Hrvatski Fokus
Hrvatska

PLJAČKA AGROKORA – Postoje dokazi da je sve (is)planirano

DORH nema snagu djelovati u skladu sa vladavinom prava

 

Iako posjedujem stotine dokaza, u nastavku ću dati samo nekoliko elektroničkih poruka iz kojih se vidi koji je razlog neprijateljskog preuzimanja Agrokora. Nezakonita, interesna grupa Borg je kroz svoje planove i e-poruke, koje je međusobno slala, rekonstruirala nam je kompletni proces. Naime, pod točkom 3 moje prezentacije vidi se da je Bricelj 11. 3. 2017. iznio misiju i cilj njihovog angažmana a to je 1) struktura super senior dug, 2) kontrole i/ili vlasništva kompanije, 3) postigla kontrola nd procesom. OVIM JE KAZANO SVE! Tisuće stranica su važni krunski dokazi, ali u ove tri točke je istina o neprijateljskom otimanju Agrokora. Sada kada je proces završen sve dokaze imamo na stolu. DORH nema snagu djelovati u skladu sa vladavinom prava. Tako se pod točkom 2 vidi da je B. Bricelj 27. 2. 2017. šalje e-poruku u prilogu Hodogram, plan neprijateljskog otimanja Agrokora iz kojeg se nepobitno vidi da je on rađen prije nego sam ja 26. 2. 2017. došao na tajni sastanak u Vladu RH. Iz tog Hodograma je potpuno vidljivo da je sve usmjereno da bi se postigla kontrola i/ili vlasništvo nad kompanijom kako bi ostvarili kontrolu nad procesom. Za realizaciju tog cilja u hodogramu ima čitav niz planiranih koraka.

U točki 4 moje prezentacije vidi se 30. 3. 2017. da bi se mogla oteti kompanija trebalo je ugovoriti kredit koji će opteretiti članice grupe Agrokor sa stotinama milijardi kuna kako bi postigli insolventnost i nakon toga realizirali otimanje privatnog vlasništva.

Pod točkom 1 se vidi Martina Dalić već 24. 2. 2017. prije moga dolaska na tajni sastanak u Vladu RH priprema članove zločinačke organizacije da na kraju “vlasništvo kompanije moguće ne će biti isto”.

Pod točkom 5 se vidi da su interesne grupe vodile glavnu riječ u procesu otimanja.

Nakon samo ovih pet dokaza mislim da je svakome jasno sto se u procesu Agrokora dogodilo a institucije države ne djeluju. Ono što je najtragičnije je da ovu kompletnu dokumentaciju posjeduje DORH koji samo treba da pozove desetke svjedoka i dobit će potvrdu o cijeloj istini. Zašto se ne djeluje? Na primjer jedna činjenica – samo mene samoga koji sam predao nekoliko prijava tom istom DORH-u nikad niko nije pozvao da od mene uzme izjavu.

I.- MAIL M. Dalić od 24. 2. 2017. u 10.47 h poslala svim članovima zločinačkoga udruženja gdje između ostaloga piše: “…Problem s kojim smo trenutno suočeni Agrokor može uspješno savladati. Na kraju tog procesa vlasništvo kompanije moguće ne će biti isto kao sada, no vlasništvo i onako nije u fokusu menadžmenta…”. Ja sam na tajnom sastanku u Vladi bio tek 26. 2. 2017. Ovaj dokument (dapače i konačna verzija) je u posjedu DORH-a. Što više treba?

II.- MAIL od T. Matića (člana BORG-a) od 27. 2. 2017. – HODOGRAM – plan. Član nezakonite, interesne grupe Borg Matić šalje mail u kojem se vidi da je on zaprimio grafičku verziju plana-HODOGRAM (to je jedan je od najvažnijih dokaza, dokumenata ) aktivnosti zločinačkoga udruženja grupe Borg vezano uz otimanje Agrokora i to od Branimira Bricelja. Isto tako Matić je u mailu sve članove obavijestio da su ga prije nego je poslao mail ostalima u grupi: „a mi malo doradili“.

