Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Protiv napada na veleposlanika Biščevića i “bunjevizacije Hrvata”

Kampanja koju ovaj Sorosev aktivist godinama vodi protiv Republike Hrvatske ovih dana doživljava vrhunac

 

PRIOPĆENJE POVODOM NAPADA TOMISLAVA ŽIGMANOVA NA HRVATSKU DIPLOMACIJU

Hrvatski demokratski forum (HDF), sa sjedištem u Subotici, najoštrije osuđuje napade samozvanog vođe Hrvata u Srbiji Tomislava Žigmanova na hrvatskog veleposlanika u Beogradu Hidajeta Biščevića i hrvatsku diplomaciju u cjelini. Kampanja koju ovaj Sorosev aktivist godinama vodi protiv Republike Hrvatske ovih dana doživljava vrhunac, pri čemu njegovi histerični nasrtaji po medijima sada postaju sve groteskniji. Politički poraz DSHV-a na prošlogodišnjim izborima i potpuni raspad sustava u razdoblju poslije izbora, koji je kulminirao pokretanjem procedure uvođenja tzv. bunjevačkog jezika u službenu uporabu u Gradu Subotici, pomaknuli su predsjednika DSHV-a i upravljača svim i svačim u hrvatskoj zajednici iz težišta i niti jedna njegova reakcija više nije racionalna.

Žigmanov je protiv sebe okrenuo sve što je mogao: vlast u Republici Srbiji na svim razinama, potencijalne koalicijske partnere, partnerske stranke nacionalnih manjina, javnost u Srbiji, vlast u Republici Hrvatskoj, a ponajviše Hrvate, pripadnike hrvatske zajednice u Srbiji, one u čije ime se lažno predstavlja gdje god stigne, a koje je uvalio u probleme u kakvima nisu bili još od ratova devedesetih.

HDF godinama upozorava da ovaj lažni književnik, pjesnik, analitičar, publicist, desničar i svašta drugo, kako sebe voli predstavljati, nije predstavnik Hrvata u Republici Srbiji. Sa šačicom odnarođenih zemljaka i interesno povezanih pojedinaca okupirao je sve institucije hrvatske zajednice, od HNV-a i DSHV-a, preko Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatske riječi do desetine hrvatskih udruga, a sve radi nemoralnog raspolaganja novcem namijenjenog svim Hrvatima.

Posljednjim istupima protiv hrvatske diplomacije Žigmanov pokušava presjeći i posljednju vezu ovdašnje zajednice s matičnom domovinom, kako bi njegov projekt sveopće bunjevizacije Hrvata i konačno postao nezaustavljiv. Krajnje je vrijeme da institucije Republike Hrvatske povuku odlučne poteze i da političkim neutraliziranjem Žigmanova i njegovog etnobiznisa zaustave daljnje urušavanje hrvatske zajednice u Srbiji. HDF je, zajedno s ostalim organizacijama i pojedincima, u okviru svojih mogućnosti spreman raditi na saniranju štete koju je ova generacija neodgovornih i nekompetentnih ljudi samonametnutih na upravljačka mjesta u hrvatskoj zajednici nanijela posljednjih godina. Međutim, za novi početak potreban je prvo jedan kraj. Kraj koji je neizbježan, a koji je sada i na dohvat ruke.

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum

Povezane objave

Matvejević je izvršio brutalni i marksizoidni verbalni politički atentat na istinu, na Hrvatsku i na mene osobno

hrvatski-fokus

Andrej Maček posjetio HAZU

HF

Umro Niko Šoljak

hrvatski-fokus

Zatvoreno kaštelansko Kreativno proljeće

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više