjesto u kampusu.

„Sveučilišna farmaceutska škola“ radikalno je transformirana u kolovozu 2019. godine, a preuređena je u Farmaceutsko-bioinženjersku školu. Tako su farmaceutska i biotehnološka industrija dobile prednost i ekskluzivni utjecaj nad odjelom za znanost i tehnologiju u Sveučilištu Keele.

Exleyjevo istraživanje brzo je postalo ‘meta’ rastućeg industrijsko-farmaceutskog utjecaja na Sveučilištu, jer je Exleyev istraživački tim bio dovoljno hrabar da prouči utjecaje aluminijevih adjuvansa/dodataka iz cjepiva na zdravlje.

Britanski časopis The Guardian objavio je 1.06.2019. ‘hit-članak’ u kojem je autor teksta prof.dr. Christophera Exleya označio kao „protivnika cjepiva“ samo zbog njegove želje za više istraživanja o sigurnosti aluminija u cjepivima (The Guardian: „Professor who claims vaccines linked to autism funded through university portal,“ 1.06.2019.).

Pročitavši ovaj članak moram reći da nije dobronamjeran – jer novinar koji piše o financiranju znanstveno-istraživačkog rada na sveučilištu, morao bi biti jako dobro upoznat sa svim načinima i mogućnostima financiranja znanstvenih istraživanja.  

Robert F. Kennedy, ml., kojem nisu nepoznati ovi napadi od strane Big Pharmae, 2020. godine napisao je Keeleu: „Dopuštanje industriji da ukine znanost iz straha da bi mogla izložiti profitabilne prakse kao štetne za javno zdravlje, vrijeđa svako načelo akademske slobode i znanstvenog integriteta, etike i morala.“

Exleyev hrabri istraživački tim trenutno bi se trebao raspustiti i zbrinuti do 31. kolovoza 2021. godine, dok moćni farmaceutski interesi i ‘Zaklada Bill i Melinda Gates’ nastavljaju maltretirati znanstvenike i zaustavljati znanstveni napredak u sigurnosti cjepiva.

Izvor:

Lance Johnson: „Keele University Cancels All Aluminum Research after Scientist Links Aluminum in Vaccines to Human Health Problems,“ Vaccine Injury News, 30. 3. 2021.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Hrvatska daje factchekerima 45 milijuna kuna

hrvatski-fokus

Pokrenut novi globalni sustav izvješćivanja za dokumentiranje cjepnih ozljeda protiv COVID-a

hrvatski-fokus

EU birokrati ne priznaju znanstvene recenzije

HF

Kontraceptivi, statini, IPP i lijekovi za krvni tlak povezani su s povećanim rizikom od raka

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više