Hrvatski Fokus
Hrvatska

Zbog korupcije u Hrvatskoj u Strasbourgu vlada nepovjerenje prema aktualnoj vlasti

Nakon djelovanja Plenkovića i Doličkoga, hrvatski pravni poredak doveden je pred kataklizmu

 

Prema istraživanju koje je naručila RTL Grupa, na pitanje kakvo je povjerenje u RH građana u pravosuđe – nepovjerenje 67,3 % i povjerenje 10,2 %. Građanima je najveći problem korupcija, 60,4 posto. Građani procjenjuju, njih 64,1 %, da suci nisu neovisni. Sud u Strasbourgu o hrvatskom pravosuđu: “Ne može se reći da je ponašanje domaćih vlasti (u RH) uspjelo osigurati povjerenje javnosti u njihovo poštivanje vladavine zakona i njihovu sposobnost da spriječe bilo kakvu pojavu toleriranja nezakonitih djela.”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je kazao kako nije zadovoljan s procedurom na koji je način izabrana Glavna državna odvjetnica RH. S druge strane, predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je za medije: „Ne bih propustio spomenuti izjave predsjednika Republike koji je praktički proglasio novu glavnu državnu odvjetnicu “mojim čovjekom”. Vjerujem da se DORH referirao na takve vrste izjava.” Bivši predsjednik Vrhovnoga suda Hrvatske i bivši Glavni tužitelj RH Krunislav Olujić kaže: „Plenković je dobio svoga državnoga odvjetnika u osobi Zlate Hrvoj Šipek i svi su predmeti državnoga odvjetništva istovremeni i predmeti Glavnoga državnoga odvjetnika koja sasvim sigurno nije ništa poduzela ukoliko nije dobila prethodni mig od strane izvršne vlasti, a to je gospodin Plenković” (N1info.com). Odvjetnik Anto Nobilo je rekao: „DORH se pretvorio u bolesnika sustava“.

SAMO U HRVATSKOJ: Muž zamjenice Glavnog državnog odvjetnika RH Mirele Alerić Puklin iz slučaja Agrokor skrivao prljavu lovu… SAMO U HRVATSKOJ: Muž zamjenice Glavnog državnog odvjetnika RH Željke Šaškor aktivno sudjeluje u neprijateljskom preuzimanju privatnoga društva Agrokor… Gotovo svakoga dana svjedočimo nekoj od afera koje su posljedica kaosa u pravosuđu.

Potvrdu raspada pravosudnoga sustava daje nam i jedan od najuglednijih sudaca u Republici Hrvatskoj gospodin Ivan Turudić kada proziva (optužuje) DSV za lažiranje izbora za šefa najvažnijega suda. A kako ne će biti raspad pravosudnoga sustava kada je pod pokroviteljstvom Plenkovića nakon Martine Dalić novi operativni rukovoditelj u timu za neprijateljsko otimanje privatne imovine Agrokora TIN DOLIČKI, grobar vladavine prava u Republici Hrvatskoj. Nakon djelovanja Plenkovića i Doličkoga, hrvatski pravni poredak doveden je pred kataklizmu. O Tinu Doličkome i njegovome timu kriminalaca bit će nekoliko objava, ali i kaznene prijave.

Ivica Todorić, https://www.facebook.com/ivicatodoric.hr/posts/149123387212823

Povezane objave

Slogan NEMA POVRATKA NA STARO je povratak u krvavu 1945.

HF

Jugoslavenska zastava u Puli

HF

Hrvatsko-srpski Sabor je izgubio kompas

hrvatski-fokus

Lamentacija neznanog junaka

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više