Hrvatski Fokus
Gledišta

Bakir je zalutao u politiku

Nakon američke potvrde turskog genocida nad Armencima, mora se tražiti i proglašenje turskog genocida nad Hrvatima

 

„Ako bude rata, spreman sam stati ispred ljudi“, rekao je za O kanal sarajevskog Oslobođenja čelnik SDA Bakir Izetbegović. „Mome ocu su prebacivali kada je kazao „mirno spavajte, ne će biti rata, onda je bilo rata. Ja to izgovoriti ne ću. Jer to ne ovisi samo od Alije niti od Bakira“, rekao je Izetbegović. Dodao je kako je spreman stati pred ljude ukoliko rata bude. „Apsolutno. Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas na ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali ne će znati kako će to završiti“, poručio je Izetbegović zbog Janšina non-papera.

Po mom mišljenju, u kontekstu toga, politički analitičar Davor Gjenero kaže: „Nadao sam se da je to priča koja će biti definitivno završena. Nadao sam se da će se naći kompromis o zabrani kompletnog totalitarnog folklora“. A Peđa Grbin Plenkoviću: „Pokazali ste što mislite o onima koji s Hitlerovim brčićima dokazuju da još živi duh onih koji su ubijali“. Sve ovo na portalu Dnevno prije desetak dana. Kada Bakir Izetbegović ne navodi ime „genocidaša“, moramo pogađati na koga misli. Moramo dešifrirati ove aluzije i strjelice. Što i nije teško. Iako izgleda besmisleno, zbog ovog trabunjanja, ja postavljam pitanje: Zašto Ognjen Kraus ne traži kažnjavanje HSP-a? Ako je na sudu HDZ zbog „pljačke i korupcije“, zašto na sudu nije HSP zbog totalitarnog simbola ZDS? Što je za mene ključno pitanje. Kada Bakir Izetbebegović kaže da on ne će dopustiti da „genocidaši“ zavladaju dijelom Bosne i Hercegovine, i malom djetetu je jasno na koga i na što misli. Jasno da on misli na Hrvate kao „genocidaše“ i na onaj dio BiH koji bi se trebao spojiti sa Hrvatskom. Zato opet kažem da je ovaj Janšin non-paper nova salveta Padyja Ashdowna, da su one rezolucije Vijeća Europe koje osuđuju sve totalitarizme donesene samo zbog Hrvatske. Još ću reći kako je i ona međureligijska molitva (komemoracija) u Jasenovcu povezana s ovim Janšinim non-paperom. Tu je sve kristalno jasno. Crta: Virovitica-Karlovac-Karlobag je interes Zapada! I Italije, odnosno Vatikana. Kroz koji Talijani provode svoj plan na istočnoj obali Jadrana. Iako izgleda nemoguće, Talijanima, osim Srba, i Turci su draži od Hrvata. Drže se one „bolje išta nego ništa“. Bolje pola hrvatske obale nego ništa. Računaju da ni Turci ni Srbi ne će dalje od Karlobaga.

Kada Bakir Izetbegović kaže da će, ako do rata dođe „stati ispred ljudi“ kao njegov otac Alija na Kupresu 1990. kada je rekao „to nije naš rat“? I kada je BiH ostavio Erdoganu u amanet? A koliko je katoličkih crkava i samosstana u BiH doživjelo sudbinu Aje Sofije, i Gradišćanski Hrvati su morali bježati iz BiH od genocidaša jer se nisu htjeli poturčiti (islamizirati), gospodine Izetbegoviću. Ovo je pravo čudo. Dok imamo velika naselja i gradove Hrvata u Austriji, koji su morali bježati od Turaka, danas Bakir optužuje Hrvate za genocid. Lako je Bakiru Izetbegoviću, kada mu je najveći saveznik protiv „genocidnih Hrvata“ Ognjen Kraus. A i hrvatske institucije rade za Bakira Izetbegovića. Ustvari, kompletna državna administracija u Hrvatskoj. Zato sam naveo onaj slučaj političkog analitičara i Peđe Grbina.

Ne ćete vjerovati, što bih ja koristio za obranu Hrvata. Ja bih koristio atentat na Bruna Bušića 1978. u Parizu i ovu peticiju koju su pokrenuli general Ivan Tolj i akademik Ivan Aralica, koja se ignorira kao referendum za izmjenu izbornog zakona u Hrvatskoj. Mislim da se može reći, kako je danas u Hrvatskoj, isto kao u vrijeme atentata na Bruna Bušića. Kada su Srbi i Jugoslaveni pripremali agresiju na Hrvatsku. Koristeći sve institucije, kao Rusi za vojni pohod na Mađarsku 1956. i na Čehoslovačku 1968. Kada se moralo aplaudirati toj pripremi. Ako nisi aplaudirao, ako si pisao u medijima o toj pripremi, morao si biti likvidiran. Kao danas? Mislim da se može reći kako se i danas, kao u vrijeme atentata na Bruna Bušića provodi ista ona srpska agresija na Hrvatsku. Iako nema fizičke likvidacije, postoji politička i administrativna likvidacija. Dokaz čega je šutnja na ovu peticiju. Naime, HRT stalno o „genocidnosti NDH“. Nikad nitko na HRT-u koji ima drukčije mišljenje, pa se protiv HRT-a piše peticija.

Uzalud, HRT ignorira tu peticiju. I uvijek o „genocidnosti NDH (Hrvata)“. Uvijek o „logoru smrti“ (Jasenovcu). Stoga mislim da bi ovu peticiju generala Ivana Tolja i akademika Ivana Aralice trebalo dignuti na višu razinu. Kao što je akademkinja pokrenula peticiju protiv srpske agresije na početku Domovinskog rata, koju je potpisalo stotinjak nobelovaca, mislim da se može tražiti sloboda govora u Hrvatskoj. Koja je, očito zabranjena. Sada nakon američke potvrde turskog genocida nad Armencima, sigurno se može tražiti, i proglašenje turskog genocida nad Hrvatima koji traje. Inače, kada se odaje pijetet „jasenovačkim žrtvama“, odaje se pijetet prema, najmanje „80.000 žrtava“, što je najobičnija laž i podvala.

Jure Vukić, Tribanj

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Gorak humor “Hrvatske riječi”

HF

Lažna kuća usrid Subotice

hrvatski-fokus

Četnicima dani odbrojani u Srbu

HF

Pušku, pa u Frušku

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više