III. – MAIL od Branimira Bricelja, 11. 3. 2017. u 17.40 h. Bricelju se omaklo pa je se svim članovima zločinačkog udruženja poslao i pismeno mailom njihovu misiju, odnosno cilj: „Vjerujem da se svi slažemo da je cilj struktura super senior duga, te kontrole i/ili vlasništva kompanije kako bi se postigla kontrola nad procesom“.

Znaci 11. 3. 2017., prije izglasavanja Zakona Lex-Agrokor, mail u kojem Branimir Bricelj šalje zločinačku misiju:

– struktura super senior duga

– kontrole i/ili vlasništva kompanije

– da bi se postigla kontrola nad procesom

Ovaj dokument, “krunski dokaz” je u posjedu DORH-a, što se više treba, ovdje je sve kazano!

IV. – MAIL od 30. 3. 2017. Na računalu B. BRICELJA unosi se izmjena koja omogućava zaključenje ugovora Roll-up i mnogo drugih protuustavnih i nezakonitih odredbi: „U tražbine iz operativnoga poslovanja ne ulaze tražbine financijskih i kreditnih institucija i imatelja vrijednosnih papira, osim vezano uz zaduženje s prednosti namirenja.“

To znači da je tom prilikom postojala specifična namjera, te umišljaj da samo ako netko participira u zaduženju s prioritetom namirenja, od njega se mogu otkupiti (tj. platiti) stare tražbine, iako su, recimo, te tražbine po vrijednosnim papirima. Ova klauzula članka 38 kasnije je usvojena kao članak 40 Lex Agrokora, ali je ostala nepromijenjena.

Ovo je 7 famoznih riječi kojima ja omogućeno potpisivanje Roll-up kredita, riječi koje nitko nije razumio pa čak niti bankari, jer bi se inače svi javili za korištenje te mogućnosti. Sve je prošlo ispod radara, zločinac B. Bricelj je to radio po noći, u kabinetu predsjednika Vlade RH na svom kompjutoru, sada je pitanje kako je on mogao ući u prostore predsjednika Vlade RH sa svojim kompjutorom i tamo biti do jutarnjih sati?

Ovaj dokument je u posjedu DORH-a, što se više treba?

V. – Dana 4. 7. 2018. član uprave Sberbank u Moskvi, Maksim Poletaev vezano uz NAGODBU medijima potvrđuje: “…mi smo se već dogovorili…”.

Postoji skupština vjerovnika? Interesne grupe su sve. Postoji Trgovački sud u Zagrebu i sudac? Interesne grupe su sve. Mogu što hoće, rade što hoće kada ne postoji VLADAVINA PRAVA.

https://www.nacional.hr/video-poletaev-mi-smo-se-s…/

https://www.facebook.com/ivicatodoric.hr/posts/155308019927693

MALI DIONICARI SAMO NA LEDU IZGUBILI OKO 450 MIL. EUR-a. Ovo treba hrvatskim investitorima vratiti! Kao što je poznato prehrambena industrija Agrokora je trebala biti 1. 5. 2017. lansirana na Londonskoj burzi, o čemu postoji opširna i precizna dokumentacija. Činom dolaska na burzu vrijednost dionica – malih dioničara – samo u Ledu kretala bi se oko 450 miliona EUR-a. Dakle, nezakonitim proglašenjem insolventnosti i izglasavanjem protuzakonite nagodbe mali dioničari su samo na Ledu izgubili nevjerojatnih oko 450 miliona EUR-a. Vrijednost Leda se procjenjivala na preko 1 milijarde EUR-a. S obzirom na veličinu udjela malih dioničara u vlasništvu katastrofalni gubitak iznosi oko 450 milijuna EUR-a.

Ivica Todorić

Povezane objave

DOK SU PATULJCI MARŠIRALI – Bahat, neodmjeren, nekulturan… (4)

HF

Stoljeće u ratu sa Srbijom

HF

Mračna, sramotna povijest Splita

hrvatski-fokus

AFORIZMI – U Baranji i Srijemu nikada nije bilo jada kao sada

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više